Home GÜNCEL Yanan Binaya Anında Müdahale

Yanan Binaya Anında Müdahale

- Guncellenme Tarihi: 14 Nisan 2021 11:03
3 min read
Yanan Binaya Anında Müdahale için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, Yahşibey Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde çıkan yangında büyük bölümü yanarak çöken iki katlı ahşap binanın, ayakta kalan ve vatandaşlar için tehlike oluşturan bölümlerini gece saatlerinde yürüttüğü çalışma ile yıktı.

BURSA’DA TARİHİ BİNADA ÇIKAN YANGIN KORKU DOLU ANLAR YAŞATTI. BİNA SAHİBİ YOĞUN DUMANDAN ETKİLENİRKEN, EVİNDE BESLEDİĞİ ONLARCA KEDİ, İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN ÖLÜMDEN KURTARILDI. (BERKTUĞ ÖNCÜ – GÖKAY BAŞDAN/BURSA-İHA)
Bursa’da tarihi binada çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Bina sahibi dumandan etkilenirken, evinde beslediği onlarca kedi, itfaiye ekipleri tarafından ölümden kurtarıldı. Bir hayvansever ise kedilerin kurtarılmasıyla sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Yahşibey Mahallesi, Yahşibey Caddesi üzerinde yer alan 120 yıllık tarihi ahşap binada, dün akşam saat 19.00 sularında yangın çıktı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın, kısa sürede ahşap binanın tamamını sardı. Alevlere teslim olan tarihi ahşap bina çökerken, yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 buçuk saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak, söndürüldü.

Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yangının ardından gece saatlerinde bölgeye giderek binanın ayakta kalan ve vatandaşlar için can güvenliği riski oluşturan bölümlerinin yıkılması için çalışma başlattı. Binanın ayakta kalan bölümleri iş makinesi ile yıkılarak muhtemel bir facia yaşanması önlendi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…