Home GÜNCEL BTÜ Gönüllere Dokundu

BTÜ Gönüllere Dokundu

- Guncellenme Tarihi: 14 Aralık 2022 16:54
4 min read
BTÜ Gönüllere Dokundu için yorumlar kapalı
0

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde (İTBF) öğrenci ve personeline yönelik “Muhabbet Sofrası” etkinliği gerçekleştirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları ve kuran kursu çalışanlarının 8 Aralık’ta düzenlediği etkinliğe BTÜ öğrencilerinin yanı sıra Yıldırım Müftüsü Ahmet Durmuş, İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe, Yıldırım Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları Başkanı Fadime Avcı ile İTBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İsa Demirkol ve Dr. Öğr. Üyesi Rıdvan Şimşek katıldı. Sunulan ikramlar eşliğinde BTÜ’lü öğrenciler ile sohbet imkânı bulduklarını da dile getiren Dekan Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal sosyal sorumluluk projelerinde başka kurumlarla birlikte çalışmanın önemini vurguladı. Dekan Ahmet Zeki Ünal, evlerinden ve ailelerinden uzakta eğitim gören öğrencilerin ev yemeklerine duydukları özlemi bir nebze gideren gönüllü ev hanımlarına ve Diyanet personeline teşekkür etti. Sosyal sorumluluk projelerinin toplumu bir arada tutan dayanışma ilkesini pekiştirme görevi gördüğünü dile getiren Prof. Dr. Ünal, bu tip çalışmaları sürekli artırma gayreti içerisinde olacaklarının da altını çizdi. Yıldırım Müftüsü Ahmet Durmuş ise Diyanet kadın personelleri aracılığıyla gönüllü ev hanımlarının organize ettikleri bu etkinlik ile yurtlarda ailelerinden uzakta yaşayan öğrencilere ev yemeği sıcaklığıyla aile sıcaklığını hissettirmeye çalıştıklarını söyledi.

BTÜ Öğrencileri Kendi İmkânlarıyla Yardım Etti

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Diyanet Vakfı Yıldırım Kadın Kolları ve BTÜ öğrencileri tarafından ‘Bir Doz Sevgi İyi Gelir Sosyal Sorumluluk Projesi’ nin de ortaklaşa yapıldığını sözlerine ekleyen Dekan Ünal ‘Sevgi İyileştirir’ temalı sosyal sorumluluk projesinin Bursa Yıldırım İlçe Müftülüğünde gerçekleştirildiğini belirtti. Bu proje ile öğrencilerin yetim çocuklara yardım ederek birlikte güzel vakit geçirdiklerini ve sevginin iyileştirme gücüne tanık olduklarını değinen Dekan Ünal BTÜ öğrencilerinin kendi imkânları ile tedarik ettiği mont-ayakkabı ve gıda malzemelerinin yetim çocuklara hediye edildiği “Bir Doz Sevgi İyi Gelir Sosyal Sorumluluk Projesi” ile yaklaşık 50 yetim çocuğa ulaşıldığını da sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BTÜ Rektörü Naci Çağlar Basınla Buluştu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, basın mensuplarıyla bir ara…