Home GÜNCEL MİMARLAR ODASI BURSA ŞUBESİ’NE BURTİMDER ZİYARETİ

MİMARLAR ODASI BURSA ŞUBESİ’NE BURTİMDER ZİYARETİ

- Guncellenme Tarihi: 19 Ocak 2022 12:32
4 min read
MİMARLAR ODASI BURSA ŞUBESİ’NE BURTİMDER ZİYARETİ için yorumlar kapalı
0

Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) yönetim kurulu üyeleri TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi’ni ziyaret etti.
Ziyarette Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ve yönetim kurulu Sekreter Üye Rahmi Dede, BURTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çakmaker ile yönetim kurulu üyeleri Salim Yılmaz, Mehmet Erdoğan, Hasan Okumuş ve Cengiz Eker’i ağırladı.

 

BURTİMDER Başkanı Murat Çakmaker sektörün paydaşları olarak çeşitli iş birlikleri için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, Yapı Yaşam Fuarı’nın yeniden eski yapısına kavuşup hayata geçmesi için birliktelik yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Kendi alanlarıyla ilgili üretilen malzemeleri, sektör temsilcilerinin özellikle de mimarların dokunarak tanımalarının önemine işaret etti.

Çakmaker, üreticilerle direkt temasta olduklarını bu nedenle Mimarlar Odası üyeleri ve mimarlık bölümü öğrencileriyle birlikte fabrika ziyaretleri gerçekleştirebileceklerini söyledi.

 

İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Yapı Yaşam Fuarı’nın isim hakkının Mimarlar Odası’nda olduğunu ancak zaman içinde fuarın yapısının malzeme ve teknoloji teşhirlerinden çok emlak satış ortamına dönüşerek farklılaştığını anlatarak, bunun üzerine meslektaşlarının şehir dışındaki fuarlara yöneldiklerini dile getirdi.

Mimarların da inşaat malzemelerine dokunmayı ve onların üretim süreçlerini görmeyi istediklerini vurgulayan Şimşek, Yapı Yaşam Fuarı’nın kendi formatında yeniden hayata geçmesi ve inşaat malzemesi üreten fabrikalara düzenlenecek ziyaretleri gerçekleştirmek üzere BURTİMDER ile birlikte hareket etmekten memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Yönetim Kurulu Sekreter Üye Rahmi Dede ise, fuarlarda inşaat malzemelerinin tanıtılmasının önemli olduğunu ancak bunun yanı sıra bu malzemelerin kullanım alanlarının ve biçimlerinin de gösterilmesi gerektiğini söyledi. Dede, mimarlık bölümü öğrencilerinin çoğunun inşaat malzemelerini tanımadığını kaydederek, yapılacak fabrika ziyaretlerinin bu anlamda fayda sağlayacağını bildirdi.

Ziyaretin sonunda Yapı Yaşam Fuarı ve fabrika ziyaretleriyle ilgili yol haritasının ve takviminin belirlenmesine karar verildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…