Home GÜNCEL Gündemi İyi Takip Eden Gazeteci Vatandaş!

Gündemi İyi Takip Eden Gazeteci Vatandaş!

- Guncellenme Tarihi: 5 Mayıs 2021 15:33
7 min read
Gündemi İyi Takip Eden Gazeteci Vatandaş! için yorumlar kapalı
0

Dünyada 4.5 milyar insan cep telefonu ve internet kullanırken; yerel basın, yancı TV’leri izlemek sizce YETER mi?..
Halkımız; Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp, Snapchat, Facebook Messenger, Google, LinkedIn, Pinterest, youtube ve blogger’la “gazeteci vatandaş” olmuşlar.
Siz ne dersiniz deyin, “gazeteci vatandaş”, her şeyi en ince ayrıntısına kadar izliyor..

Wall Street Journal gazetesinin düzenlediği CEO Council Summit’te konuşan Şahin, “Salgının bitmesi için dünya genelinde aşılama oranı yüksek olmalı. Aksi takdirde kimse güvende olmayacaktır. 2022 Yıl sonu itibariyle, sürü bağışıklığıyla bu bulaşın sonlanabileceğini..” söyledi.

Ülkemizde tam kapanma veya aşı konusunda diğer ülkelerde uygulananlara bakalım:
Bazı ülkelerde ‘kara günler’ için doğru tercihler seçilerek hazırlık yapıldığı, siyasetçisinden sıradan yurttaşına kadar önlemlere harfiyen uyulduğu, iş işten geçmeden öngörülü planlar yapıldığı, insanlar zamanında ve yeterli aşılandığı için salgın dizginlendi, normal yaşama dönüş için adımlar atılmaya başlandığını sosyal medyadan takip ediyoruz.

*Yaklaşık 1.5 Milyar nüfusa sahip olan Çin ‘de 270.41 milyon doz aşı yapıldığını açıklandı.
Aşılama sürecini hızlandıran Çin’de normalleşme sürüyor. Son olarak Vuhan’da binlerce genç bir müzik festivalinde biraraya geldi.
2019 sonunda Çin’in Hubey eyaletinin Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını yarattığı küresel yayılmayla tüm dünyayı etkisi altına aldı.
Hindistan ve Brezilya başta olmak üzere pek çok ülkede salgın etkileri en ağır şekilde görülmeye devam ederken Wuhan normalleşme sürecine hızlı bir şekilde geçiş sağlamaya devam ediyor. Son olarak binlerce kişinin katıldığı bir müzik festivaline kentteki gençleri bir araya getirdi. Beş günlük İşçi Bayramı tatilinin ilk iki gününde düzenlenen festivalde, belirli önlemler alınsa da hayat büyük ölçüde eskisi gibiydi.
Geçtiğimiz sene çevrim içi olarak düzenlenen festivale bu yıl ilk günden 11 bin kişinin girişine izin verildi. Bazı katılımcılar maske takerken, bazılarının ise takmadığı görüldü.

Aşılamanın ülkemizde daha hızlı olabilmesi için, maskede olduğu gibi, ithal edilecek bu aşıların da orijinal çıkış fiyatları üzerinden bir üst fiyat belirlensin ve halkımıza eczanelerde yapılmasına izin verilirse olur mu?..

*Türkiye’de 29 Nisan akşamı başlayan ve 17 Mayıs’a kadar devam edecek olan tam kapanma, uluslararası medyanın da gündeminden düşmüyor. Türkiye’de vatandaşlar yasaklar kapsamında kendi ülkelerinde evlerinde otururken, tatil için gelmiş turistler kısıtlamalardan etkilenmeyerek gezmeye devam ediyor.
Bazı tur şirketleri; İngiliz turistlere kapılarını açan Türkiye’yi devreye soktu. Özellikle son dönemde Pakistan ve Hindistan’a giden İngilizler, karantina otellerine ödeyecekleri paradan daha ucuza Türkiye’de tatil yapmayı seçiyor. Bu “Tam Kapanma’da” dışarda istedikleri gibi gezebiliyorlar. Bunlara kısıtlama da yok. Pakistan’dan gelen İngilizler, serbestçe dolaşarak Hindistan mutasyonunu burada yayıyorlar. Türkiye’nin diğer Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi bu duruma karşı harekete geçerek kısıtlama getirmesi gerekmez mi?

*Elleri arkadan bağlı İBB başkanın fotoğrafı; Fatih Sultan Mehmet’e ait türbe’ dedikleri yerin Fatih Camii haziresinde bulunan ‘Gülbahar Hatun’ türbesinin önü olduğundan bile bihaberler.
Bunu gündem yapmak, “gazeteci vatandaşı” tatmin etti mi?
Esas gündem ekonomi; tam kapanmada semt pazarları açılamayınca, marketler ve e-ticaret siteleri piyasada iyice tekelleşti. Halcinin, çiftçinin elinde ürünler kaldı. Günün sonunda olan tüketiciye oldu. Fiyatlar aldı başını gitti.
Gündemi İyi Takip Eden Gazeteci Vatandaşa sormak yerinde olur..

  • Terörist Yumurta

    Yumurtanın 30’lu koli fiyatı, 1 kilo tavuğun etiketini 2’ye katladı. Yumurtanın koli fiyat…
  • EĞİTİMDE 20 YIL

    Her iki üç yılda; MEB’de ki sistem ve bakanların değişimi, eğitimde çok büyük aksamalara n…
  • BİR KİTAP, BİR GAZETE

    Öncelikle, “Milletin haber alma hürriyetini” millete karşı en büyük sorumluluk kabul eden …
Load More Related Articles
  • Hedef Şaşırtma!

    Nereden baktığınıza bağlı bir davranış biçimi ‘hedef şaşırtma!… Bir iktidar Milletve…
  • Şatafat mı? İhtiyaçlar Hiyarerşisi mi?

    Bize çok yerinde bir örnek olacak ve bu gün yaşanan şatafata dur diyen bir insan psikoloji…
  • Değişim Şart Oldu!

    Temelde her anne-baba oğul ve kızı arasında bazı düşünce farklılıkları da olsa, bir gün ge…
Load More By Ali Özdemir
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hedef Şaşırtma!

Nereden baktığınıza bağlı bir davranış biçimi ‘hedef şaşırtma!… Bir iktidar Milletve…