Home GÜNCEL Yemek Kartları Derneği’nden Açıklama: Değişen Bir Şey Yok

Yemek Kartları Derneği’nden Açıklama: Değişen Bir Şey Yok

- Guncellenme Tarihi: 14 Aralık 2022 15:55
2 min read
Yemek Kartları Derneği’nden Açıklama: Değişen Bir Şey Yok için yorumlar kapalı
0

Sosyal medyada gündem olan yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağına yönelik iddia sonrası Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade’den açıklama geldi. Kartların kullanımıyla ilgili herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Piyade, “1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücreti konusundaki yeni mevzuat, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmemektedir” ifadesini kullandı.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından dillendirilen, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağına ilişkin iddia kamuoyunda büyük tartışma yarattı.

TARTIŞMA YARATAN İDDİAYA NET YANIT

Yüzlerce kullanıcının yorumları sonrasında gündeme oturan iddiaya yanıt ise Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade’den geldi.

“YEMEK KARTLARINDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK”

Yemek kartlarının kullanımıyla ilgili herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Piyade, “Yemek kartlarının restoran ve marketlerde yemek ve tüketime hazır gıda dışında kullanılmasının vergi istisnasına konu olmaması hususu, 2008 yılında yayınlanan ve halen yürürlükte olan 382 sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde düzenlenmiştir.

“YENİ MEVZUAT FARKLI BİR DÜZENLEME GETİRMEMEKTEDİR”

Bu kapsamda 1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücreti konusundaki yeni mevzuat, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmemektedir” diye konuştu.

Kaynak: sondakika.com, AA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…