Home GÜNCEL Fotofest’e yoğun ilgi

Fotofest’e yoğun ilgi

- Guncellenme Tarihi: 6 Aralık 2022 15:01
2 min read
Fotofest’e yoğun ilgi için yorumlar kapalı
0

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğiyle düzenlenen Türkiye’nin en büyük ve uzun soluklu uluslararası fotoğraf etkinliği BursaFotoFest yoğun ilgi görüyor.

Kentin markası haline gelen BursaFotoFest, her sene olduğu gibi bu yıl da fotoğraf tutkunlarını Bursa’da buluşturuyor. 16 ülkeden 200 fotoğrafçının katıldığı ve 116 serginin yer aldığı festival kapsamında birçok atölye, söyleşi ve portfolyo değerlendirmeleri gerçekleştirildi. Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu’nda yapılan söyleşilerde Timurtaş Onan, Özcan Yurdalan, Engin Güneysu ve Prof. Dr. Tansel Türkdoğan ile ABD’den Lynn Gilbert, İngiltere’den Zula Rabiovska, Bulgaristan’dan Vera Hadzhiyska ve Romanya’dan Zsuzsanna Fodor fotoğraf severlerle bir araya geldi. Konuk ülke oturumunda ise TÜRKSOY üyesi ülkelerden gelen fotoğrafçılar, yaşadıkları bölgelerdeki fotoğrafın gelişim serüveni ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Ayrıca festival kapsamında, 5 ayrı başlıkta atölye çalışmaları düzenlendi. Öğr. Gör. Seyhan Sayar ‘Pinhole Fotoğraf’ ve ‘Alamünit Fotoğraf’, Yusuf Aslan ‘Fotoğraflarla Hikaye Anlatıcılığı’, Doç. Dr. Gökhan Birinci ‘Analog Fotoğraf Atölyesi (Cyanotype)’ ve Özcan Yurdalan ‘Belgesel Fotoğrafa Giriş’ hakkında bilgiler verdi.

Portfolyo değerlendirmelerinde ise çektikleri kareleri usta fotoğrafçılara göstererek tecrübeleri birinci ağızdan dinleyen Bursalı fotoğrafseverler, ayrıca projeler hakkında da fikir alışverişinde bulundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…