Home GÜNCEL Büyükşehir, bayrama hazır

Büyükşehir, bayrama hazır

- Guncellenme Tarihi: 11 Mayıs 2021 15:39
4 min read
Büyükşehir, bayrama hazır için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi, pandemi ile mücadele kapsamında tam kapanma sürecinde yaşanan Ramazan Bayramı’nın güvenli ve huzurlu bir atmosferde geçirilebilmesi için her türlü önlemi aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde Raylı Sistem ve Otobüs İşletmeciliği hizmetlerini yürüten BURULAŞ Genel Müdürlüğü, vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk etmelerini sağlamak için önlemlerini alarak bayramda da BursaRay seferlerini sürdürecek. Seferler arife günü normal, bayram günleri ise Pazar günü tarifesine göre yapılacak. Şehir içi otobüs Bursaray seferleri ile ilgili bilgilere https://burulas.com.tr/ adresinden ulaşılabilecek. Vatandaşlar, ulaşımla ilgili her türlü talep ve şikayetlerini 08508509916 numaralı telefon ile ulaşım hattına bildirebilecekler.

Ekipler nöbette

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, bayram süresince vatandaşlardan şahsen veya 7163300, 2615240, 4441600 ve Alo Belediye 153 no’lu telefonlara gelen öneri ve şikayetleri anında değerlendirmek üzere yaya ve motorize olmak üzere nöbetçi ekip bulunduracak. Ayrıca, şehir içerisinde toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsleri, minibüs, taksi ve dolmuşlar ile seyahat eden yolcuların her türlü mağduriyet ve şikayetlerinin giderilmesi amacıyla, Trafik Denetleme Zabıta Amirliği’nde, şehirlerarası yolculuk yapan yolcuların şikayetlerinin değerlendirilmesi için de Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bulunan Terminal Zabıta Amirliği’nde yeterli sayıda personel görevlendirilecek.

İtfaiye, 24 saat görev başında

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ramazan Bayramı’nda her türlü itfaiye hizmeti ve yangın ihtimaline karşı, 7/24 yangın, kurtarma ve olası afetlerde görevlerini sürdürecek.

Aralıksız hizmet

Yollarla ilgili sıkıntılarda acil müdahaleler için nöbetçi ekibe ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlar 153 numaralı telefona başvurabilecekler. BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün bakım ve onarım ekipleri de Ramazan Bayramı’nda hizmet verecek. Vatandaşlar, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü şikayetlerini 185 no’lu telefona bildirerek, yardım isteyebilecekler.

Bayram süresince Mezarlıklar Şube Müdürlüğü de defin işlemlerini aralıksız sürdürecek. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Evde Hasta Bakım ve Ambulans Hizmeti de bayram süresince 15 ambulans ve aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu toplam 50 nöbetçi personelle hizmetleri kesintisiz sürdürecek.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Biz Gençlerimize Güveniyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gen…