Home GÜNCEL Kestelli kadınlar gerçekten çok şanslı…

Kestelli kadınlar gerçekten çok şanslı…

- Guncellenme Tarihi: 19 Şubat 2022 12:08
8 min read
Kestelli kadınlar gerçekten çok şanslı… için yorumlar kapalı
0

Geçen hafta Kestel Belediyesi Basın Müdürü Fatih Akın’ın daveti üzerine gittim Kestel’deki Çilek Sosyal Tesislerine, iyi ki de gitmişim. Basın bültenlerinde fotoğraflarda, yazılarda her anlatılan kısıtlı kalıyor, gidip yerinde gördüğünüzde tüm detayları, incelikleri fark ediyorsunuz. Basın Müdürlüğünde çalışan sevgili Gamze kardeşim eşlik etti bana Çilek’te… İsmi gibi bir sosyal tesis, meşhur Kestel çileği tadında…

Kestel çileği hoş kokulu, lezzetlidir, ruhsal manada da rahatlatıcı, serinletici, hafifletici özellik taşır… İyi gelir insana kısacası… İşte Çilek Sosyal Tesisleri de böyle… İnsana iyi geliyor. O bildiğiniz lüks spor salonlarının insanda yarattığı “Burada ait değilim” hissin tam tersi Çilek “Her gün buraya gelmeliyim” hissi uyandıran bir yer…

Öncelikle tesiste görevli İşletme Sorumlusu Semra Hanım olmak üzere, diyetisyen, psikolog, spor hocası, öğretmen, kafeterya çalışanları hepsi genç, cıvıl cıvıl, hepsi birbirinden samimi… Zaten onlarla karşılaştığınızda enerjiniz yerine geliyor.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır gerçekten çok güzel, kombine bir sistem kurmuş Kestelli kadınlar için Çilek’te…

Örneğin 36 ay – 72 ay aralığında çocuğunuz – çocuklarınız var. Alıyorsunuz çocukları gidiyorsunuz, onları çocuk oyun alanına teslim ediyorsunuz. Öğretmen ablalarıyla çok güzel vakit geçiriyorlar. Siz bu arada önce diyetisyene uğrayıp diyet ve spor aktivite programınızı öğreniyorsunuz. Fitness, plates, step, ayrobik, zumba, aletli spor alternatifleriyle diyetisyeniniz spor hocçen hafta Kestel Belediyesi Basın anızla birlikte programınızı oluşturuyor.

Biz kadınların en büyük sıkıntısı, çok zararlı olmasına rağmen hemen kilo verelim hevesimiz… Bu konuya spor eğitmeni kardeşim özellikle dikkat çekiyor, önce kaslarımızı güçlendirmeliyiz, sonra kilo vermeliyiz diyor. Çilek’e giden kadın arkadaşlarımızın hem diyetisyene hem de spor eğitmenine mutlaka kulak vermelerini diliyorum, zayıflayacağız derken sağlığımızdan olmayalım.

Cıvıltılı renklerle dekore edilmiş kafeterya kadın – erkek herkese açık, kadınlar içeride spor yaparken çocuklar oyun alanında, eşler ise kafede çaylarını kahvelerini yudumlayıp sohbet edebiliyorlar.

Bana sorarsanız en büyük hizmetlerden biri de tesiste psikolog bulunması… Hayat şartlarının günden güne zorlaştığı bu dönemde, sorunlarımızla başa çıkmakta zorlanmamızdan daha doğal bir şey yok… Bir bilene danışmak, sorunlarımızı bizi anlayacak, doğru yönlendirecek bir psikoloji uzmanıyla paylaşmak büyük lüks… Ve kadınlar sizlere sesleniyorum, içinize kapanmak yerine gidin, orada sizi dinlemeyi bekleyen bir profesyonel var, ona anlatın… Üstelik bu hizmetin ücretsiz olduğunun da altını çizmeliyim.

Diğer hizmetlerin ücretleri de inanın çok komik rakamlar, hele ki diyetisyen ve spor eğitimini kombine olarak aldığınızda ücret iyice düşüyor, çocuğunuza da ücretsiz bakılıyor.

Şimdi tesisin çalışma saatlerini paylaşayım sizlerle: Hafta içi sabah 09.00 akşam 21.00 arası, Cumartesi günleri ise 09.00 – 17.00 arası hizmette tesis.

Geçen yıl Temmuz ayında faaliyete geçen bin 200 metrekare alana kurulu tesise zayıflamak için gelenler oldukça fazla… İlk altı ayda diyetisyenimiz toplamda 200 kg verdirmiş, başarı yadsınamaz. Diğer yandan bu rakam tesise olan ilgiyi gözler önüne seriyor.

90 kişi kapasiteli kafeteryanın düğün, nişan, kına, toplantı, kahvaltı, doğum günü gibi organizasyonlar için de hizmet verdiğini Kestelliler öğrenmiş, bu bağlamda da çok tercih ediliyor.

Önder Tanır göreve geldiğinden beri böyle güzel hizmetlere imza atıyor. Kozmopolit bir yer olan Kestel’de kadınların kaynaşmasına, bu tür aktivitelerle özgüven sahibi olmasına katkı sağlamak çok kıymetli… Hayata katılan kadınların evlatlarını da daha iyi yetiştireceğine yürekten inananlardanım… Kadın güçlüyse, ülke güçlüdür…

Kestel’in şanslı kadınları, Çilek Sosyal Tesislerine henüz görmediyseniz mutlaka gidin görün derim, tesisin talebi karşılayamadığı, Önder Başkandan bir tesis daha istendiğini günleri görmeyi yürekten diliyorum.

Sağlıkla, özgüvenle kalın…

     

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…