Home GÜNCEL Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın 34. Ahilik Haftası Kutlama Mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın 34. Ahilik Haftası Kutlama Mesajı

- Guncellenme Tarihi: 13 Eylül 2021 10:15
4 min read
Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın 34. Ahilik Haftası Kutlama Mesajı için yorumlar kapalı
0

Aziz Bursalı hemşehrilerim;

Çok Kıymetli Bursa Esnafımız;

Öncelikle ekonomimizin can damarı esnaflarımızın 34.Ahilik Haftasını en kalbi duygularımla kutlarım.
Ahilik, toplumsal dokumuzun temel dinamiklerindendir. Dolayısıyla dünyada etkisi en çok olan bu kültürü canlı tutmak, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi adına oldukça önem arz etmektedir.

Ahiliğin gönül fırınında pişen ahilik ekmeğinin ana maddelerini olgun kişilik, ahlak ve doğruluk oluşturur. Ahilik, öğrenmenin yeri, zamanı ve yaşı olmaz diyen, komşusu siftah yapmadan kendi ticaretine başlamayan, iki günü birbirinden farklı kılmayı özendiren, “Eline, beline, diline sahip ol” düsturuyla toplumsal ahlakın özetini üyelerine sunan ekonomik ve kültürel hayatımızın omurgasıdır.

Ahilik kültürü Ahi Evran’ın kültürüdür, onun tasavvuf öğretisidir. Ahiler, Ahi Evran’ın izinden giden taliplerdir.

Milletlerin harman olduğu Anadolu, Ahilik kültürü ile yoğrulmuştur. Ahiliğin felsefesinde yalan yoktur, bencilliğe asla müsaade edilmez. Ahilikte, adalet alınır adalet satılır. Ahiliğin terazisi doğruluk terazisidir. Esnaflığı bilgeliğe dönüştüren Ahiliğin mesajı eline, beline, diline sahip olmaktır. Ahi, devlettir, Ahi adalettir, Ahi emindir, Ahi çalışkandır. O bilime önem verir, aklını, yüreği ile kullanandır. Ahi ahlaklıdır.

Ahilik, ortaya koyduğu temel ilkeleriyle, toplumda yaşayan her kesimi kaynaştıran, bütünleştiren ve millet olma bilincini tüm toplumlara yayan, 1000 yıllık bir gelenektir. Günümüzde bu sistem, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ile temsil edilmektedir. Esnaf ve Sanatkârlarınız güçlü ise ekonomi güçlü olur. Böylece globalleşen günümüz dünyasında en büyük silahınız olan ekonominiz de güçlü olur. Biz biliyoruz ki Ahilik ruhuna uygun olarak, kendi öz sermayesi ve alın teri ile üretim yapan esnaflarımız, tüccarlarımız ülke ekonomisine ciddi güç katmaktadır.

Bu duygularla tüm esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, bu haftanın ülkemiz ve milletimiz için, özellikle esnaflarımız için bolluk, bereket ve hayırlar getirmesini diliyorum.

Yakup CANBOLAT
Bursa Valisi

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…