Home GÜNCEL Başkan Işık Sözünü Tuttu: Gürsu Çağdaş Kent Kimliğiyle Yenileniyor

Başkan Işık Sözünü Tuttu: Gürsu Çağdaş Kent Kimliğiyle Yenileniyor

- Guncellenme Tarihi: 8 Kasım 2022 15:54
16 min read
Başkan Işık Sözünü Tuttu: Gürsu Çağdaş Kent Kimliğiyle Yenileniyor için yorumlar kapalı
0

Gürsu Belediyesi, Mustafa Işık başkanlığında çağdaş kent kimliğine kavuştu. ‘Hedefimiz dünya şehri Gürsu’yu oluşturmak’ diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, bugüne kadar hibe kazanılan 70 projeyle yapılan 60 milyon TL’lik yatırımla, ilçeye birçok tesis kazandırırken, belediye hizmetlerini de aralıksız sürdürüyor. 7’den 70’e her kesime kesintisiz hizmet ilkesiyle çalışmalarına devam eden Gürsu Belediyesi, ilçe halkına hizmette sınır tanımıyor.

Her Şey Gürsu’nun Gelişimi İçin

Kentsel dönüşümden turizme, tarımdan kültür sanata, çevre çalışmalarından istihdama 7’den 70’e her yaşta ilçe halkına yönelik projeler üreterek hayata geçiren Gürsu Belediyesi, kentsel gelişime verdiği önemi gözler önüne serdi.

Edinilen kaynaklar dâhilinde yapılan hizmetleri şeffaf bir şekilde halka sunan GÜRSU Belediyesi, Ericek Adrenalin Park Tesisi, Ericek Güneş Enerji Sistemi, Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi, Üreten Çocuklar Bilim ve Teknoloji Atölyesi, Kültür Merkezi, Butik Otel, Tarihi Değirmen Millet Kıraathanesi, Gürsu Belediyesi ek hizmet binası, Sağlık Merkezi, Engelli Parkı ve engelli vatandaşların refahını arttıran hizmetler, Girişimci Gençlik Merkezleri, Kadın Üretici Kooperatifleri, Meyve Sebze Paketleme ve İhracat Tesisi, ipekböceği yetiştiriciliğinin geliştirilmesi yönünde yaptığı yatırımların yanı sıra tarım ürünlerinin zarara uğramasını önleyici sistemleri hayata geçirdi.

‘Gençlerimiz Baş tacımız’

Hayat geçirilen her proje layıkıyla amacına hizmet ediyor. Her projede olduğu gibi gençlerin geleceğine yönelik çalışmalar da hızla hayata geçiriliyor. Bu kapsamda gençlerin meslek edinerek istihdamının sağlanması, gençlerin yeteneklerini keşfederek gelişmelerini sağlayan kurslar ve kişisel gelişim eğitimleri, gençlere yurtdışı tecrübesi kazanma imkânları ve girişimcilik eğitimleri veriliyor.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ‘Gençlerimize yönelik yaptığımız çalışmalarla onların yeteneklerini keşfetmelerine katkı sağlayarak meslek hayatına atılmalarına aracılık etmenin mutluluğunu yaşıyoruz’ dedi.

Gençlerin Gözde Merkezi: Gürsu Adrenalin Park

Gürsu Belediyesi’nce Ericek’te oluşturulan Gürsu Adrenalin Park, doğa ve adrenalin tutkunları gençlerin gözde merkezlerinden biri.

Doğa turizmi ve eğlence unsurunu bir arada sunan Gürsu Adrenalin Park, Bursa Teknik Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu’nun kampına ev sahipliği yaptı.

Gençleri ziyaret ederek onlarla sohbet eden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık “Değerli gençlerimizi, doğa sporları alanında önemli alternatif merkezler arasında yer alan ve Gürsumuz’un simgelerinden biri haline gelen Adrenalin Park’ımızda ağırlamaktan mutlu olduk. Yaptığımız çalışmalarla, gerek konaklama gerek yeme içme olanaklarını genişlettiğimiz Adrenalin Park’ımız, doğal zenginlikleriyle sunduğu olanaklarla doğa ve adrenalin tutkunlarının gözde merkezleri arasında yerini almış durumda. Tüm doğa ve adrenalin tutkunlarını, yazı ayrı, kışı ayrı, gecesi ayrı gündüzü ayrı güzellikteki Adrenalin Park’ımızın muhteşem manzarası eşliğinde doğanın tadını çıkarmaya bekliyoruz” dedi.

Gürsu Tarihi Değirmen Millet Kıraathanesi’nde geleceğe adım adım

Gürsulu gençler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) Tarihi Değirmen Millet Kıraathanesi’nde hazırlanıyor.

Gürsu Belediyesi, Gürsu Kaymakamlığı, Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gürsu Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde başlatılan eğitimler kapsamında, gençler geleceğe hazırlanırken kütüphane, sesli okuma odası ve ders çalışma alanlarından yararlanabiliyor.

İlçe gençliği Tarihi Değirmen Millet Kıraathanesi’nin açık hava bahçe kısmında ise, keyifle vakit geçirerek streslerini atıyor.

Gürsu Tarihi Değirmen Millet Kıraathanesi’nde ilçe halkı Osmanlıca, İngilizce, okuma yazma, diksiyon, takı tasarımı, filografi, ebru, resim, çini, hüsnühat ve fotoğraf branşlarında verilen eğitimlerle meslek ve hobi edinme fırsatı da buluyor.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ‘Gürsu’muzun gençlerin tüm beklentilerine cevap verecek gelişim düzeyine ulaşmasını sağlamak hedefiyle önemli projelere imza atıyoruz. Gürsu’muzun tarihi dokusunun zenginliğini gösteren önemli yapılardan olan Gürsu Tarihi Değirmen’de oluşturduğumuz alt yapıyla gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizle, ilçemizin eğitim ve kültür yaşamı zenginlik ve canlılık kazandı. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözlerden biri olarak hayata geçirdiğimiz Millet Kıraathanemizle, çağdaş kent kimliğiyle geliştirdiğimiz Gürsu’muzun kültür kenti vizyonunu da oluşturuyoruz. Bu güzide mekânımızda 7’den 70’e tüm vatandaşlarımız, kitapların sıcak ve bilgi dolu dünyasıyla kuşanıyor, ikramlarımız ve gönülden muhabbetimizle ağırlanıyor. Gençlerimiz bu mekânda rahatça ders çalışabilmekte, düzenlediğimiz konferans, söyleşi, kitap günleri ve benzeri etkinliklerle kendilerini geliştirme imkanı bulmakta. Kurslarımızda eğitim alan kardeşlerimizi inşallah her alanda başarı sağlamış bireyler olarak göreceğiz” dedi.

Gürsu’da mahalleler şehirleşiyor

Gürsu’da mahalle statüsüne taşınan köyler çağdaş kent kimliğiyle yenileniyor.

Adaköy, Ericek ve Kazıklı Mahalleleri’nde yapılan üstyapı çalışmalarıyla, sokaklara parke taşı döşenerek, şehir kimliği kazandırılıyor. Gürsu Belediyesi, 3 milyonluk yatırım maliyetiyle yapılan çalışmalar kapsamında 15 bin metrekare parke taşı döşeme çalışması gerçekleştirilecek.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsu’muzun her alanda çağdaş kent kimliği kazanmasını sağlamaya yönelik hizmetlerimizle, yeni mahallerimizde yaptığımız üstyapı çalışmalarımızla, köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerimize de şehir kimliği kazandırıyoruz. İlçemizin dağ bölgesinde yer alan ve gerçekleştirdiğimiz çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Adrenalin Park’ımıza ulaşım güzergahı üzerinde bulunan mahallelerimizde yaptığımız çalışmalarla hemşehrilerimizin yaşam konforunu arttırıyoruz. Mahallelerimizin, Gürsu’muzun sosyal yaşam mozaiğinde sahip oldukları kültürel değerleri koruyarak çağdaş yaşam alanları olmalarını sağlıyoruz” dedi.

Gürsu’da Hizmette Sınır Yok

Gürsu Belediyesi, hizmette sınır tanımıyor. İlçe ve ilçe halkının yararına geliştirilen projelerle Gürsulular, şehirleşen bir ilçede yaşamanın keyfini çıkarıyor.

İlçede tarihi evler restore edilerek yeniden hayat bulurken, geri dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Gürsu’da göçmenlerin eğitimleri de unutulmuyor. Turizm ve sağlık alanlarındaki hizmetlerinin yanında ticaret, proje geliştirme, iş kurma, tarımsal üretim, sanayinin ihtiyaç duyduğu mesleki eğitimler; robotik kodlama ve yazılım alanlarında eğitimler; kadınlara meslek edindirme kursları ve istihdam olanakları; engellilere yönelik beceri kursları ve psikolojik danışmanlık hizmetleri ile her kesime yönelik düzenlenen geziler ve kültürel etkinlikleriyle Başkan Mustafa Işık önderliğindeki Gürsu Belediyesi güçleniyor.

Gürsu Belediyesi halka hizmeti kolaylaştırmak adına; belediye araç ve ekipmanlarının alımında tasarruf sağlayıcı uygulamaları; temizlik, sağlık ve ulaşım hizmetlerinde araç alımı; personele yönelik afet ve acil durum bilinci oluşturma eğitimleri; personelin kişisel gelişimini sağlayan eğitimleri ile beğeni topluyor.

“Dünya şehri Gürsu’yu oluşturmak hedefiyle çalışıyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ‘Oluşturduğumuz Ar-Ge Müdürlüğü’müz bünyesinde çalışmalarını sürdüren ekibimiz sayesinde hayata geçirdiğimiz projelerimizle 60 milyon TL’lik yatırımı ilçemize kazandırdık. Bizler ekibimizle birlikte Gürsu’muz için daha ne yapabiliriz düşüncesiyle hareket ederek, Gürsu’muzun sahip olduğu tüm potansiyeli değerlendiriyor, gelişimini sağlamaya yönelik projelerimiz ve hizmetlerimizi hayata geçiriyoruz’ diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Sahne Sırası İşçilerde

Ülke ekonomisine alın terleri ile güç katan işçiler, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafında…