Home GÜNCEL Yıldırım Belediyesi’nden Ücretsiz Cad-Cam Eğitimi

Yıldırım Belediyesi’nden Ücretsiz Cad-Cam Eğitimi

- Guncellenme Tarihi: 14 Nisan 2021 15:16
3 min read
Yıldırım Belediyesi’nden Ücretsiz Cad-Cam Eğitimi için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediyesi’nin, nitelikli iş gücü yaratarak istihdama katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Bilgisayar Destekli İmalat (Cad-Cam) eğitimi başladı.


Yıldırım Belediyesi’nin toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdama katılımının kolaylaştırılması, genç işsizliğin azaltılması, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanın yetiştirilmesi ile mesleki bilgi ve becerinin arttırılması amacıyla verdiği ücretsiz teknik eğitimlerden Bilgisayar Destekli İmalat (Cad-Cam) eğitimi başladı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Belediyesi Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’nde, MEB, İŞKUR ve Kızılay Toplum Merkezi işbirliği ile açılan kursa devam eden kursiyerlere MEB onaylı ve sanayide geçerliliği olan sertifika verileceğini söyledi. Yılmaz, kurs programında; Üretimi yapılacak makine parçalarının görsel olarak bilgisayar ortamında tasarlanıp, üretim aşamaları oluşturularak CNC tezgahlarında uygulama yapılıp prototip ürün elde edileceğini dile getirdi.

“KALICI İSTİHDAMIN SAĞLANMASI EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ”
Başkan Oktay Yılmaz, şunları söyledi:
“Genç nüfusun istihdam edilmesi için istihdam açığı olan meslek gruplarında becerilerinin geliştirilmesi ve iş hayatına kazandırılması sonucunda ilçemizdeki genç işsiz oranının düşürülmesi ile başta tekstil sanayisi olmak üzere, otomotiv sanayi ve makine sektörüne nitelikli ara eleman yetiştirilerek kalıcı istihdamın sağlanması en önemli hedefimiz. Bu eğitimden mezun olan kursiyerlerimiz de makine ve otomotiv sanayiinde Bilgisayar Destekli Tasarım Elemanı, Bilgisayar Destekli CAM operatörü ve CNC Operatörü olarak görev alacaklardır.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer Altınova’ya Gol Yağdırdı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup 20. hafta maçında lider Nilüfer Belediye Futbol Spor Kul…