Home GÜNCEL Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü’nün 100’üncü Yıldönümü Mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü’nün 100’üncü Yıldönümü Mesajı

- Guncellenme Tarihi: 11 Mart 2021 17:30
3 min read
Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü’nün 100’üncü Yıldönümü Mesajı için yorumlar kapalı
0

Türk Milletinin mutabakat metni, dünyaya bağımsızlığının ilanı, bizi biz yapan değerlerin ifadesi vevaroluş mücadelemizin gür sesiolan İstiklâl Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce kabulünün 100’üncü Yılını kutlamanın mutluluğu ve onurunu yaşıyoruz.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle başta bağımsızlık, vatan ve bayrak sevgisi, inanç, cesaret, şehadet gibi değerlerin vücut bulduğu İstiklâl Marşımız, Türk Milleti’ninzaferler, acılar, fedakârlıklar ve ideallerle dolu günlerini tüm çıplaklığı ile anlatmakta,bu değerler uğruna büyüğündenküçüğüneher ferdinin neleri göze alabileceğine dair etkileyiciörnekler vermektedir.

İstiklal Marşı bizler için yalnızca bir marş değil, tarihten silinmek istenen bir milletin istiklâlini hangi fedakârlıklara katlanarak nasıl kazandığını anlatan bir destan, her bir dizesiyle geçmişten günümüze gelen ve sonsuza dek korunması gereken manevi bir mirastır.

Milli Mücadelenin en çetin döneminde milletin yeniden dirilişini nakşedenbu eşsiz eser, bugün olduğu gibi bundan sonra da kutsal vatanın semalarında yankılanmayave vatanın bölünmez bütünlüğüne, milletin birliğine kast edeceklere karşı bizlerin rehberi olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 100’üncü yılı vesilesiyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve şükranla anıyor, vatanımızın bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyorum.

Yakup CANBOLAT
Bursa Valisi

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…