Home GÜNCEL Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zengin, güçlü bir yasa, gereği neyse onu yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zengin, güçlü bir yasa, gereği neyse onu yapacağız

- Guncellenme Tarihi: 7 Ekim 2022 13:15
2 min read
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zengin, güçlü bir yasa, gereği neyse onu yapacağız için yorumlar kapalı
0

Sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemenin 14 maddesi Meclis’ten geçerken konu hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tartışılan yasaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Dezenformasyonla Mücadele Yasası” adıyla ifade edilen, yasaya itiraz edenler tarafından “sansür yasası” ve “sosyal medya yasası” olarak anılan Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor. Son görüşmelerde 12 maddesi daha kabul edilen teklifin toplam 14 maddesi geçmiş oldu. Tartışmalar devam ederken konuyla ilgili bir değerlendirme de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

“Gereği Neyse İnşallah Onu Yapacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çekya’ya gerçekleştirdiği ziyaret dönüşünde gazeteciler tarafından yöneltilen “Dezenformasyonla Mücadele Yasası gündemde. Son yıllarda etnik ve mezhep temeline bölücülük yapan medya kuruluşlarına akan fonlar var. Özellikle Avrupa Birliği ve batılı ülkeler LGBT’yi, bölücülüğü fonluyorlar. Medyada bir millilik meselesi var. Dezenformasyon yasasıyla ilgili kanaatiniz nedir?” sorusuna “Dezenformasyonla mücadele yasasıyla ilgili 14 madde Meclis Genel Kurulu’ndan geçti. Bu yasanın çıkışıyla beraber inşallah bunları ciddi manada frenleyeceğiz ve gereği de neyse onu da inşallah yapacağız. Yasa bu noktada zengin, güçlü bir yasa” yanıtını verdi.

40 maddeli kanun değişikliği teklifi Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, Muhtar Toplantılarına İnegöl’den Başladı

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarların görüşlerine büyük önem veren ve …