Home GÜNCEL Eymir Göleti sulamasında çalışmalar devam ediyor

Eymir Göleti sulamasında çalışmalar devam ediyor

- Guncellenme Tarihi: 5 Ağustos 2022 10:27
2 min read
Eymir Göleti sulamasında çalışmalar devam ediyor için yorumlar kapalı
0

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen İnegöl Eymir Göleti Sulama projesinin inşaatı hızla devam ediyor.

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte Bursa ilinde bulunan 1.096 dekar tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacaktır. Bölgede yapılacak sulu tarım ile 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2 Milyon 740 Bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve tarıma dayalı sanayi gelişerek bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanacaktır. ‘ dedi.

Proje kapsamında, 1096 dekar sahasının kapalı sistem şebeke ile sulanması için, 6.708,00 m borunun (PE100) döşenmesi, 43 ad. sanat yapısı yapılması ve 1 ad. Dipsavak Ayar Vana Odası Yapısının İnşaat İşleri ile Mek.-Elek. Teçhizatın Temini ve Montajı yapılacak. Ayrıca 1867 metre ana boru hattı ve 4841 metre yedek boru hattı döşenecek.

Ana boru hattında 1000 metre HDPE olmak üzere 1500 metre yedek boru hattı toplam 2500 metre boru imalatı tamamlandı. Kalan boruların döşenip sanat yapılarının tamamlanması ile birlikte projenin 2022 yılı içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…