Home GÜNCEL İnegöl Belediye Meclisi’nden Filistin Bildirisi

İnegöl Belediye Meclisi’nden Filistin Bildirisi

- Guncellenme Tarihi: 18 Mayıs 2021 10:44
6 min read
İnegöl Belediye Meclisi’nden Filistin Bildirisi için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi’nin Pazartesi günü yapılan olağan meclis toplantısında, İsrail’in Filistin’de Müslümanlara karşı uyguladığı saldırılara yönelik tüm parti grupları adına ortak bildiri yayınlandı. Başkan Alper Taban’ın okuduğu bildiride; “Bizler İnegöl Belediye Meclisi olarak terörist İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yaptığı bu katliamı şiddetle ve nefretle kınıyor, devletimizin bu konuda alacağı her türlü kararın yanında olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” ifadelerine yer verildi.

İnegöl Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Pazartesi günü 14.30’da Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında toplanan meclis, 2’si takrir olmak üzere toplam 22 maddeyi görüşerek karara bağladı.

DEVLETİMİZİN ALACAĞI HER TÜRLÜ KARARIN YANINDAYIZ
Toplantının açılışında İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü saldırılara yönelik tüm parti grupları adına ortak bir bildiri yayınlandı. Meclis üyeleri adına bildiriyi okuyan Belediye Başkanı Alper Taban, “İsrail Devletinin kurulduğu 1948 yılından beri Filistinli Müslüman kardeşlerimize uyguladığı zulüm ve barbarlık ara vermeden devam etmektedir. Bu terör devleti her zaman olduğu gibi bu ramazanda da yine kadın, çoluk çocuk demeden yaşlı, masum, sivil demeden katliamların devam ettirmektedir. Irkçı bir yaklaşımla ve islamofobik bir anlayışla dünyanın gözü önünde işlenen bu cinayetlere ne yazık ki ülkemiz dışında tüm dünya tarafından cılız tepkiler gösterilerek adeta seyirci kalınmaktadır. Bizler İnegöl Belediye Meclisi olarak terörist İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yaptığı bu katliamı şiddetle ve nefretle kınıyor devletimizin bu konuda alacağı her türlü kararın yanında olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

MAHALLELERLE İLGİLİ KARAR 3 KOMİSYONDA İNCELENECEK
Bildirinin okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Kırsal mahalleye dönüşmek için başvuruda bulunan mahallelerin durumu, görüşülmek üzere 3 ayrı komisyona havale edildi. 91 mahallenin kırsal mahalleye dönüşüm konusu İmar, Plan ve Bütçe ile Tarım Komisyonunda görüşülecek. Madde oy birliği ile kabul edildi.

NİHAT KORKMAZ’IN İSMİ CADDEDE YAŞATILACAK
Gündemin 14. maddesinde yeni açılan cadde ve sokaklara isim verilmesi görüşüldü. Belediye meclis üyelerinin oylarıyla 50 yıla yakın siyaset yaşamında İnegöl’e büyük katkıları olan Nihat Korkmaz’ın ismi Mahmudiye Mahallesi’ndeki bir caddeye verildi. Ayrıca Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki bir sokağa da Caddeboyu Sokak ismi verildi.

Meclis toplantısında, Bursa Belediyeler Birliğine üye seçimi de yapıldı. Meclis üyelerinin oylarıyla Rıdvan Kocaağa, Halide Serpil Şahin ile Mürsel Avaşar seçildi.

HUZUREVİ MÜDÜRLÜĞÜ KAPATILDI
Gündemin 20. maddesinde Huzurevi Müdürlüğünün kapatılması ve kadro iptali görüşüldü. İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devredildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Alper Taban, buradaki çalışanların başka birimlerde görevlendirildiğini söyledi. Huzurevi Müdürlüğünün kapatılması meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

ŞEHİDİMİZİN İSMİ YAŞATILACAK
Ayrıca Suriye Afrin’de teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Gökhan Çakır’ın (28) isminin yeni yapılacak parka ya da cadde ve sokağa verilmesi konusu AK Partili meclis üyeleri tarafından meclis gündemine getirildi. Konu meclis üyelerinin oylarıyla komisyona havale edildi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …