Home GÜNCEL Ne mutlu Türküm diyene…!

Ne mutlu Türküm diyene…!

- Guncellenme Tarihi: 1 Nisan 2022 20:35
15 min read
Ne mutlu Türküm diyene…! için yorumlar kapalı
0

Bursa’da son bir haftadır güzel şeyler oluyor. Elbette bunların en önemlisi; güzel şehrimizin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlayacak, aynı zamanda soyumuzu, özümüzü hatırlatan, onore olmamıza vesile olan Bursa’nın Türk Dünyası 2022 yılı başkenti olması… Sizin de böyle bir yüreğiniz kabarmıyor mu? Bazılarınca faşizan bir yaklaşım olarak algılanabilir ama bende bir Türklük gururu bu aralar, kendi kendime havalardayım. Bakmayın, aslında ben hümanistim aynı zamanda, insan severim ama en çok çocukları, o masumiyeti severim… Nasıl da bozuluyor insanoğlu büyüdüğünde, değil mi? Zaten o çocuk masumiyetinde kalsak ne savaşlar olurdu, ne ekonomik kriz, ne petrol fiyatlarını konuşurduk bugün, ne de Rusya – Ukrayna krizini…

Türklük gururu demişken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu savaş krizinde oynadığı arabuluculuk, garantörlük rolü, savaşı bitirme çabaları, bunu yaparken de her iki tarafı da düşman edinmeden, dünyanın tüm kem ve iyi gözlerini üzerine çekerek dünya ölçeğinde başarı sağlamaları gerçekten onur duyulası yaklaşımlar… Açıkçası ben Hükumetin ekonomi, tarım, üretim politikalarını pek beğenmesem de dış politikadaki duruş ve tavrını ve milli savunma hamlelerini alkışlıyorum.

Her ne kadar milli kimliği çözüp, etnik kimlikleri öne çıkarıcı, Türklüğün o büyük kapsayan, kucaklayan, sarıp sarmalayan gücünü küçümseyen yaklaşımlar giderek fütursuzlaşsa da Türkiye büyüdü, bölge gücü olma yolunda ilerledi. Hepimiz içsel olarak savaşlara karşı olsak da maalesef dünyanın güç zehirlenmesi içinde hep daha çok daha çok isteyen o küçük güruh dünya insanını ve devletleri parmağında oynatıyor. Coğrafik olarak bulunduğumuz konum da göz önüne alınırsa elbette ki milli savunmamızı geliştirmek, toprağımızı da korumak zorundayız. Çünkü biz Türk’üz, kanımızda saldırmak yok, korumak var.

Dönelim bize tekrar Türklüğümüzü hatırlatan Bursa’nın 2022 yılı Türk Dünyası Başkenti olması münasebetiyle yapılan organizasyonlara…

Bursa Büyükşehir Belediyesince yürütülen tüm yılı kapsayıcı organizasyonlar görkemli bir törenle resmen başladı. 20’ye yakın ülkeden 700 sanatçının açılışa katıldığı törende ayrıca, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Konseyi Türkiye Temsilcisi Binali Yıldırım, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Bagdat Amreyev ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da törende bulunan isimler arasındaydı. Türk dünyasının renklerini, folklorunu, giyim kuşamını ve müzik kültürünü yaşatan 20’ye yakın ülkenin 700 sanatçısının sunduğu gösteriler gerçekten çok güzeldi.

Başkan Alinur Aktaş’ın “Bugün köklü tarihi, zengin kültürü, somut ve somut olmayan kültürel mirası ve tarihi zenginlikleri ile Bursa için anlamlı, özel ve çok önemli bir gündür. Hepinizin malumu olduğu üzere, Bursa, Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini gelecek kuşaklara aktarmak hedefiyle faaliyetlerini sürdüren uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) Kültür Bakanları Daimi Konseyi 38. Dönem Toplantısı’nda 2022 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanına layık görüldü. Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’mızı bu unvana layık gören, herkese teşekkür ediyorum. Bursa’yı anlatmaya kelimeler yetmez, bu şehri yaşayanlar bilir. Bursa, bu coğrafyanın gördüğü en büyük medeniyetin temellerinin atıldığı, ruhunun şekillendirildiği, rabbimin bolca nimetlendirdiği kadim bir şehirdir. Bu topraklar bir cihan devletinin doğduğu topraklardır. Asya’dan, Ortadoğu’dan başlayıp, Avrupa’nın derinliklerine kadar uzanan o muhteşem rüyanın gerçeğe dönüştüğü, kilidinin açıldığı yer Bursa’dır. Böyle bir şehre hizmet etme şerefine nail olduğum için rabbime hamd olsun.” şeklindeki konuşması da şehrimizin kıymetini ortaya koyuyor aslında.

Bursalı olan veya Bursa’da karnı doyan herkesin gerçek manada sahiplenmesi gereken bir organizasyon bu… Turizme katkısı dediğim gibi büyük olacak, son zamanlarda bakıyorum hem Büyükşehir Belediyesi hem bazı ilçe belediyeleri turizm konusuna ağırlık verdiler. Büyükşehir Belediyesi ve Türsab ortaklaşa bir organizasyon yaparak kendi şehrimizin turist etkinliğini Mayıs ayında başlatacak. Önce basın mensuplarına, iş dünyasına, fahri konsoloslara, meslek örgütlerine yönelik 10 farklı program uygulanacak. Bu sayede Türsab Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu’nun ifadesiyle Bursa’yı kılcal damarlarına kadar herkes tanıyacak. Orhaneli’de Başkan Ali Aykurt da turizm konusunda adım atanlardan oldu, rafting tutkunları için daha yeni başlamasına rağmen müthiş organizasyonlar yapılıyor, bu bilgileri de Belediyede bu işi yürüten bürokrat dostum Salim Aktürk’ten alıyorum, heyecanla her gittiği yerde anlatıyor. Keşke tüm bürokratlar böyle olsa demeden geçemeyeceğim, canhıraş emek veriyor gerçekten.

Sonra Bursa’da aslında teknoloji çağının ortasına doğan evlatlar için bulunmaz bir nimet olan GUHEM var. Hatırlatma amacıyla ne olduğunu açıklayalım: GUHEM, BTSO tarafından yüksek teknoloji alanlarında araştırma yapmayı hedefleyen genç nesiller yetiştirilmesi ve ülkemizin yerli ve milli teknolojilerle uluslararası rekabet gücünün artırılması hedefi ile kurulan uzay temalı ilk interaktif merkezdir. Amacı; her yaş grubundan bilimseverin uzay, havacılık ve teknoloji konularında bilgi ve deneyim edinmesini sağlamak ve toplumun genelinde farkındalık oluşturarak genç nesillere ilham vermektir.

Ve elbette Guhem yurt içi ve yurt dışından birçok ziyaretçi alıyor ve bu sayı artırabilir.

Bursa’da Zindankapı var, Arkeopark var, Kamp Karavan turizmine elverişli, İznik, Tirilye, Gölyazı, Leylek Köy var, gastronomi artık dünyada en önemli turizm araçlarından biri…

Bursa’da yıla yayınca otel doluluk oranları yüzde 60’mış..! Yüzde yüz olsun, yetmesin, daha çok yapılsın…

Bacasız sanayi dediğimiz, çevreye en az zarar veren bu sektör için Turizm Platformu çok önemli Bursa adına… İstisnasız herkes turizmin bir ucundan tutacak Bursa için…

Hiçbir şey yapmayan gittiği her yerde, konuştuğu herkese Bursa’yı anlatacak, Bursa’ya çağıracak, sosyal medya hesaplarımızı bu yönde aynı anda bir organizasyon eşliğinde kullansak dünyayı sallarız.

Bu arada yine Emine Erdoğan’ın “Kitapsız okul kalmasın” kampanyasına istinaden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında 17 ilçedeki tüm okullara 1 Milyon Lira değerinde toplam 40 bin kitap bağışında bulunan Büyükşehir Belediyesine öğrenciler adına teşekkür borçluyuz. Başkan Alinur Aktaş’ın, kütüphanesi olmayan 214 okula da yeni kütüphane oluşturduğunu da belirtelim.

Bilimsel olarak her gün kitap okumanın faydalarını da sıralayarak yazımızı tamamlayalım:

  • Daha iyi bir kariyer sahibi olma şansınızı artırır.
  • Beyninizin egzersiz yaparak güçlenmesini sağlar.
  • Stres seviyenizi önemli ölçüde azaltır.
  • Liderlik için gereken özellikleri kazanmanızı sağlar.
  • Ömrünüzü uzatır.
  • Daha yaratıcı ve hızlı kararlar vermenizi sağlar.
  • Benzersiz kişiliğinizi oluşturmanızı ve geliştirmenizi sağlar.
  • Kitap okuma, Alzheimer ile mücadelede en büyük silahınızdır.
  • Özgüveninizi artırır.
  • İletişim yeteneklerinizi geliştirir.
Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…