Home GÜNCEL EMİRKOOP’ta haramilerin saltanatını yıkacağız..!

EMİRKOOP’ta haramilerin saltanatını yıkacağız..!

- Guncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2022 21:34
5 min read
EMİRKOOP’ta haramilerin saltanatını yıkacağız..! için yorumlar kapalı
0

Emirkoop tam bir haberci definesi…

Eşeledikçe neler neler çıkıyor…

Sizlere yeni bir bilgi daha vereyim:

CHP Milletvekili Erkan Aydın’ın bacanağı olan Erdinç Doğan’ın da Balkan Mahallesinden arsa alan iki kooperatifi var. “Dar gelirli vatandaş” tanımına renk katan bu isimler say say bitmiyor… Aynı Erdinç Doğan hem Emirkoop’un mali müşavirliğini yapıyor, hem de yönetim huzur hakkı alıyor… Ne kadar aldığını kendisi açıklasın..!

Ne rantmış vay arkadaş..!

Yine üyelerden Hasan Sezer iki kooperatif kuruyor, biri Doğal Park Kooperatifi, diğeri İzlem Yapı Kooperatifi… Her iki kooperatif de Balkan mahallesinden arsa alıyor. Hasan Sezer İzlem Yapı Kooperatifini hiçbir işlem yapmadan Mudanyalı bir müteahhide satıyor ve karşılığında 7-8 daire alıyor… Kooperatif satmak nedir yahu..?

Kuruluş ana sözleşmesinde dar gelirli vatandaş için konut üretmek maddesi bulunan Emirkoop’un bu denli ranta evrilmesini nasıl karşılamalıyız?

Emirkoop rantının en kaymaklısını Bozbeygiller’in yediğini düşünürsek güzel bir paylaşım olmuş, rantçılar adına…!

Balkan Mahallesindeki arsaların kooperatif başına 30’ar daire denk geldiği, dağıtımının da kura çekilerek yapılması gerektiği konusunda direten kooperatiflerin nasıl ekarte edildiğini Mustafa Bozbey ve ahalisi kabul eder mi? Elbette ki etmezler!

İçlerinde sadece gerçek manada, bildiğimiz, olması gereken manada kooperatifçilik yapan, 48 üyesine 48 daire yapan, dolayısıyla inşaatı da yavaş işleyen kooperatif kurucusu Ali Uysal var… Madalyayı hak ediyor… Hep rantı eleştirecek değiliz ya, dürüst adamların da hakkını verip, alkışlamak lazım… Yürekten tebrik ediyorum…

Diğer kooperatiflerin hemen hepsi zorunlu üye sayısı 7’yi geçmiyor… 50 daire alan bir kooperatifte üye sayısı 7 iken daire aidatlarını kim ödüyor, nasıl ödüyor?

Beni susturmak için Savcılığa şikayette bulunan Mustafa Bozbey’in o kooperatiflerle ilişkim yok demesi, kardeşi Hüseyin Bozbey Emirkoop yönetimindeyken Emirkoop’la ilgim yok demesi, mandanın söğüt dalına yuva yapması kadar inandırıcı..!

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından konuya dair kamu davası açılmasını talep ettim. Dileğim şu ki; Üniversiteden, Mali Müşavirler Odasından, Mimarlar Odasından, İnşaat Mühendisleri Odasından, Şehir Plancıları Odasından birer bilirkişi atayarak Emirkoop – Balkan Mahallesinde dağıtılan arsa mevzuunun derinlemesine araştırılması…

Bir araştırsınlar bakalım kooperatifler birleştirerek çekme mesafelerinden, imar planı değişikliklerinden kazanılan tren görünümlü dükkanları… Bir dükkanın şu anda oradaki satış fiyatını…

Bir de Emirkoop tarafından çok ucuza satıldığı iddiasıyla ilgili bazı kooperatiflerin itirazı ve dava açması, üzerine temlik koyulması, şimdi tekrar satışa çıkması ile ilgili bilgiler de geliyor… Teyit ettiğimde onları da paylaşacağım…

100 Milyoncuk Liralık bir rant düzeneğinden bahsediyoruz…

Hepsi dar gelirli vatandaş, ben de artık ayıp ediyorum değil mi..?

 

 

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Mudanya’nın artık bir belediye başkanı var..!

Hepimizin malumu, 31 Mart yerel seçimleri hem Bursa’da hem Türkiye’de dengeleri değiştirdi…