Home GÜNCEL BALKANTÜRKSİAD, MODA VE TASARIM

BALKANTÜRKSİAD, MODA VE TASARIM

- Guncellenme Tarihi: 16 Mayıs 2022 12:10
5 min read
BALKANTÜRKSİAD, MODA VE TASARIM için yorumlar kapalı
0
  • BALKANTÜRKSİAD, MODA VE TASARIM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Atılım Üniversitesi Moda ve Tasarım Bölümü öğrencilerini ağırladı.

Üyeleri ve faaliyet gösterdikleri sektörlerinin gelişimine katkı sağlayan programlar ile projeler üretmeye devam eden BALKANTÜRKSİAD yönetimi, sektörlerinde deneyimli üyelerini öğrencilerle buluşturuyor.

Dernek merkezinde gerçekleşen programa; BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, BEV Başkanı İlhan Uslu, Başkan Vekili İskender İskenderoğlu,  Elvin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve Tasarımcısı Canan Sönmez,  Medoks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kızılırmak, VGE Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Veda Girgin Eroğlu, Bulgaristan Bursa Ticaret Ateşesi Lyubomir Lyubenov,  Atılım Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Bşk. Doç. Dr. Egemen Nadasbaş, Atılım Üniversitesi Öğr. Gör. Gaye Ayanoğlu, Arş. Gör. Sena Aydeniz, Arş. Gör. Ayça Öztürk ve çok sayıda Atılım Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri katıldı.

Ziyaretin açılışında konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, “Bursa’daki en aktif SİAD’lardan biriyiz. Bursa’mız tekstilde söz sahibi durumda tabi sektör her gün gelişip değişiyor. Siz geleceğin modacıları, tekstilcileri ülkemizin geleceği için çok değerlisiniz” dedi.

BALKANTÜRKSİAD Başkan Vekili İskender İskenderoğlu da “Bu yıl  beşincisi düzenlenecek olan Bursa Fashion Week, BALKANTÜRKSİAD Üyemiz Yaşariye Doğan’ın öncülüğünde bir çok dostumuzun da katkısıyla bu günlere geldi. Moda haftası etkinlikleri kapsamında bugün düzenlenen ‘Sanayi ve Eğitim El Ele’ söyleşisine ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Tekstil sektörünün gelişmesi, hem bizim için hem Bursa hem de ülkemiz çok önemli. Çok özel kumaşlardan, ev tekstili ürünlerinin imalatına kadar Bursa adeta tekstil sektörü ile özdeşleşmiş durumda. Bunu ihracatta da görüyoruz. Bursa nitelikli tekstil ürünlerini imal ediyor olmanın yanı sıra, son yıllarda moda ve tasarım konusunda da çok önemli ilerlemeler göstermektedir. Bursa uzun yıllar boyunca kumaş bakımında güçlü bir hafızaya ve bilgiye sahip üretken bir şehirdir. Çok şey değişti vegan kumaştan tutun da yanmaz kumaşa kadar” şeklinde konuştu.

Ziyarette, Elvin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve Tasarımcısı Canan Sönmez, Medoks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kızılırmak ve VGE Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Veda Girgin Eroğlu misafir öğrencilere sektörde edindikleri deneyimleri paylaşarak sohbet ederken, Bulgaristan Bursa Ticaret Ateşesi Lyubomir Lyubenov ise Bulgaristan’ın sağladığı avantajlar ve destekler hakkında öğrencilerle bilgiler paylaştı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Deniz Dalgıç’tan Oy Kullanma Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, 31 Mart yerel se…