Home GÜNCEL “2022 zor geçecek”

“2022 zor geçecek”

- Guncellenme Tarihi: 3 Aralık 2021 13:26
2 min read
“2022 zor geçecek” için yorumlar kapalı
0

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, 2022’nin 2021’den de zor geçeceğinin yaşanan ekonomik gelişmelerle ortaya çıktığını söyledi. BUSİAD Başkanı Türkay, döviz kurlarındaki yükselişe rağmen faizde düşüş ısrarının beklendiği gibi enflasyon rakamlarını yukarı çektiğini ifade ederek, “Yüksek enflasyon Türkiye’nin unutmak istediği mazisidir. Yeniden o günlere dönmek istemiyoruz. Üretenler olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Yönetenlerden de politikaları doğru belirlemelerini bize yol gösterecek ışık olmalarını bekliyoruz” dedi.

Türkay, yüzde 3.51 aylık enflasyon rakamının bazı ülkelerde bir yılda görüldüğüne de dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Akaryakıt ve doğalgaz gibi enerji ürünlerini dövizle aldığımız için buradaki artış tüm üretimde fiyatları yukarı çekiyor. Ayrıca üretim için ithal ettiğimiz her şey de bizim ürünlerimizin zamlanmasına neden oluyor. Bu kısırdöngünün bir an önce kırılması gerekli. Politika değişikliğinin gerçeklere ve ekonomi bilimine uyumlu olmasını umuyoruz. Zor geçecek 2022 için elimizden geleni yapacağız. Gıdadaki artışlara acil çözüm üretilmesi gerektiğini de bıkmadan bir kez daha vurgulamak istiyorum.”

Türkay, yeni doğalgaz zamları ile akaryakıt zamlarının da gelecek ayki enflasyonu yükseltmesini beklediklerini de kaydetti.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…