Home GÜNCEL Cunda Adası’nda sezon uzadı

Cunda Adası’nda sezon uzadı

- Guncellenme Tarihi: 9 Eylül 2022 12:22
3 min read
Cunda Adası’nda sezon uzadı için yorumlar kapalı
0

Kuzey Ege’nin önemli destinasyonlarından Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin cazibe merkezi Cunda Adası’nda turizm hareketliliği sonbaharda da sürüyor.

Türkiye’nin en büyük yüz ölçümlü doğal sit alanlarından Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’ndaki 22 adadan biri olan Cunda, kendine özgü otantik dokusu, tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Deniz ürünleri ve mutfağıyla damak tadına önem verenlerin de uğrak yeri olan adada, son yılların en yoğun hareketliliği yaşanıyor.

Ramazan Bayramı’nda başlayan ve esnafın, turizmcilerin yüzünü güldüren yoğunluk devam ediyor. Yaz sezonunda yüzde 90-100 olan adadaki butik otellerin doluluğunun, sonbaharda yüzde 80-90 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Ayvalık Turizm Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm ve Altyapı Geliştirme Birliği Genel Sekreteri Ümit Özgültekin, AA muhabirine, Kuzey Ege’nin en güzel tatil döneminin ekim ve kasım olduğunu söyledi.

İlçeye özellikle İstanbul, Bursa, Eskişehir, İzmir, Çanakkale ve Trakya’nın kentlerinden hafta sonu tatilleri için güz ve kış mevsimlerinde yoğun sayılabilecek bir talebin olduğunu belirten Özgültekin, “Bu yıl özellikle ağustos ayı Ayvalık ve Cunda Adası için son derece yoğun geçti. Bu yoğunluk, ağustos kadar olmasa da eylül ve ekimde de sürecektir. Hatta hava şartları uygun olursa kasımın da geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl hareketli geçeceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Kaynak: sondakika.com, (AA)

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…