Home GÜNCEL Mülteci Konusu Masaya Yatırıldı

Mülteci Konusu Masaya Yatırıldı

- Guncellenme Tarihi: 16 Kasım 2022 11:55
3 min read
Mülteci Konusu Masaya Yatırıldı için yorumlar kapalı
0

Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) ‘mülteciler’ konusunda istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve BİLDEF paydaşlığında mülteciler konusunda önemli bir buluşmaya imza atıldı. Bursa Ördekli Kültür Merkezindeki STK toplantısında, BİLDEF’e bağlı 35 il dernek başkanı, Bursa İl Müdürü Recep Batu ve İl Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok bir araya geldi.

‘Coğrafya Kaderdir’

Dr. Gökçe Ok, programda yaptığı konuşmada İbni Haldun’un ‘coğrafya kaderdir’ sözünü hatırlattı. Ok, dünyadaki göç ve rotaları, Türkiye’de göç ve göç politikaları, göç yönetiminde temel belgeler, göç kronolojisi, göç yapıları, göç terminolojisi konuları ile ilgili bilgilendirme sundu. Ok, BİLDEF üyelerine göç konusunda Türkiye’de uygulanan uyum ve iletişim faaliyetlerini de aktardı.

Dr. Gökçe Ok konuşmasının devamında, Türk toplumunun göç konusunda sergilediği tutum ve davranışlardan, ensar ve muhacir kavramlarından, göç konusunun ekonomiye etkilerinden, güvenli bölge oluşturulmasından, Evlad-ı Fatihan’ı kimlerin oluşturduğundan, mülteci ve geçici koruma statüsüne sahip bireylerin farklılıklarından, insan hakları, Cenevre Sözleşmesi gibi konulardan bilgiler aktardı.

Programda, katılımcılar tarafından yöneltilen sorular sonrasında güvenli bölge oluşturulması ve gönüllü geri dönüşlerin teşvik edilmesi ile ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer’de Hıdırellez Coşkusu Yaşandı

Nilüfer’de baharın müjdecisi  hıdırıllez, renkli etkinliklerle kutlandı. Nilüfer Belediyes…