Home GÜNCEL Başkan Işık Gürsu’nun Hayallerini Gerçeğe Dönüştürüyor

Başkan Işık Gürsu’nun Hayallerini Gerçeğe Dönüştürüyor

- Guncellenme Tarihi: 6 Aralık 2022 11:30
14 min read
Başkan Işık Gürsu’nun Hayallerini Gerçeğe Dönüştürüyor için yorumlar kapalı
0

Gürsu’nun geleceği Belediye Başkanı Mustafa Işık önderliğinde şekilleniyor. İlçeye yeni kent meydanı ve yer altı otopark kazandırmak için çalışmalara başlanan Gürsu, istihdamda öncü belediye olmaya devam ediyor. Geri dönüşümü spora, sanata ve ekmeğe dönüştürerek ilçe halkını sıfır atık konusunda teşvik eden Gürsu Belediyesi, kültür sanat kenti olma yolunda attığı adımlarla da beğeni topluyor.

Gürsu’da hayaller gerçeğe dönüşüyor

Gürsu Belediyesi, ilçe halkının yıllardır beklediği, kentin kalbi ve simgesi olacak Kent Meydanı Projesi’ni Başkan Mustafa Işık ile hayata geçiriyor.

Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilecek olan Kent Meydanı Projesi ve yer altı otopark alanıyla, ilçenin beklediği projeler bir bir hayata geçirilirken kentin vizyonu da değişiyor.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsu’muzun yıllardır beklediği ve bir hayal olarak görülen Kent Meydanı Proje’miz gerçeğe dönüşüyor. Kent Meydanı projemizi hayata geçireceğimiz alandaki kamulaştırma çalışmalarımızın ardından, metruk bir binayı daha yıkarak, meydanımızın önemli adımlarından birini daha atmış olduk. Her alanda, Gürsu’muzu geleceğe taşıyacak projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Gürsu’muzun simgesi ve kalbi olacak Kent Meydanı Proje’mizi belirlerken, işin uzmanlarından oluşturduğumuz jürimizle birlikte, sunulan projeleri değerlendirdik. Kent Meydanı’mız için hazırlanan projeleri hemşerilerimizin de değerlendirmesine sunduktan sonra, uygulayacağımız projemizi hayata geçirme yolunda adım adım ilerliyoruz. Yıllardır plan ve kamulaştırma sorunlarından dolayı çözüm üretilememiş, ilçemizin kanayan yarası haline gelmiş ve estetikten uzak bir halde bulunan meydanımızı, ilçemizin çağdaş kent kimliğine yakışacak şekilde yenilemiş olacağız. Kent Meydanımız, ilçemize yepyeni bir görünüm kazandıracak” dedi.

İstihdamda Öncü Belediye

Mavi yaka iş arayanlar ile işverenleri buluşturan Gürsu Belediyesi, Kariyer.Net ile iş birliği protokolü imzaladı.

Gürsu ve çevresinde yaşayan ve iş arayan mavi yaka adayların iş bulmaları hızlandırılarak, işverenlerin eleman açığını doğru adaylarla ve çok daha hızlı kapatmalarına imkân sağlıyor.

Başkanı Işık,” Gürsu sınırları kapsamında başlattığımız istihdam buluşmalarımızda geldiğimiz noktada artık Gürsu dışından da başvuruların yapılıyor olması yaptığımız hizmetin faydasını görmemiz açısından bizleri motive ediyor. 2021 yılında oluşturduğumuz Kollektif Kariyer Merkezi’miz, Gürsu ve Bursa’mızın sınırlarını aşarak birçok ilden de talep alır hale geldi. Kariyer.Net’le imzaladığımız iş birliği protokolümüzle inşallah daha da geniş kitlelere ulaşma imkânı bulacağız. İstihdam konusunda sorumluluk hissedip, taşın altına elini koyup, hizmet etme hedefini seçerek bizlerin de benimsediği bu yolda yanımızda olan Kariyer.Net’e, iş birliği yaptığımız tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Son iki yılda gerçekleştirilen 48 istihdam buluşmasında, 3 bin vatandaşa iş imkânı sunuldu.

Kültür Sanat Kenti Olma Yolunda Ciddi Adımlar Atılıyor

Kültür Sanat kenti olma yönünde ciddi adımlar atan Gürsu Belediyesi, resmi açılışını henüz gerçekleştirmeyen Kültür Merkezi’nde yoğun katılımlı programlara ev sahipliği yapıyor.

Gürsu Kültür Merkezi, 26. Bursa Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında sahnelenen “Ahmet’in Hikayesi” adlı tiyatro oyununu Gürsulularla buluşturdu. Gürsulu çocukların yoğun ilgi gösterdiği tiyatro oyununu, çocuklar aileleriyle birlikte izledi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsu’muzun tiyatrodan sinemaya, konserlerden sergilere, konferanslara, kurslara, her türlü kültür faaliyeti konusunda alternatifli imkanlara sahip olmasını sağlamak hedefiyle çalışıyoruz. Bu amaçla oluşturduğumuz ve resmi açılışını henüz gerçekleştirmediğimiz Kültür Merkezi’miz yoğun katılımlı programlara ev sahipliği yapıyor. İlçemizin kültür kenti olması yönünde gösterdiğimiz çabaların meyvesi olarak hayata geçirdiğimiz Kültür Merkezi’mizin, ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu hemşerilerimizin yoğun ilgisinden de görüyoruz. Kültür sanat kenti Gürsu’yu oluşturma yönünde emin adımlarla ilerlemeyi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Geri Dönüşümü Spora, Sanata ve Ekmeğe Dönüştür

Gürsu Belediyesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine geri dönüştürülebilir atıkların toplanması konusunda duyarlılık kazandırmak amacıyla “Atığını getir, puanını, hediyeni kazan” sloganıyla, düzenlediği sıfır atık yarışmasında, öğrenciler geri dönüştürülebilir atıkları getirerek yarışmaya katılabilecek. 100 puan toplayan öğrenci, futbol, basketbol, voleybol veya yüzme kurslarından herhangi birine, bir aylık ücretsiz katılım hediyesi kazanacak.

Başkan Işık, “Dünyamızı ve doğal kaynaklarımızı koruyacak önlemlerin alınmasında en önemli önlemlerden biri olan geri dönüşümün yaygınlaştırılmasına yönelik birçok çalışma yapıyoruz. Çocuklarımızın geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasında duyarlılık kazanması ve bu alışkanlığı hayatlarının rutini haline getirmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Başlattığımız bu kampanya kapsamında, yarışmaya katılacak çocuklarımızı aynı zamanda spor yapmaya da yönlendirmek hedefiyle ödül olarak spor kurslarımızdan ücretsiz faydalanmalarını sağlıyoruz. Dünyanın korunmasına duyarlı, çevreyi ve doğayı düşünen nesiller yetişmesi için çabalıyoruz. Tüm hemşehrilerimizden de başlattığımız bu yarışmaya katılmaları için çocuklarını yönlendirmelerini istiyoruz” dedi.

1 Kasım 2022’de başlayan 6-13 yaş arası öğrencilerin katılacağı sıfır atık hareketi 31 Ocak 2023 tarihinde son bulacak.

Gürsu Belediyesi, ayrıca çocukların sosyal sorumluluklarını kültür sanat etkinlikleriyle de ödüllendiriyor. Çalışma kapsamında, cam ve pet şişe, kâğıt, pil gibi geri dönüşüm malzemelerini getiren çocuklara, sinema ve tiyatro bileti hediye ediliyor.

Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nce “Atıklar geri dönüşüme ekmekler sofralara” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında 5 kg karışık ambalaj atığı getiren 2 ekmek alabiliyor.

Doğanın Keyfi Gürsu Adrenalin Park’ta Çıkar

Doğa sporları alanında Bursa’nın önemli alternatif merkezlerinden biri olan Gürsu Adrenalin Park, Uludağ Üniversitesi Felsefe Topluluğu’nun kampına ev sahipliği yaptı. Gençler, doğanın keyfini doyasıya yaşadı.

“Gençlerimize yönelik her türlü hizmeti büyük bir heyecan ve şevkle gerçekleştiriyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık “Yaptığımız çalışmalarla gerek konaklama gerek yeme içme olanaklarını genişlettiğimiz Adrenalin Park’ımız, doğal zenginlikleriyle sunduğu olanaklarla doğa ve adrenalin tutkunlarının gözde merkezleri arasında yerini almış durumda. Tüm doğa ve adrenalin tutkunlarını, yazı ayrı, kışı ayrı, gecesi ayrı gündüzü ayrı güzellikteki Adrenalin Park’ımızın muhteşem manzarası eşliğinde doğanın tadını çıkarmaya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …