Home GÜNCEL Kentsel dönüşümde örnek belediye: YILDIRIM

Kentsel dönüşümde örnek belediye: YILDIRIM

- Guncellenme Tarihi: 8 Ağustos 2022 18:21
14 min read
Kentsel dönüşümde örnek belediye: YILDIRIM için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediyesi, ‘2022 Tapu ve Dönüşüm Yılı’ kapsamında imar uygulamaları ve tapu çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yıldırım’ın çehresini değiştirecek vizyon projeleri hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’taki 6’ncı bloğun temeli atılırken,  doğru plan doğru uygulama ile dev tasarruf sağlanan Kasım Önadım Bulvarı Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ise 16 hektarlık alanda imar çalışmalarını tamamlandı.

‘Konumları değil konutları dönüştürüyoruz’

Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hak sahibi tüm vatandaşların onayı alınarak yüzde 100 gönüllülük esasına göre hayata geçirildiğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi; ‘yerinde ve gönüllü’ dönüşüme çok iyi bir örnek oluşturmaktadır. Mevlana’da ortaya doğru bir model koyduk. Şehir siluetini bozmayan, komşuluk ilişkilerinin devam edeceği, sağlıklı, güvenli yapılar ortaya çıkarıyoruz. Tamamen gönüllülük esasına göre gerçekleştirilen projemizde tek bir kamulaştırma yapmadık. Hak sahibi vatandaşlarımızla görüştük, kavuşacakları yeni yaşamı anlattık. Onların sıkıntılarını dinledik, çözüm ürettik. Vatandaşlarımıza maddi kolaylık sağlamak adına borçlarını 10 yıla kadar vadelendirdik. Vatandaşlarımızın taşınma işlerine yardımcı olup, kira desteği de sağladık. Yıldırım Belediyesi olarak, Mevlana’da konumları değil konutları dönüştürüyoruz. Şu anda 7. Etap’a kazandırılacak olan 644 konutun inşaatı süratle devam ediyor. İnşallah yıkımını gerçekleştireceğimiz depreme dayanıksız, sağlıksız ve sosyal alanları bulunmayan 938 konutun yerine; depreme dayanıklı, güvenli, sağlıklı, otoparkı, spor ve sosyal yaşam alanları bulunan bin 250 konut ve ticari birimleri ilçemize kazandıracağız.’ dedi.

Kentsel dönüşüme yoğun talep var

Başkan Yılmaz, bu projeyle kentsel dönüşüme bakış açısının değiştiğini ve yoğun talep aldıklarını; ‘Mevlana Mahallesi 7’nci Etap Kentsel Dönüşüm Projesi, kamu ile vatandaşın bir araya gelerek çözümcül bir yol haritası çizebileceğinin en somut örneği olarak karşımızda yer almaktadır. Mevlana Mahallesi’nde yürüttüğümüz bu Kentsel Dönüşüm Projemiz ilçe genelinde Kentsel Dönüşüme bakış açısını değiştirmiş, ilçemizin diğer mahallelerinden de yoğun bir taleple dönüşüm talepleri gelmeye başlamıştır. Bu proje, Yıldırım’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına model olmakla birlikte bölgenin değerini artıracak ve domino taşı etkisiyle kentsel dönüşümü tetikleyecek” sözleriyle özetledi.

Başkan Yılmaz’dan anlamlı teşekkür

Yılmaz ‘Yıldırımlı hemşerilerim adına başta ‘Büyük Türkiye’ dönüşümünün mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere imar yasasından, kentsel dönüşüme ve yeni yeşil alanların kazandırılmasına kadar her alanda Yıldırım’ın ve Yıldırımlıların yanında olan Bakanımız Murat Kurum’a teşekkür ediyorum.’ diye konuştu.

Gerçek bir dönüşüm projesi

Zemin artı 7 kat olacak şekilde planlanan proje Bursa’nın tarihi kimliğine ve geleneksel mimarisine uygun olacak. Mevlana Kentsel Dönüşüm projesi, binaların dönüşümünden ziyade, Yıldırımlıların yaşam standardını yükselten ve can güvenliğini sağlayan gerçek bir dönüşüm proje niteliği taşıyor.

Mevlana Mahallesi’ne 601 konutluk dönüşüm müjdesi

Konutların 2023 yılının Mart ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’taki 6’ncı bloğun temelini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum attı. Bakan Kurum törende Yıldırımlılara bir de müjde verdi. Kurum ‘Mevlana Mahallesi’nde vatandaşlarımızın yüzde 90’ı ile anlaşma sağladık. 8. etapta 601 konutluk dönüşüm projesini başlatıyoruz.’ dedi.

Kentsel Dönüşüm ödüllendirildi

Kentsel dönüşüm projelerine ivme kazandıran Yıldırım Belediyesi, İstanbul’da yapılan 7’nci Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde, ‘En İyi Riskli Alan İlan Eden Belediye Ödülü’ dalında, ‘Mevlana 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile başarı ödülüne layık görüldü. Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) tarafından düzenlenen ödül töreninde konuşan Başkan Oktay Yılmaz ‘Tapu yılı ilan ettiğimiz 2022 yılında 651 hektarlık alandaki imar planı ve imar uygulaması çalışmalarını tamamlayarak beş yıllık yönetim dönemimiz içerisinde planlanabilir alanda yüzde 27 oranında tapu yenilemesi yaparak hak sahiplerine imar parseli tapularını teslim etmiş olacağız” diye konuştu.

2022 Tapu ve Dönüşüm Yılı’nda bir örnek dönüşüm daha…

Yıldırım Belediyesi, Kasım Önadım Bulvarı Bölgesi’ndeki 16 hektarlık alanda gerçekleştirdiği imar uygulaması ve tapulandırma çalışmaları ile tek kuruş kamulaştırma bedeli ödemeden 1 hektarlık park alanı ve 6,3 hektarlık da yol alanı elde etti.

Konforlu ve modern binalar inşa ederken, yeşil alanlar da kazandırıyoruz’

Başkan Oktay Yılmaz “Kasım Önadım Bulvarı Bölgesi’nde 160 bin metrekare alanda gerçekleştirdiğimiz imar uygulamaları ve tapulandırma çalışmasında Kasım Önadım Bulvarı’na cephesi bulunan Sinandede, Mehmet Akif Ersoy, Şükraniye ve Beyazıt Mahallesi’de imar uygulamalarını tamamladık. 685 tapu malikine tapularını teslim ederek özel sektör eliyle yapılacak dönüşümün önünü açıp yıkım çalışmalarına başladık. Yıldırım Belediyesi olarak hem depreme dayanıksız binaları yıkarak yerine konforlu ve modern binalar inşa ediyoruz hem de sadece bu bölgede toplamda 10 bin metrekareyi bulan yeşil alanları da mahallemize kazandırıyoruz. Şimdiden mahallelerimize hayırlı olsun. Yıldırım için büyük düşünüyor, büyük dönüşüyoruz” dedi.” dedi.

Hedef 30 bin tapu dağıtımı

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, kentsel dönüşüm projelerini dikkatle ele aldıklarını, Yıldırımlılar için yıllar sonrasını da hesaba katarak, Yıldırım’ın geleceği için, çocuklara daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Yılmaz ‘2022 yılını Tapu ve Dönüşüm Yılı ilan ederek ilçemizin birçok noktasında tapu dağıtımı gerçekleştiriyor ve kamu ve özel sektör aracılığıyla dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz. 30 bin tapu dağıtımı hedefimize ulaşmak için de vatandaşlarımıza tapu dağıtımlarına başladık. Yıldırım için yaptığımız her işte ince eleyip sık dokuyarak, yıllar sonrasını da hesaba katarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda ‘doğru plan- doğru uygulama‘ prensibimizle kamu kaynaklarını israf etmeden önemli işlere imza atıyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …