Home GÜNCEL Cumhuriyet’in Üreten Kadınları Buluştu

Cumhuriyet’in Üreten Kadınları Buluştu

- Guncellenme Tarihi: 3 Kasım 2021 13:07
4 min read
Cumhuriyet’in Üreten Kadınları Buluştu için yorumlar kapalı
0

Milli mücadelede gerek cephede gerekse cephe gerisinde özveriyle mücadele eden üretken Türk kadını, Cumhuriyet’in ilanının 98’inci yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Bursa’nın 17 ilçesinde üretim yaparak hem aile hem ülke ekonomisine katkı sağlayan 32 kadın kooperatifi Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlendiği ‘Bursa Üreten Kadınlar Buluşması’nda el emeklerini sergileme fırsatı buldu.

Yıllardır BUSMEK vasıtasıyla kadınları nitelikli işgücü haline getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, üretim sürecindeki kadınların desteklenmesi yolundaki projelerine devam ediyor. Daha önce 17 ilçemizde faaliyet gösteren 40’a yakın kadın Kooperatif ve derneğini tek tek ziyaret edip, ihtiyaç ve beklentilerini tespit eden Büyükşehir Belediyesi, yer tahsisinden üretim malzemelerinin teminine, masa, sandalye ve çevre düzeni ihtiyaçlarının giderilmesinden salça makinesi, kurutma makinesi, derin dondurucu gibi ekipmanların alınmasına kadar her alanda üretici kadınlara destek sağladı. Pandemi sürecinde ihtiyaç sahiplerine yapılan gıda yardımlarını, üreten kadınlar için faydaya dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, kadın kooperatiflerinden satın aldığımız el emeği ürünleri, gıda kolileriyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturdu. Bu sayede ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürürken, üretim ve satışın durma noktasına geldiği bir dönemde kadın kooperatiflerine can suyu olan Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar kadın kooperatif ve derneklerine 2 milyon TL’yi aşan destekler sağladı. Üreten kadın kooperatif ve derneklerinin ürünlerini daha geniş kitlelere duyurması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bursa Üreten Kadınlar Buluşması’ düzenlendi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen etkinlikte stant açan 32 kadın kooperatifi bu sayede el emeği ürünlerini daha geniş kitlelere tanıtma imkanı buldu.

Üretici kadınların gücüne güç katan buluşmanın açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mesten ve Atilla Ödünç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, Tarım Orman İl Müdür Vekili Esra Uzun ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…