Home GÜNCEL BALKANTÜRKSİAD’dan 10. Yılında Çoşkulu Kutlama

BALKANTÜRKSİAD’dan 10. Yılında Çoşkulu Kutlama

- Guncellenme Tarihi: 11 Eylül 2021 14:06
8 min read
BALKANTÜRKSİAD’dan 10. Yılında Çoşkulu Kutlama için yorumlar kapalı
0

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), 10. Yılını, düzenlediği balo ile kutladı. Yoğun katılımın olduğu gecede sahne alan sanatçı Zara, performansıyla coşku dolu anlar yaşattı.

2011 yılında kurulan ve 10 yıllık süre zarfında yerel, ulusal ve uluslararası alanda yaptığı önemli etkinliklerle iş dünyasına, Bursa’ya ve Balkanlara önemli katkılar sağlayan BALKANTÜRKSİAD 10. yaşını kutluyor.

Podyum Davet’te düzenlenen BALKANTÜRKSİAD’ın 10. Yıl Balosu’na, AK Parti Milletvekilleri Atilla Ödünç ve Refik Özen, CHP Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit, BEV Başkanı Aytuğ Onur, Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Veselin Bojilov, Bulgaristan Bursa Ticari Ataşesi Lyubomir Lyubenov ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

“Zaman için referans kurum haline geldik”
Programın açılışında konuşan BALKANTÜRKSİAD YK Başkanı Fatih Şakir, “10 yıl boyunca panellerden fuarlara, bilgilendirme toplantılarımızdan yurtdışı ekonomi zirvelerine kadar pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Kamu kurumlarımızdan kardeş SİAD’lara kadar her kesim ile yakın ilişkiler ve iş birlikleri içinde olmaya özen gösterdik. Bunları yaparken zaman içinde referans kurum haline geldik. Balkan ve Rumeli’deki kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmadık. İyi günde zor günde bir elimiz hep onlarla birlikteydi. Çalışmalarımızda tek kriterimiz, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Muhacirler kaybedilmiş topraklarımızın milli hatıralarıdır’ sözüne layık olabilmekti” dedi.


Başkan Şakir, geride kalan 10 yıllık süreçte BALKANTÜRKSİAD’a hizmet eden tüm yöneticilere, kuruculara, geçmiş dönem başkanlarına ve üyelere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Protokolden BALKANTÜRKSİAD’ın çalışmalarına övgüler…

Selamlama konuşmaları bölümünde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, BALKANTÜRKSİAD’ın Balkanlarla Bursa arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü ifade ederek çalışmalarında başarı temennisinde bulundu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, BALKANTÜRKSİAD’ın bu 10 yılda hem üyeleri arasındakileri ilişkileri geliştirme, hem ekonomik faaliyetler hem de Balkanlar ve Bursa’mız arasında önemli çalışmalarda bulunduğunu söylerken, derneği Balkanlar’a uzanan genç bir çınar olarak gördüğünü söyleyerek, nice 10 yıllar diledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise, böyle bir gecede bulunmaktan dolayı memnuniyet içerisinde olduğunu belirtirken, BALKANTÜRKSİAD’ın çalışmalarıyla gurur duyduklarını, Nilüfer Belediyesi olarak da her zaman derneğin yanında yer alacaklarını sözlerine ekledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de, BALKANTÜRKSİAD’ın çalışmalarıyla önemli bir misyonu yerine getirdiğini dile getirdi ve bu 10 yıllık süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim diyerek konuşmasını tamamladı.

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ise, BALKANTÜRKSİAD ailesinin bir ferdi olmaktan ve yönetim kurulu içinde yer almış olmaktan gurur duyduğunu belirtirken,

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da hem Balkanlara, hem ülkesine hem de üyelerine önemli hizmetler gerçekleştiren BALKANTÜRKSİAD’ın bugünlere gelmesinde emeği olan herkese tebriklerini iletti.

BTSO adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Başkanı Aytuğ Onur da BALKANTÜRKSİAD camiasının içerisinde bulunmaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

Eski başkanlara ve Süleyman İnan’a vefa…


Konuşmaların ardından 10. yıl pastası hep birlikte kesildi.

Gecede ayrıca Başkan Fatih Şakir tarafından, önceki dönem başkanları Naci Şahin, Aytuğ Onur ve Berat Tunakan’a teşekkür plaketleri verildi.

Öte yandan dernek kurulduğundan beri her yönetimde yer alan Süleyman İnan’a da emeklerinden dolayı 10. Yıl özel ödülü takdim edildi.


Konuşmalar ve hediye takdimleri sonunda Türk müziğinin önemli seslerinden Zara, sahne aldı. Zara, Balkan ezgileri, türküler ve popüler şarkılardan oluşan geniş repertuarıyla muhteşem bir performans sergiledi.

Gecenin sonunda Başkan Fatih Şakir tarafından sanatçı Zara’ya çiçek verildi.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…