Home GÜNCEL Başkan ve Eşi Engelliler İçin Mutfağa Girdi Kurabiye Yaptı

Başkan ve Eşi Engelliler İçin Mutfağa Girdi Kurabiye Yaptı

- Guncellenme Tarihi: 2 Aralık 2022 12:47
5 min read
Başkan ve Eşi Engelliler İçin Mutfağa Girdi Kurabiye Yaptı için yorumlar kapalı
0

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde, engelli bireylere tatlı bir sürpriz hazırladı. Eşi ile birlikte mutfağa girerek kurabiye yapan Başkan Mustafa Işık, içine bolca sevgimizi kattık dediği kurabiyeleri, engelli çocuklara hediye etti.

“Asıl engel akıl ve kalpte oluşturulan duvarlardır” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, engelli kardeşlerimiz için, kıymetli eşimle beraber, sevgimiz ve el emeğimizi içine bolca katarak kurabiye yaptık. Sadece, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil, 365 gün onların yanındayız, bugüne özel olarak da, onların gönüllerine dokunabilmek için, hem sevgimizi, hem aşkımızı hem de muhabbetimizi içine kattığımız kurabiyelerimizi engelli kardeşlerimizle paylaşmak istedik. Tüm hizmetlerimizi, onların yaşamlarındaki engelleri ortadan kaldırmak hassasiyetiyle gerçekleştiriyoruz. Bugün de kalplerine dokunmak için onlarlayız” dedi.

“Engelleri Aşmak Bir İnanç Meselesidir” 

Sevginin önünde hiçbir engel olmadığını hatırlatan Başkan Işık, “Hayatın tüm alanlarında; sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen, engelli kardeşlerimizin ortaya koydukları mücadele hepimize örnek olmalıdır. Bize düşen görev, onların bu mücadelesine destek olacak hizmetleri sunmak ve kalplerindeki sıcaklığa karşılık olacak sevgiyi onlara hissettirmek. Engelli çocuklarımızın, gençlerimizin, yetişkinlerimizin başta ailelerinin olmak üzere hepimizin desteğine ihtiyacı var. Bizler de onlara kolay yaşam koşulları sağlamakla yükümlüyüz.” dedi.

“Gürsu’muzun Engelsiz Kent Olması İçin Çalışıyoruz”

“İnsana değer veren proje ve hizmet sunma anlayışıyla, Gürsumuz’un engelsiz bir kent olması için; kılavuzlu taşlar, asansörler, engelli aracı şarj istasyonları, engelsiz yaşam parkı, kaldırım ve yol çalışmaları, engelli araç yardımlarımızın yanında hayata geçirdiğimiz projelerle, eğitimlerle, beceri kurslarıyla, gelişim seminerleriyle, geziler ve etkinliklerle de gerek ekonomik gerek sosyal anlamda engelli kardeşlerimizin yanında oluyoruz. Sosyal yaşam alanlarındaki fiziksel koşulları engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun olarak oluşturuyoruz. Zaman zaman da onlarla birlikte keyif alacakları aktiviteler gerçekleştirerek gönüllerini alıyoruz. Onların mutluluğuyla bizler de mutlu oluyoruz. Engelli kardeşlerimiz ve aileleri, belediyesinin, belediye başkanının, devletinin, maddi, manevi yanında olduğunu hissetsin istiyoruz. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Engelsiz hayallerle engelleri hep birlikte aşacağımız güzel yarınlar diliyorum” dedi.

Kendi elleriyle yaptığı kurabiyeler ve çeşitli hediyelerle engelli çocukları evlerinde ziyaret eden Başkan Işık, çocuklarla ve aileleriyle sohbet edip, oyunlar oynayarak gönüllerini aldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İncirlik Üssü, Ana Jet Üs Komutanlığı’na Dönüştürüldü

Adana İncirlik’te bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığı’nın ismi, 10. Ana Jet Üs K…