Home GÜNCEL MEMLEKET BURSA’DA KONGREYE 5 KALA..!

MEMLEKET BURSA’DA KONGREYE 5 KALA..!

- Guncellenme Tarihi: 24 Ağustos 2021 14:59
7 min read
MEMLEKET BURSA’DA KONGREYE 5 KALA..! için yorumlar kapalı
0

 

Söze de, yazıya da samimiyetle başlayayım ki; hiç aklımda yoktu Memleket Partisi Bursa ve mevcut il başkanı Güner Aklan’la ilgili yazmak… Ama kendi düşen ağlamaz… Bu cümleyi tüm okurlar anlamaz, Güner Aklan anlasa yeter zaten..!

Cumartesi günü gerçekleşecek kongre hazırlıkları devam ediyor Memleket Partisi Bursa’da… Gariptir ki; 52 ilde örgütlenen partinin sadece Bursa’da iki il başkan adayı var, biri Güner Aklan, diğeri ise Cavit Kaya…

Geçen hafta yazmıştım, yapılan bir toplantıda yönetimdeki bir – iki kişinin kadın yöneticilere argo konuştuğu, Aklan’ın durumu sadece izlediği, Kaya’nın ise duruma müdahale ettiği, neredeyse o şahıslarla kavga boyutuna gelindiği anlatılanlar arasındaydı.  Konuyu Güner Aklan’a sorduğumda önce toplantıda olmadığını söyledi, oradaymışsınız ısrarım üzerine de argo konuşma değildi gibi laflar eveledi, geveledi.

İnkar etmek, olayın vukuunu yok saymak, üstünü örtmeye çalışmak işe yaramadı. Partinin içinde konu patladı, Aklan da bu krizi yönetemeyince Cavit Kaya aday olmaya karar verdi.

9 Şubat 2020’de CHP il kongresinden hemen sonra yazmıştım, “Güner Aklan’ın geç kalınmış adaylığı hüsranla sonuçlandı. Lütfen bir daha aday olmasın.. 19 oy nedir yahu?” demiştim. CHP’nin il kongresinde kendi hazırladığı 30 asil yönetim 30 yedek, 7 disiplin asil 3 yedek yazdığı 70 kişilik listeden kendisine ’19’ oy çıkmıştı… Gerçekten siyaseti bırakacağını ummuştum ama yenilen pehlivan güreşe doymazmış misali ATAMAYLA Memleket Partisine il başkanı oldu. Oluşturduğu 30 kişilik yönetimden şu an sadece altısı kendisini destekliyor, geri kalan yönetimin çoğu Cavit Kaya’nın yanında.

Keza 17 Mayıs’tan itibaren yetki alan Güner Aklan 17 ilçeden 7’sinin yapılandırdı. O gün bugün ilçe başkanlarıyla tek toplantı yapmayan Güner Aklan, kongreye 1 hafta kala geçen Cumartesi günü ilçe başkanlarıyla toplantı organize etti. Gelin görün ki o toplantıda Gürsu ilçe başkanı Ali Okan, Yenişehir ilçe başkanı Burak Can, Karacabey ilçe başkanı Sami Süer ve Mudanya ilçe başkanı Hasan Yıldırım başından beri süreci ve son krizi yönetemediğini, siyaseten Aklan’ı desteklemeyeceklerini, Cavit Kaya ile yola devam etmek istediklerini deklare ettiler. 7 ilçeden dördü Cavit Kaya diyor, Mustafakemalpaşa’ya dönersek 2 aydır ilçe binası yok, aradım ilçe başkanı Serdar Gürses’i, ziyarete geleceğim yeriniz nerede dedim, “Seyyar çalışıyoruz” dedi. Seyyar ilçe başkanlığı mı olur, anlaşılan o ki Güner Aklan buraya da pek uğramamış…

Yine daha önce tespit ettiğim bir konu var ki; Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Bursa’ya açılışlar için geldiğinde Mudanya ilçenin açılışının Bursa il açılışına göre çok daha kalabalık ve şaşaalı olduğu gözlemlerim arasındaydı.

Cavit Kaya’nın bu süreçte Genel Merkez destekli aday olarak lanse edilmesi de Kaya’yı ve Genel Merkezi yıpratmaya dönük söylemler… Kaya aday ve Genel Merkezin bilgisi dahilinde… Demokratlık ilkesi tüzüğe işlenmiş partilerde birden çok aday çıkması kadar normal bir durum yok.

Yine Genel Merkezi ve partiyi yıpratmaya yönelik yapılan eylemlerden biri de Genel Başkan danışmanı İlkay Yıldırım‘ın üzerine oynanması..! Kadın danışman, Bursa’da görüşmeler yapması, tüm ilçeleri ziyaret etmesi, herkesle irtibat halinde olmasından daha doğal ne var? Birilerini onun üzerine salmak, salana eksi yazar, demedi, demeyin..!

Şahsi fikrim; parti yönetimini birlik beraberlik için tutamayan Aklan’ın bu kongreyi alması zor görünüyor. Memleket’e hayırlı olsun…

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…