Home GÜNCEL ‘Yıldırımlı olmak ayrıcalıktır’

‘Yıldırımlı olmak ayrıcalıktır’

- Guncellenme Tarihi: 14 Eylül 2022 15:48
20 min read
‘Yıldırımlı olmak ayrıcalıktır’ için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediyesi, hizmet üretirken her yaştan vatandaşını düşünerek adım atıyor. Yaz döneminde çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklerle, çocukların serbest zamanlarını öğrenerek ve eğlenerek geçirmesi sağlanırken, ‘Gençler okusun’ diye, kütüphaneler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.  18-35 yaş arası gençlere yönelik düzenlenen ücretsiz teknik eğitim kurslarında kursiyerler hem meslek ediniyor hem de iş sahibi oluyor. YIL-MEK, 2022-2023 eğitim döneminde 103 branşla nitelikli eğitimlerine devam ediyor. Yıldırım İstihdam Kompleksi aracılığı ile bugüne kadar 18 bin 495 Yıldırımlı işe yerleştirildi.

Yıldırım’da üreten kadınlar da unutulmuyor. Yıldırımlı kadınlar, verilen eğitimler ile meslek sahibi olurken ev ekonomilerine de katkı sunma imkânı buluyor. Kadın spor merkezlerinde, kadınlar sağlık için spor yaparken aynı zamanda sosyalleşiyor.

Yıldırım’da her hafta gerçekleştirilen ‘Anadolu Kültür Şöleni’ ile hemşehriler bir araya gelirken, illerin zenginlikleri, el emekleri, farklı eserleri tanıtılıyor.

Yıldırım’da çocuk olmak

Yıldırımlı çocuklar yaz dönemi boyunca kendileri için düzenlenen etkinliklerde doyasıya eğlendi.

Yıldırım Belediyesi, 15 mahallede 10 bini aşkın çocuğu Geleneksel Sokak Oyunları Şenliği ile buluşturdu. Organizasyon kapsamında minikler; seksek, halat çekme, yağ satarım, istop, sandalye kapmaca, çuval yarışı gibi oyun ve yarışmalarla unutulmaz günler geçirdi. Nasreddin Hoca kostümlü anlatıcıdan da Anadolu masalları dinlediler.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ‘Çocuklarımıza sokak oyunlarını öğreterek sevdirmek için mahallelerimizde geleneksel sokak oyunlarını yaşatıyoruz. Kültürel zenginliklerimizi barındıran etkinlikler ile evlatlarımızın özlerine sadık kalmaları ve içinde bulundukları çağın donanımına uygun etkinliklerle eğlenmelerini amaçlıyoruz. ‘Geleneksel Sokak Oyunları Şenliği’ ile 10 bini aşkın minik yüreğe dokunduk. Yıldırım’ın geleceği olan evlatlarımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geleneksel Sokak Oyunları Şenliği ile Yıldırım’ın 71 mahallesindeki çocuklarımıza ulaşmayı hedefliyoruz’ dedi.

Yıldırımlı çocuklar yaz dönemini verimli geçirdi

Yıldırım Belediyesi, okulların kapanmasıyla birlikte serbest kalan çocuklar için dolu dolu bir yaz okulu programı hazırladı. Yıldırım Bayezid Medresesi’nde gerçekleştirilen Yaz Okulu’nda İlkokul grubu öğrencilerini Kuran-ı Kerim, ahlak ve değerler eğitimi, sokak oyunları, hayat bilgisi, masal, bilim, sanat ve beceri atölyesi dersleri aldı. Ayrıca müfredat kapsamında miniklerin keyifli vakit geçirmeleri adına yüzme, at binme, piknik, müze ziyareti, gezi ve doğa yürüyüşü gibi sosyal aktiviteler de yapıldı.

Yıldırım Belediyesi, Erguvan Halk Oyunları Topluluğu Yaz Kursu ile 8-11 yaş grubu çocukları için ‘Erguvan Halk Oyunları Kursu’ açtı. Eğitimci Ergün Saatçi tarafından verilen derslerde çocuklar yöresel halk oyunlarıyla tanıştı.

Başkan Oktay Yılmaz, “Projelerimizde geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik hizmetleri ayrı değerlendiriyor ve uyguluyoruz. Çocuklarımızın bedensel ve zihinsel gelişimlerine destek sağlamak için Kış ve Yaz Spor Okulları düzenliyoruz. Bu eğitimlerle binlerce çocuğumuz sporla buluşma imkânı buluyor. Ayrıca ilçemize çocuklarımızın huzur ve güven içinde oyun oynayabilecekleri parklar kazandırıyoruz. Erikli Çocuk Aktivite Merkezi ve Bağlaraltı Gençlik ve Aktivite Merkezi’nde annelerimiz ve çocuklarımızın kaliteli zaman geçirmesi için yapmış olduğumuz aile etkinliklerini sürdürüyoruz. Bununla birlikte ilçemize çocuklarımız için model mekânlar kazandırmak için çalışmalarımız son hız devam ediyor. Molla Yegân Çocuk Aktivite Merkezi’miz ile Yıldırımlı binlerce çocuğumuza kaliteli eğitim vereceğiz. Evlatlarımız için daha nice hizmetleri hayata geçirip geleceklerini birlikte şekillendireceğiz” dedi.

Kadınlara özel 5. spor merkezi açıldı

Yıldırım Belediyesi, Millet Mahallesi Kadın Spor Merkezi’ni ilçeye kazandırarak mevcut spor merkezlerine bir yenisini daha ekledi.

650 metrekarelik bir alana kurulu kadın spor merkezi içinde; fitness merkezi, dinlenme alanı, soyunma odaları, duş ve lavabolar ile mescit ve idari bölümler yer alıyor. 450 kadına hizmet verebilecek kapasitedeki merkezde; 2 antrenör, 1 diyetisyen ve 3 personel görev yapıyor. Merkezde vücut analizleri yapılırken,  her kadına özgü özel çalışma programları belirleniyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ‘Millet Mahallesi Kadın Spor Merkezi, bizim kadınlar için özel olarak açtığımız 5’inci spor merkezi. Kadın spor merkezlerimizden 3 yılda yaklaşık 30 bin kadınımız istifade etti. Sıracevizler ve Karapınar Spor Merkezi’ni de bu yıl içerisinde hizmete açacağız’ müjdesini verdi.

Yıldırım’da üreten kadınlar unutulmadı

Yıldırım Belediyesi, kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki rolünü güçlendiriyor. Yıldırım’da 4’ü tarımsal kalkınma 4’ü ticari olmak üzere 8 kadın kooperatifi ve 22 kadın girişimcilik ve eğitim merkezi bulunuyor. Yıldırımlı kadınlar verilen eğitimler ile meslek sahibi olurken ev ekonomilerine de katkı sunma imkânı buluyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ‘Bu merkezlerde; halıcılıktan dikişe, CNC kullanımından bebe konfeksiyonuna, E-ticaretten ev tekstiline kadar 52 farklı branşta kadınlarımıza eğitim veriyoruz. İnşallah şimdilik 8 olan kadın kooperatiflerinin sayısını 14’e çıkarıp, 2 adet üst birlik kuracağız. Oluşturacağımız yeni pazar alanı ile birlikte de kadınlarımızın ürettiği el emeği göz nuru ürünler tüm dünyaya açılacak.’ dedi.

Kadınların başarı hikâyelerini yazmalarına öncülük eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçede aktif faaliyet gösteren kooperatif başkanlarıyla bir araya gelerek kadınların taleplerini dinledi ve önümüzdeki yıllarda yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuyor.

Gençler okusun diye

Yıldırım Belediyesi, 2021 yılında hizmete açtığı Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nin ardından, Barış Manço Kültür Merkezi’nin üst katını da yeni nesil bir kütüphaneye dönüştürüyor.

Bin 200 metrekare alanda yapılacak Mimar Sinan Kütüphanesi’nin bünyesinde 10 bini aşkın kitap, bilgisayar laboratuvarı, toplantı salonu, 200 kişilik çalışma alanı bulunacak. Ziyaretçilere ücretsiz çay, çorba ve internet hizmeti verilecek. Ayrıca kütüphanenin alt katında ise ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte kitap okuyabileceği çocuk kütüphanesi de Yıldırımlı miniklerin istifadesine sunmayı planladıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,  “Farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin aynı anda hizmet alabileceği yapısıyla öne çıkacak olan kütüphanemiz tasarımıyla da örnek olacak. Ayrıca Mimar Sinan Kütüphanesi, Bursa Teknik Üniversitesi’ne yakın olması hasebiyle üniversite öğrencilerimizin derslerini çalışmak için tercih edebileceği bir mekân olacak.” dedi.

Anadolu’nun tüm renkleri Yıldırım’da tanıtılıyor

Farklı coğrafyaların zengin kültürlerini aynı çatı altında buluşturan Yıldırım Belediyesi, her hafta bir şehrin kültürünü ilçe sakinlerine tanıtıyor. ‘Anadolu Kültür Şöleni’ programlarında Kars, Ardahan ve Iğdır kültürü tanıtıldı. ‘Anadolu Kültür Şöleni’ programlarının ikincisini Trabzon kültürünün tanıtımı ile gerçekleştirdi.

Yıldırım’ın Türkiye’nin bütün renklerini, güzelliklerini bünyesinde barındıran bir ilçe olduğunu belirten Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Tüm hemşehrilerimi her hafta düzenleyeceğimiz ‘Anadolu Kültür Şöleni’ programlarımıza davet ediyorum. Böylesi programlar illerin zenginliklerini, el emeklerini, farklı eserlerini tanıtabileceği fırsatlardır” diye konuştu.

İşsizlik sorununa kökten çözüm

3 yılda 18 bin 495 Yıldırımlının iş sahibi olmasına öncülük eden Yıldırım Belediyesi, özellikle genç istihdamını arttırmak için 18-30 yaş arası gençlere ücretsiz teknik eğitim kursları düzenleniyor. Yıldırım İstihdam Kompleksi, hem ihtiyaç duyulan nitelikli insanların yetiştirilmesine rehberlik ediyor hem de işverenlerin ihtiyaç duyduğu personele erişmesine olanak sağlıyor.

‘Yıldırım’da hiçbir vatandaşımızın işsiz kalmasına göz yummayız’ diyen Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ‘Halkımızın mutluluğu için ekip arkadaşlarımızla var gücümüzle çalışıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Yıldırım’da ‘spor’ olmazsa olmaz

Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım İlçe Müftülüğü tarafından 7-14 yaş grubu öğrencilere yönelik ’Yaz Kuran Kursları Camiler Arası Futbol ve Masa Tenisi Turnuvası’ düzenlendi. 5 gün süren turnuvaya 16 Camii Kuran Kursu’ndan 220 öğrenci katıldı.

Başkan Oktay Yılmaz, “Çocuklarımız sporun ruhuna uygun biçimde; dostluk ve kardeşlik duyguları içinde centilmence mücadele etti.  Hepsini teker teker alınlarından öpüyor tebrik ediyorum.  Bu turnuvanın şampiyonu; kardeşlik olmuştur. Ben tüm sporcu evlatlarımızı ve değerli ailelerini bu turnuvanın şampiyonu ilan ediyorum. Yıldırım’ın spor kenti kimliğine verdiğiniz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Yılmaz konuşmasının ardından turnuvaya katılan tüm sporcuları madalya ile ödüllendirdi.

Ücretsiz eğitimde ‘YIL-MEK’ farkı

YIL-MEK, 2022-2023 eğitim döneminde 103 branşla nitelikli eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: “YIL-MEK ile 16 yılda 100 bini aşkın kişiye hizmet verdik. Yeni eğitim döneminde de 103 branşta açacağımız kurslarla binlerce hemşehrimize ulaşacağız” diye konuştu.

Önce eğitim sonra iş

Mart 2021’den bu yana 18-35 yaş arası gençlere yönelik düzenlenen ücretsiz teknik eğitim kurslarında nitelikli eğitim alan 800 kursiyerden 140’ı iş sahibi oldu.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz “Tesisimizde verilen eğitimlerden yararlanan 800 kursiyerden 140’ını istihdama kazandırdık. Bunun yanı sıra eğitimlerimizden yararlanan birçok gencimiz de kendi işini kurdu.” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …