Home GÜNCEL SAFİR BERRY A.Ş, MUSİAD BURSA HEYETİNİ AĞIRLADI

SAFİR BERRY A.Ş, MUSİAD BURSA HEYETİNİ AĞIRLADI

- Guncellenme Tarihi: 15 Eylül 2021 19:07
6 min read
SAFİR BERRY A.Ş, MUSİAD BURSA HEYETİNİ AĞIRLADI için yorumlar kapalı
0

Bursa’da ve Türkiye’de Blueberry yetiştiriciliğinde önde gelen firmalardan biri olan Safir Berry A.Ş sektörün dünya lideri ülke konumuna gelmek için var gücüyle çalışıyor.


Meyve yetiştiriciliğinde 50 yılı aşkın sektör deneyimi, yerel, ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle artan teknik bilgi birikimi ile adından söz ettiren Safir Berry Tarım Tic. ve San. A.Ş, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve beraberindeki heyeti misafir etti.


Safir Berry A.Ş Genel Müdürü Murat Aysan ve Üretim Müdürü Cihan Tozlu’nun eşlik ettiği MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay ve beraberindeki heyet, Safir Berry bahçelerini gezdi. Safir Berry A.Ş Üretim Müdürü Cihan Tozlu, MUSİAD Bursa heyetine Bursa’daki maviyemişin üretim şeklini, insan sağlığına katkısını ve Türkiye ihracatına katkısını anlattı.


Cihan Tozlu, maviyemişin yatırım maliyetinin yüksek olduğunu belirterek; “Ben bahçelerde, tarlalarda yılların meyvecisiyim. Harcanan emeği bilirim. Bu üretim şekli çok daha kolay. Yatırım yapıyorsun, her şeyin tamamsa gerisi bilgisayardan ayarlanıyor” dedi.


DOĞRU FİDAN DOĞRU YERE
Maviyemişe yatırım yapmayı planlayan kişi ve kuruluşların yetiştiricilik, hasat, hasat sonrası işlem, pazarlama ve dağıtım konularında bilgi ve tecrübe sahibi olması gerektiğini dile getiren Cihan Tozlu, “Tamamen sizin vizyonunuzla alakalı. Siz bahçenizi kurun sonra telefonla sizi yönlendirelim. Ama önce doğru fidanı alacaksınız, doğru yere dikeceksiniz, sulaması yapılacak. Her şey sırayla gitmeli. Maviyemiş, ılıman iklim koşullarına kolay adapte olabilen bir meyve” ifadesini kullandı.


PAZARDA TALEP VAR
“40 yıldır meyvecilik yapıyoruz ve şimdi tüm enerjimizi, bilgi ve birikimimizi maviyemişe yönlendirdik. Çünkü geleceği var, üretim, satış, ihracat imkânımız büyük, çünkü pazar var, pazarda talep var” diyen Safir Berry A.Ş Üretim Müdürü Cihan Tozlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde doğru yatırımlarla, daha uzun sürelerde hasat imkânımız var. Dünyadaki trend maviyemiş. Müşteriler neden ‘maviyemiş yetiştirmiyorsunuz’ dediler. Bu çeşitleri dikerseniz ‘biz alacağız’ dediler. Sürekli geldiler. Almanya da ki en büyük süper marketle 1 hafta önce satış anlaşması imzaladık.”


AKILLI İNSANLAR YAPMALI
Avrupa ülkelerine nazaran maviyemiş üreticiliğinde bir çok avantaja sahip olduklarına vurgu yapan Tozlu , “Avrupa ülkelerinden en büyük avantajımız, Antalya’dan başlayıp İzmir, Bursa olarak yüksek rakım dediğimiz zaman 7-8 ay da farklı çeşitlerle bu meyveyi üretme imkanımız var. Bu sefer dünyada global oyuncu oluşturuyor. Global oyuncuda akıllı oyuncu gerektiriyor. Bu ne demek, tarımın ve toprağın geleceğini düşünen insanlar, yatırımcılar demek. Bu sebeple hep birlikte hareket edildiği takdirde Türkiye’nin global pazarda özellikle Avrupa pazarındaki yeri çok daha kuvvetli olacak” şeklinde konuştu.


MUSİAD Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay ise, her geçen yıl maviyemiş üretiminin artış gösterdiğini, ülkemizde ve dünyada kısa zamanda tarımsal alanda önde gelen yatırım araçlarından biri olduğunu belirterek Safir Berry’e yarım asrı aşkın birikimiyle ülkemizde maviyemiş üretimine yönelik sağladığı önemli katkılar ve gösterdikleri misafirperverlik dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…