Home GÜNCEL Proje zengini ilçe: YILDIRIM

Proje zengini ilçe: YILDIRIM

- Guncellenme Tarihi: 3 Ekim 2022 16:27
15 min read
Proje zengini ilçe: YILDIRIM için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediyesi, ilçede yaşam konforunu yükseltmeye devam ediyor. Başkan Oktay Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana Yıldırım ve Yıldırımlıların kaderini değiştiren projeleri hayata geçiriyor. Geçmiş ve yarın arasında köprü kuran projeleri titizle ele alan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘7’den 70’e her yaştan vatandaşımıza hizmet verebilmenin kıvancını yaşıyoruz’ dedi.

Ekim ayında içerisinde açılacak olan Mimar Sinan Kütüphanesi yanında Yıldırım’da hayata geçirilen başarılı projeler arasında daha neler var neler…

İpek Fabrikasından Sosyal Yaşam Merkezine Dönüşüm  

Yıldırım Belediyesi, ilçenin en önemli sivil mimari örneklerinden Osman Fevzi Efendi İpek Fabrikası’nı restore ederek tüm Bursa’ya hizmet verecek bir sosyal yaşam merkezine dönüştürüyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Burada düzenleyeceğimiz kültürel ve sanatsal faaliyetler ile geçmişi geleceğe bağlayacağız. Aslına sadık kalarak ve tarihi dokusunu koruyarak ayağa kaldıracağımız tarihi yapıyı, Bursa’nın kültür, sanat ve sosyal hayatına önemli katkı sunacak bir merkez haline getireceğiz. ‘Giriş katı ve bahçesi sosyal tesis olacak şekilde hizmet verecek olup mekânın üst katlarında sergi ve toplantı salonları yer alacak Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi’ni 2023 yılının ilk yarısında vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Barış Manço Kültür Merkezi 7’den 70’e hizmet verecek

Yıldırım Belediyesi, Barış Manço Kültür Merkezi’ni baştan aşağı yenileyerek modern bir kompleks haline getirdi.

Barış Manço Kültür Merkezi’mizin üst katındaki nikâh salonunu, bu ay içerisinde açılacak olan Mimar Sinan Kütüphanesi bünyesine dâhil edilirken, zemin kata yeni bir nikâh salonu kazandırıldı.

Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Mimar Sinan Kütüphanemizde 10 bini aşkın eser, sınırsız internet, bilgisayar laboratuvarı ve kaliteli ikramlar gençlerimizin istifadesine sunulacak” dedi.

Öğrenciler için bir boşluk daha dolduruluyor

Yıldırım Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı eliyle İlçeye Yıldırım Gençlik ve Spor Merkezi’ni kazandıracak. Sona yaklaşılan proje, 250 bini aşan genç nüfusu ile birçok şehrin toplamından daha fazla gence ev sahipliği yapan Yıldırım’a değer katacak.

5 bin metrekarelik bir kullanım alanına sahip olan Yıldırım Gençlik ve Spor Merkezi’nin bünyesinde çok amaçlı salon, bireysel çalışma alanı, fitness salonu, sinema salonu ders çalışma alanları, el sanatları ve zekâ oyunları dersliği, kitap kafe, ses kayıt odası, müzik odası, açık basketbol sahası, tenis kortu ve e-spor alanı bulunduğunu belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Yıldırım Gençlik ve Spor Merkezi açıldığında öğrencilerin sosyal, kültürel, eğitim programlarının yanı sıra kariyer yaşamlarına da destek olarak onları geleceğe en iyi şekilde hazırlama noktasında önemli bir boşluğu dolduracak.’ dedi.

Samanlı’nın kaderi değişiyor

Yıldırım Belediyesi, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ile imzaladığı protokol kapsamında, Uludağ’dan gelen ve zaman zaman taşkınlara sebep olan Cenup Kanalı’nda dere ıslahı çalışmalarına başladı.

Başkan Oktay Yılmaz: “Proje ile hem taşkınlar son bulacak hem tehlikeli atıkların dereye karışması engellenecek. çalışmalar tamamlandığında bölgeye yapılması planlanan hastanenin önündeki engeller de kalkmış olacak.” ifadelerini kullandı.

Dere ıslah çalışmasının yanı sıra bölgeye bir de lojistik merkez kurulacak.

Yıldırım’dan örnek proje

Yıldırım Belediyesi, pazar yerlerinde oluşan sebze ve meyve atıklarının çöpe atılmasını engelliyor ve ekonomiye kazandırılıyor. İlçeye kazandırılan Kompost Üretim Tesisi’nde, Yıldırım Belediyesi hizmet birimleri ve sosyal tesislerden çıkan organik atıklar ile ilçedeki semt pazarları ve park bahçe atıkları toplanılarak, haftalık 3 bin 500 litre organik atık işleme kapasitesine sahip kompost makinesi sayesinde kompost gübreye dönüştürülüyor. Gübre daha sonra bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmalarında kullanılıyor.

Başkan Oktay Yılmaz, “Tüm bunların yanı sıra, çevrede oluşan koku, hava kirliliği ve sera gazı salınımını azaltıyor, karbon ayak izini düşürüyor ve çöp depolama alanlarına giden atık miktarının düşmesine de katkı sağlıyoruz” dedi.

Yine Bir Park, Yeni Bir Park

‘Daha Yeşil Bir Yıldırım’ için park ve yaşam alanlarının sayısını artıran Yıldırım Belediyesi, önceliği yine çocuklara tanırken, spor yapan vatandaşlar da Muhammet Budaklı Parkı’nda kaliteli zaman geçiriyor.

Sıracevizler Mahallesi’ne yeni bir park kazandıran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ‘Hemşehrilerimizin dinlenmeleri, spor yapmaları ve yeşil doku içinde çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmeleri adına ilçemize yeni bir park daha kazandırdık. 674 metrekarelik bir alanda hayata geçirdiğimiz parkımızı spor yapan vatandaşlarımız ve evlatlarımız çok sevdi. Hemşehrilerimizin yaşam konforunu yükseltecek hizmetleri ilçemize kazandıracağız” diye konuştu.

‘Hem doğa kazandı hem de Yıldırımlılar’

Yıldırım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından ‘Emektar Kitaplarınız Kırtasiye Çekine Dönüşüyor’ kampanyası vatandaştan büyük ilgi gördü.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, eski kitapları kırtasiye hediye çekine dönüştürerek öğrencilere ve ailelere destek olan Yıldırım Belediyesi, 50 ton kitap toplayarak 250 bin TL’lik hediye çeki dağıttı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Emektar Kitaplarınız Kırtasiye Çekine Dönüşüyor kampanyası ile hem 850 ağacı kesilmekten kurtardık hem de okula gidecek öğrencilerimizin kırtasiye alışverişlerine katkı sağladık. Böylece kazanan hem doğa oldu hem de Yıldırımlılar” dedi.

Yıldırım Belediyesi, şehrin dört bir yanından eski kitaplarını Yıldırım’a taşıyan Bursalıların eski kitaplarını toplayarak değerlendirmeye devam edecek.

Kadınlara özel spor merkezlerinin sayısı 6’ya çıkıyor

Yıldırım Belediyesi Kadın Spor Merkezlerine bir yenisi daha ekleniyor. Sıracevizler Kadın Spor Merkezinin yıl içinde açılması hedefleniyor.

Yıldırımlı kadınlar, kadın spor merkezleri ile hem sağlıklı bir yaşam sürdürüyor hem de sosyalleşiyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ‘2019 yılından bu yana kadın spor merkezlerimizden 23 bin kişi yararlanırken diyetisyen desteğinden 5 bin kadın faydalandı. İnşallah yakın zamanda çalışmaların sonuna geldiğimiz Sıracevizler Kadın Spor Merkezi’ni de hizmete açarak mevcut spor merkezlerimizin sayısını 6’ya çıkaracağız ve binlerce Yıldırımlı kadınımızı sporla buluşturacağız” dedi.

Yıldırım’da Başkan, kararları Yıldırımlılarla alıyor

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ‘Yerinde ve birlikte yönetim’ anlayışıyla Yıldırımlarla yönetimi paylaşıyor, mahalle ve esnaf ziyaretleri yaparak sorunlara yerinde çözüm üretiyor.

Yıldırım’ı karış karış gezen Başkan Yılmaz, , “Hemşehrilerimizle bir araya gelerek onların görüş öneri ve taleplerini ilk elden alıyoruz. Sorunları yerinde tespit edip bölge sakinlerimizin beklentileri doğrultusunda çözüm üretiyoruz. Saha ziyaretlerimiz kapsamında görüyoruz ki; bölgelerde yapacağımız yatırımlar, hayata geçireceğimiz projelerle ilgili en makul öneriler o muhitin sakinlerinden geliyor. Biz de yol haritamıza buna göre yol veriyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları Belli Oldu

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, yönetimini belirledi. Başkan Özdemir, 7 başkan yard…