Home GÜNCEL Bülent Erden’in seyyar meclise haklı isyanı..!

Bülent Erden’in seyyar meclise haklı isyanı..!

- Guncellenme Tarihi: 7 Haziran 2022 18:30
10 min read
Bülent Erden’in seyyar meclise haklı isyanı..! için yorumlar kapalı
0

Yedi yıllık belediye başkanlığı sürecinin tamamının algı siyasetçiliği ve şovla geçtiğini gözlemlediğimiz Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yeni bir şovla vitrine çıktı.

Ve fakat zannımca Türkyılmaz bu şovun nerelere varacağının ya pek ayırdında değil ya da bilinçli tercihini bu yönde kullanıyor.

Türkyılmaz tarihte örneği görülmemiş şekilde son meclis toplantısını asrın projesi (!) dediği Yıldıztepe’de yaptı. Asrın projesi derken tüm Mudanyalıların aklıyla dalga geçtiğini söylemeden edemeyeceğim.

İki sıra minnak sanayi sitesi görünümlü, ben denize küstüm, denizin haberi yok edasıyla denize yandan bakan tuhaf yapı ancak Türkyılmaz’ın yapacağı uyduruk işlerden biri olabilirdi zaten.

Üstelik daha yapım esnasında çökmeye yüz tutan, bazı kolonları çatlayan bina Memleket Partili Meclis üyesi Mehmet Er tarafından eleştirilince Türkyılmaz da meclis toplantısını hakaret toplantısına dönüştürmeye karar vermiş demek ki…

Sözde teknik açıklama amacıyla eline mikrofon tutuşturulan Mudanya Belediye çalışanı devlet memuru zat, istek üzerine Türkyılmaz’ı yıkama yağlama merasimine geçip Mehmet Er’e de hakarete varan sözler sarf edince meclis karıştı. Türkyılmaz’ın oraya topladığı bir grup yandaş da alkışlarla, sözlü sataşmalarla konuya dahil oldu. Aslında her an istenmeyen olaylar yaşanabilirdi ki oradaki güvenliği sağlamak zorunda olan Türkyılmaz’ken kendisi halkın seçtiği meclis üyelerine karşı izleyicileri kışkırtan söylemleri tercih etti.

Şimdi buradan sormak isterim ki;

devletin en ciddi organlarından biri olan belediye meclis toplantısının Türkyılmaz tarafından bu denli sulandırılması, siyasi lansman ve reklam olarak kullanılmasına ilçenin kaymakamı, şehrin valisi ne diyecek?

Bu provokatör yaklaşımı kabul mu edeceğiz, yoksa o meclisi iptal edip Türkyılmaz’a iki çift kelam edecek miyiz?

Memleket Partili Mehmet Er kendisine yapılan hakaret ve yaklaşımlarla ilgili yasal mecralara başvurdu.

Ve her zamanki gibi Milliyetçi Hareket Partili meclis üyesi ve grup sözcüsü Bülent Erden geleneksel nezaketiyle bir açıklama yaparak Mudanyalılara seslendi. Bu seslenişin her kelimesi çok önemli olduğu için kesintisiz paylaşıyorum, üşenmeyin okuyun…

Saygıdeğer Mudanyalı hemşerilerim.

03 Haziran 2022 günü Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi şantiye alanında gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısında Mudanya’mıza yakışmayan anlar yaşanmış ve görüntüleri sosyal medyada binlerce kez izlenmiş

MHP Meclis grubu olarak yaşanacak olan rezaleti öngördüğümüzden dolayı siyasi şov vasfından öteye gidemeyen bu toplantıya katılım sağlamadık.

Maalesef yaşananlara her fırsatta barış ve kardeşlikten dem vuran Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın adeta çanak tuttuğu, azmettirdiği görüntülerde yer almaktadır.

Belediyemiz bünyesinde çalışan bir devlet memuruna halkımızın oylarıyla seçilmiş Belediye Meclis Üyesi olan Mehmet Er’e karşı konunun teknik yönüyle alakasız şekilde laf atması, denetleme ve uyarma görevini yapmaya çalışan Belediye Meclis üyesine saygısızca davranılarak suçlu muamelesi yapılması ve son olarak yasalar önünde son derece kabul gören tahsil durumu bahane edilerek Belediye Başkanının sözde meclis toplantı alanına taşıdığı yandaş kitlesi önünde küçük düşürülmeye çalışılması, en hafif tanımıyla mide bulandırıcıdır.

Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Şantiye alanında gerçekleşen sözde meclis toplantısında yaşanan çirkin hadiseye alkış tutanlar kamera görüntüleriyle sosyal medyada paylaşılmış olup Mudanya’mız için çok tehlikeli bir sürecin habercisidir.

Aynı hatalara devam edilmesi halinde gelecek Meclis Toplantılarında çok vahim hadiselerin olabileceği konusunda uyarıda bulunmayı görev addediyorum.

Meclis üyelerinin saygınlığı ve can güvenliğinin sağlanması gerekmektedir. Halkımızın oylarıyla görev yapan Meclis Üyelerinin toplantılarda halkımız adına görüşlerini, çalışmalarını özgürce ifade edebilmeleri son derece önemlidir.

Bu nedenle önümüzdeki süreçte gerekli vasıfları taşımayan mekanlarda meclis toplantılarının yapılması halinde olası problemlerin önüne geçmek amaçlı görüşlerimizi ifade eden bir dilekçeyi bugün itibarı ile Mudanya Kaymakamlığına gereği için sunmuş bulunmaktayız.

Kişisel egoları ve siyasi şovları adına çirkin davranışlara çanak tutanlara bunların olası vahim sonuçlarını hesap etmelerini ve yeri geldiğinde sonuçlarına katlanmak durumunda kalacaklarını hatırlatırım.

8 yıldır meydanlarda naralar, nutuklar atan seçim kitapçıklarında pek çok proje sözü verip halkımızın öncelikli sorunları dururken ertesi gün alakasız alanlara milyonlarca lira harcayan Hayri Türkyılmaz zihniyeti Mudanya’mıza layık bir Meclis Toplantı Salonu kazandırmamış olup şimdi meclis toplantılarını kendi siyasi şov ve egolarını tatmin için seyyar hale getirme arzusundadır.

Önemle vurguluyorum ki Belediye Meclisi Saygıdeğer Halkımızın Meclisi olup kimsenin ego tatmin ve siyasi şov yeri değildir. Yaşanan çirkin ötesi olayı şiddetle kınıyorum.

MHP Meclis Grubu olarak gerekli şartların sağlandığı halkımızın sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirileceği meclis toplantıları hariç, olumsuz yer ve koşullarda siyasi şov ve meclis üyelerinin iradelerine saygısız müdahalelerin olabileceği sözde meclis toplantılarına katılmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…