Home GÜNCEL ‘UMUT’ ya da ‘UMUTSUZLUK’

‘UMUT’ ya da ‘UMUTSUZLUK’

- Guncellenme Tarihi: 9 Eylül 2022 12:52
5 min read
‘UMUT’ ya da ‘UMUTSUZLUK’ için yorumlar kapalı
0

Umut veya ümit (hope),  bir kimsenin kişisel yaşamındaki olay ve durumlarla ilgili olumlu sonuçlar çıkabileceği ihtimaline dair duygusal inancı olarak tanımlanır.

Umutsuzluk ( hopelessness ), kişinin olumlu bir duygu hissedemeyeceği ya da durumunun iyiye gitmeyeceği yolundaki hissi.

Umutsuzluk, kısaca  DEPRESYON  demektir.

 

Şu günler de, bu kelimeler den ikincisi yani ‘UMUTSUZLUK’; ülkemizde fazlasıyla  hissedilir durumda..

– Ekonomik dengelerimiz altüst olmuş.

 

– İşsizlik, SEKİZ MİLYON’ u  geçmiş. Üniversite mezununun bulaşıkçı, garsonluk gibi meslekleri yapan mühendislerimizin, yazılımcılarımızın akın akın başka ülkelerde kendilerine gelecek inşa ettiği bir yapı oluşmuş.

13 TEMMUZ 2022 de; DİSK-AR, Geniş tanımlı işsiz sayısı 8 milyon 387 bin!

Bu kaybın parasal değerini ölçmenin imkânı yok.

 

– Gençlerimizin davranışlarında ki,  “gerçeklik” alanı “sanal gerçekliğe” dönüşmüş,

Hatta TV’lerde bir genç: “Ben aylarca iş aradım, iş yok. İş bulmak isterseniz de genellikle birini bulmanız gerekiyor. Birini bulmadığınız zaman da olmuyor. Ben mesela şu an bir yerde çalışıyorum, oraya torpil ile girdim. Torpil olmadan hiçbir yere giremezsiniz. Herkes bir çeşmenin başını tuttu, diğer işlere zaten Suriyeliler girdi, o yüzden böyle bir karmaşa var. Gelinen bu durum beni tabii ki üzüyor. Düşünsenize benim en büyük hayalim Avrupa’ya gitmek, kendi ülkemden kaçmak… Ben milliyetçiyim, vatanseverim ve ülkemden gitmek istiyorum ekonomiden dolayı.”

 

-Seçim yaklaşırken Eylül linçi başlamış. Eğer muhalefet; iktidarın bütün imkanlarıyla desteklediği ve canlı tutmaya çalıştığı bu “Eylül linçini” doğru analiz etmez, zamanında müdahale etmezse, sorun daha da derinleşebilir ve 2023 seçimleri muhalefet açısından felakete dönüşebilir.

 

– Halkın “algısı” giderek, tek kanallı “bilgi çağının tuzağına”  dönüşmüş durumda..

 

-Milli Eğitim Bakanlığına göre: “Türkiye’deki okullarda 850 bin Suriyeli öğrenci ücretsiz okumaktadır.” Bugüne kadar Suriyelilere; en az … milyar dolar üzerinde para harcanmış.

Bugün döviz 18.25, ekonomi felç olmuş, enflasyon yüzde 80 üzerinde..

**

Süper ülkelere bakınız..

Dünyanın hiçbir yerinde ilkokula başlayan her öğrencinin hedefi üniversite değil. Okula başlayan her öğrenci, üniversite kapısı önüne yığılmaz!

Ülkemizde ise; sınavlar için harcadığımız para ve emeği, okullar arasındaki donanım için harcasak, en yakındaki okul, en uzaktakinden daha iyi hale gelecek, ilgi ve yetenekler doğrultusunda yapılacak doğru bir yönlendirme ve adil bir ölçme değerlendirme sistemiyle de hiç kimse boş hayaller peşinde koşmak zorunda kalmayacaktır…

 

Umutlara engel, konulmuştur.

Tarihi bir gerçek vardır. Hiçbir şekilde,  zamlandırılamayan ve asla engel tanımayan UMUTLAR var ki o da “BİR GÜN MUTLAKA” 1914-1922 yıllarını kapsayan Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızla nasıl mazlum milletlere önderlik edip örnek olduysak bugün de aynı yolda yürümek zorundayız.

 

Hayalimiz ve umudumuz bu olmalı!

Load More Related Articles
  • Değişim Şart Oldu!

    Temelde her anne-baba oğul ve kızı arasında bazı düşünce farklılıkları da olsa, bir gün ge…
  • T.C, Bizi Biz Yapan Kimlik Kartı!

    Ana muhalefet partisi, yıllar sonra birinci parti olması, yerel seçim ardından ülkemizde b…
  • Herkes Asil Görevine!

    11 Ay öncesi ve sonrasını çok iyi okumak gerekir. Genel seçim başarısı, yerel seçimde tam …
Load More By Ali Özdemir
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Değişim Şart Oldu!

Temelde her anne-baba oğul ve kızı arasında bazı düşünce farklılıkları da olsa, bir gün ge…