Home GÜNCEL Karacabey’de yıllardır çözülemeyen altyapı sorunları tarih oluyor

Karacabey’de yıllardır çözülemeyen altyapı sorunları tarih oluyor

- Guncellenme Tarihi: 5 Eylül 2022 11:20
10 min read
Karacabey’de yıllardır çözülemeyen altyapı sorunları tarih oluyor için yorumlar kapalı
0

Karacabey’de, uzun yıllardır kentin adeta kanayan yarası olmuş altyapı sorunları, son dönemde atılan başarılı adımlarla bir bir ortadan kalkıyor.

BUSKİ tarafından ilçe genelinde süren çalışmalarla hem içme suyu hem yağmur suyu hem de kanalizasyon hatlarında yenileme çalışmaları devam ederken, geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun yağmur ile sorunlu bölgeler bir kez daha kendini göstermişti.

Belediye Başkanı Ali Özkan, yağmur sonrası merkez ve kırsal mahallelerde incelemelerde bulunarak eksiklikleri yerinde tespit etti.

Bu kapsamda Özkan, Esentepe ve Hüdavendigar Mahallelerinden inen suyla birlikte her yağışta sorun yaşanan Saadet Mahallesinde süren çalışmaları, BUSKİ Karacabey Şube Müdürü Koray Şahiner ile birlikte yerinde inceledi.

2 kat daha fazla yağışa dayanıklı olacak

Özkan incelemelerden sonra yaptığı açıklamada, “Bu yağışlar bizim için bir test maiyetinde oldu. Ve öngörümüz, altyapı çalışmalarımız tamamlandığında bunun 2 katı daha yağışa dayanıklı bir altyapıyı ilçe halkıyla buluşturacağız” dedi.

Özkan, “Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Bursa’mızın genelinde de aşırı yağışlardan dolayı bazı sıkıntılar ortaya çıktı. Özellikle komşu ilçelerimizde hayatı olumsuz şekilde etkileyen gelişmeler oldu. Biz göreve geldiğimiz 2014 yılından itibaren sürekli altyapıya vurgu yaptık ve altyapı çalışmalarının çok önemli olduğunu ısrarla gündeme getirdik, bu işin takipçisi olduk. Çünkü altyapı olmadan gerçekleştirilecek üstyapı çalışmaları yetersiz olurdu. Biz gelecek seçimleri düşünmeden, gelecek nesilleri düşünerek; kendimize, evlatlarımıza, torunlarımıza 100 yıl boyunca hizmet verecek sağlıklı bir altyapıyı Karacabey’e kazandırma gayreti içerisinde olduk. Bu çerçevede, UEDAŞ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde havai elektrik hatlarının %90’ı yer altına alındı. Ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın talimatıyla, BUSKİ marifetiyle Karacabey’imizde içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve arıtma konusunda, 4 koldan bir altyapı seferberliği başladı” dedi.

İlçe genelinde 6 ayrı mahallede altyapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Özkan, önümüzdeki günlerde bu çalışmaların sayısının 8’e çıkacağını söyledi.

Sanayide çalışmalar başlıyor

Özkan devam eden konuşmasında, “Sanayi Sitesi yıllardır kangren olmuş şekilde, ufacık bir yağmurda göl haline geliyor, esnaflarımız büyük sıkıntılar çekiyorlardı. Yaptığımız temaslar neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Alinur Aktaş’ın onaylamasıyla, sanayi esnafımızın sorunlarını tamamen ortadan kaldıracak çalışmalar da yakında başlayacak” dedi.

Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır bekliyoruz

Özkan, devam eden altyapı çalışmalarının gerekliliğinden bahsederken, bu süreçte vatandaşların kazılan yollardan sitemkar olduğunu da belirterek, “Biz vatandaşlarımızdan hep sabır diledik, vatandaşlarımız da bize tabi haklı olarak serzenişte bulundular yolların tozlu, topraklı olmasından dolayı ama bu felaketleri yaşamamak adına buna katlanmamız gerekiyor. Yolların hepsi yapılacak, daha güzeli yapılacak. Ama yolların bir oturma zamanı var, onu beklemek durumdayız. Çünkü acele yaptığımız zaman, kısa bir süre içerisinde tekrardan yollarda sıkıntı çıkacak ve büyük bir kaynak israfı olacak. Milli servet bu. Biz işimizi sağlam yapmak istiyoruz. Onun için Karacabey’de çalışmalarımız güzel bir şekilde devam ediyor” dedi.

Saadet Mahallesinde taşkın sorunu bitiyor

Özkan konuşmasında, Saadet Mahallesindeki çalışmalara da vurgu yaparken, “Burada da yoğun yağmur bizim için test noktasındaydı. Baktık nerelere müdahale edilmesi gerekiyor onları da gördük. Hamdolsun şu anda sadece bir noktada problem ortaya çıkmıştı çünkü orada henüz çalışmalar tamamlanmamıştı. Esentepe Mahallemizden, Hüdavendigar bölgesinden gelen suların buluşma noktası olan bir yer burası. Dolayısıyla aşırı yoğunluk oluyordu, işte son rötuşları da bugün itibariyle yaptığımız zaman, burada bunun 2 katı bir yağmur olsa da  Allah’ın izniyle herhangi bir problem yaşanmayacak. Onun için biz vatandaşlarımızdan biraz daha sabır temenni ediyoruz. Kaynak sorunumuz yok; Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve Karacabey Belediyemiz ile birlikte Karacabey’imizi güzel bir asfalta kavuşturacağız. Bunu biz bir nimet olarak değerlendiriyoruz, Büyükşehir Yasasının en büyük avantajlarından biri bu. Bizim gibi ilçe belediyelerimizin 25-30 yıllık bütçeleriyle yapılamayacak devasa hizmetleri, biz burada Büyükşehir ve BUSKİ marifetiyle yapıyor, adeta tarih yazıyoruz. Bu noktada bizlere desteklerini esirgemeyen, bunların yapım talimatını veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek nesillere, yapılan bu çalışmalar damgasını vuracaktır. Bu anlamda, BUSKİ Genel Müdürümüze, Karacabey Şube Müdürümüze, bütün mesai arkadaşlarımıza, müteahhit firmalara ve her şeyden önemlisi de sabırla bu çalışmaların bitmesini bekleyen, sabır gösteren vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…