Home EKONOMİ Motorine bu gece 1,10 lira zam geliyor

Motorine bu gece 1,10 lira zam geliyor

- Guncellenme Tarihi: 4 Ekim 2022 10:18
2 min read
Motorine bu gece 1,10 lira zam geliyor için yorumlar kapalı
0

OPEC ülkeleri toplantısında yüksek oranlı arz kesintisine gideceği haberleri nedeniyle petrol fiyatları yükselişe geçti. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,10 lira zam gelmesi bekleniyor.

Çarşamba günü OPEC ülkeleri toplantısında yüksek oranlı arz kesintisine gideceğine yönelik beklentiler ve Rusya – Ukrayna Savaşı’nın şiddetini sürdürmesi gibi nedenlerle petrol fiyatları yeniden yükselmeye başladı.

Bu Gece Yarısından İtibaren Zam Geliyor

5 Ekim Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere; benzin grubunda 62 kuruş zam yapılacağı açıklanırken motorin grubuna 1,10 TL zam bekleniyor. İstanbul’da motorin litre fiyatı 23.10 lira olarak değerleniyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS Fiyat Değişimlerini Duyurmama Kararı Almıştı

EPDK’nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…