Home GÜNCEL BADEM’de gündem; çocuk istismarı

BADEM’de gündem; çocuk istismarı

- Guncellenme Tarihi: 3 Mart 2021 16:12
3 min read
BADEM’de gündem; çocuk istismarı için yorumlar kapalı
0

Bursalılara uzman psikologlar marifetiyle ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (BADEM), çocuk ihmal ve istismarlarının önüne geçmek için Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) ile işbirliğine gitti.

Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı, BADEM’de görevli psikologlar için mesleki ve yasal yükümlülükleriyle ilgili bilgilerini geliştirmek ve güncellemek amacıyla UCİM ile işbirliği yapılarak hizmet içi eğitim düzenlendi. İstismara maruz kalmış vakalarda en önemli ihtiyacın rehabilitasyon ve psikolojik destek olması nedeniyle BADEM’de görevli 7 psikoloğa, konuyla ilgili yasal mevzuatlar hakkında bilgi verildi. UCİM Bursa İl Koordinatörü ve Türkiye İhbar Sorumlusu Av. Mine Rana Kahramanoğlu, “Çocuk ihmal ve istismarının hukuki boyutu ve ihbar yükümlülüğü” hakkında sunum yaptı. Ayrıca Kaynak Geliştirme Koordinatörü Müjde Özenen Cumbul ve Gençlik Koordinatörü Necibe Polat da UCİM faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Eğitimde; çocuk istismar ve ihmalinin önlemesi için yapılabilecekler, istismar edildiğinden şüphelenilen çocuğa nasıl yaklaşılması gerektiği, bildirim yükümlülüğü olan kişilerin takip etmesi gereken süreç, ihbar sonrası sürecin işleyiş ve takibi hakkında bilgiler verildi. İhmal veya istismara maruz kalan çocuk ile ilgili durumdan haberdar olan kamu personelinin bildirim yükümlülüğü ile ilgili yasal mevzuatlar ve bildirim sürecinde dernek ile yapılabilecek işbirlikleri de ele alındı.

BADEM Sorumlusu Uzm. Psk. Eda Ustaoğlu eğitimin sonunda UCİM heyetine işbirliği için teşekkür edip, günün anısına tablo hediye etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …