Home GÜNCEL Yıldırım Gelişiyor, İlçe Halkının Sosyal Hayatı Güçleniyor

Yıldırım Gelişiyor, İlçe Halkının Sosyal Hayatı Güçleniyor

- Guncellenme Tarihi: 8 Aralık 2022 17:53
13 min read
Yıldırım Gelişiyor, İlçe Halkının Sosyal Hayatı Güçleniyor için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediyesi, ilçede yer alan mevcut tarihi binaları restore ederek işlevine uygun hale getiriyor. Bilhassa çocukların ve gençlerin gelişmesi adına dönüşen binalar, yenilenen yüzüyle ilçe halkının hizmetine sunuluyor. Kentsel dönüşümün örnek kenti Yıldırım’ın Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, şehirleşmenin yanında kültür-sanata ve sosyal yaşama dair projeleri ile beğeni topluyor.

Minik Kaşifler ‘Çocuk Üniversitesi’nde Yetişecek

Yıldırım Belediyesi tarafından restore edilerek ‘Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’ olarak ilçeye kazandırılacak tarihi medresede çalışmalar devam ediyor. Geçmişi 600 yıldan eski olan ve Fatih Sultan Mehmet’in hocalarından Molla Yegan’ın ders verdiği medresede çocukların bilimle buluşacak.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bu tarihi yapıyı ayağa kaldırarak hem ecdada olan vefa borcumuzu ödüyoruz hem de burayı çocuk üniversitesine dönüştürerek evlatlarımızın geleceğine katkı sağlıyoruz. Sona yaklaştığımız ‘Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde bilimsel ve sanatsal atölyelerin yanında çocukların eğlenceli vakit geçireceği sergi alanları ve etkinlik atölyeleri de olacak. Merkezimiz Yıldırım’daki değil tüm Bursalı çocukların kullanımına sunulacak’ dedi.

Karşılıklı iki bloktaki 12 oda ve bir ders alanından oluşan medrese, miniklerin eğitimine katkı sağlamanın yanı sıra özellikle Uzay ve Dünya Atölyesi ile küçük kaşiflerin yetişmesine imkân sağlayacak. Ayrıca çocuk kütüphanesi, çocuk oyun ve eğlence alanları ile birtakım anne çocuk aktiviteleri de yapılacak.

Engelsiz Yaşam Merkezi

Yıldırım Belediyesi engelleri ortadan kaldırıyor. Özel gereksinimli bireylerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nde de çalışmalar devam ediyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Kısa süre içerisinde hizmete açacağımız merkezimiz tamamlandığında sadece Yıldırım’a değil Bursa’ya değer katacak. Özel vatandaşlarımız tesiste hem eğlenip öğrenecek hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacaklar. Ben bu hizmetin ilçemize kazandırılması noktasında katkıları olan Yıldırım ailesine yürekten teşekkür ediyorum. Makbule Tevfik Yıldırım Engelsiz Yaşam Merkezi’ni inşallah kısa sürede tamamlayıp özel gereksinimli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Yıldırım Belediyesi’nin ilçeye kazandıracağı 5 bin 305 metrekarelik tesisin bünyesinde; hasta bakım odaları, fizik tedavi ve fizyoterapi odaları, psikolog, bireysel ve aile terapi odaları, spor salonu, danışma, revir, eğitmen odası ve bekleme salonu gibi birimler yer alacak. Tesiste ayrıca özel vatandaşların sosyalleşmesi adına yüzme havuzu, kafeterya, yemekhane, kuaför, tekstil atölyesi, ahşap atölyesi, bağlama ritim kursu, filografi atölyesi, sergi alanı, konferans salonu, seminer salonu, çocuk oyun alanı, kermes alanı ve derslikler yer alacak.

7’den 70’e Hizmet

Yıldırım Belediyesi, Selçukbey Mahallesi’nde bulunan Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisi’ni modern, donanımlı bir sosyal yaşam merkezine dönüştürüyor.

7’den 70’e tüm vatandaşların yararlanabileceği tesis 7 bin 548 metrekare alana sahip.

Başkan Yılmaz, “Yıldırım’da, fiziki dönüşümle birlikte sosyal ve kültürel dönüşümü de sağlamayı amaçlıyoruz. Yıldırım’a kazandıracağımız Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi de bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz projelerden birisi. Merkezimiz tamamlandığında gençlerimizin kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine katkı sağlayacak” dedi.

Proje kapsamında; yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, çocuklar için cimnastik, karate, taekwondo salonları, kadınlar için fitness salonu, modern kitap kafe, kütüphane ve YILMEK kursları gibi toplamda 17 farklı birim yer alacak.

Modern Şehirler Oluşuyor

Yıldırım Belediyesi’nin, Çınarönü Mahallesi Rezerv Yapı Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli atıldı.

Başkan Yılmaz, “Burada 13 dönümlük alanda gerçekleştireceğimiz proje ile modern bir yaşam alanı oluşturacağız. Proje kapsamında 262 konutun yanı sıra 8 bin 650 metrekarelik otopark, 2 bin 470 metrekarelik yeşil alan, 4 bin 380 metrekarelik alanda gençlik merkezi ve sosyal donatı alanları yer alacak. Bu proje bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarımıza örnek teşkil ederek, dönüşüm hamlemize ivme kazandıracak” diye konuştu.

Kültür-Sanat ve Sosyal Hayata Bir Katkı Daha

Yıldırım Belediyesi, bir restorasyona daha imza atıyor. ‘Tarihi Osman Fevzi Efendi Köşkü’ restorasyonun ardından ‘Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi’ olarak Bursa’ya hizmet verecek.

Başkan Oktay Yılmaz, “Açacağımız Sosyal Yaşam Merkezi ile hem Osman Fevzi Efendi’nin adını yaşatacağız hem de vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebileceği bir mekânı hizmete sunmuş olacağız. Ayrıca burada hayata geçireceğimiz kültürel ve sanatsal faaliyetler ile geçmişi geleceğe bağlayacağız. Bursa’nın kültür, sanat ve sosyal hayatına önemli katkılar sunacak bir merkez haline getireceğiz” dedi.

Tüm Mahalle Sakinlerinin Buluşma Mekanı

Yıldırım Belediyesi’nin Sıracevizler Sosyal Yaşam Merkezi’nde çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

Başkan Yılmaz, “İlçemizde çoklu yaşam merkezlerini hemşehrilerimiz ile buluşturuyoruz. Bin 500 metrekarelik alana sahip spor merkezi katında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Spor merkezimizde kadınlarımız için fitness, aerobik ve zumba salonu, çocuklarımız için de cimnastik, karate ve taekwondo salonu bulunacak. Kafeteryası, iç bahçesi ile mahalle sakinlerine hizmet edeceğimiz merkezimiz, tüm ilçe sakinlerine hizmet vereceğimiz önemli bir mekân olacak” dedi.

Afet Yönetimi, Deprem ve Arama Kurtarma

Belediye çalışanlarından ve gönüllülerden oluşan 47 kişilik arama kurtarma ekibi ile afet yönetimi ve arama kurtarma alanında önemli çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, bunca yapıyı inşa ederken deprem gerçeğini de gözden kaçırmıyor.

Yıldırım Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Orta Seviye Kentsel Arama Kurtarma Belgesi’ verildi. Bursa’dan bu belgeyi alan ilk yerel yönetim olan Yıldırım Belediyesi, Türkiye’de ise iki belediyeden birisi oldu.

Başkan Yılmaz, “Olası afetlere karşı eylem planları hazırlıyor ve bunları sık sık güncelliyoruz. Özellikle Arama Kurtarma ekiplerimiz, gerek tecrübe gerek ise teknolojik donanımları ile sadece Yıldırım’da değil Türkiye genelinde önemli çalışmamalara imza atıyorlar. Ekibimize, İçişleri Bakanlığımız tarafından ‘Orta Seviye Kentsel Arama Kurtarma Belgesi’ tevdi edilmiştir. Bu belgeyi alan Bursa’da ilk ve tek, Türkiye genelinde iki yerel yönetimden birisi olmamız, yürüttüğümüz çalışmaların doğruluğunun ve ekibimizin yeterliliğinin de bir göstergesidir. Gösterdikleri özverili çalışılmalardan dolayı ekibimi kutluyorum” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…