Home EKONOMİ Müsiad Bursa Başkanı Alpay Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi “Böyle Bir Dönemde Takdire Şayan Bir Performans”

Müsiad Bursa Başkanı Alpay Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi “Böyle Bir Dönemde Takdire Şayan Bir Performans”

- Guncellenme Tarihi: 1 Mart 2021 15:27
3 min read
Müsiad Bursa Başkanı Alpay Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi “Böyle Bir Dönemde Takdire Şayan Bir Performans” için yorumlar kapalı
0

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye ekonomisinin 2020 yılı büyüme oranını yüzde 1.8 olarak açıkladı. TÜİK, yılın 4. Çeyrek büyümesinin de yüzde 5.9 olduğunu duyurdu.

Büyüme rakamlarını değerlendiren MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Alpay, “Böylesi zorlu bir dönemde Türkiye ekonomisinin pozitif büyüme trendini sürdürerek yıl genelinde %1,8 oranında büyümesini, takdire şayan bir performans olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Başkan Alpay’ın açıklamaları şu şekilde:

“Böylesi zorlu bir dönemde Türkiye ekonomisinin pozitif büyüme trendini sürdürerek yıl genelinde yüzde 1,8 oranında büyümesini, takdire şayan bir performans olarak değerlendiriyoruz. Aynı zamanda yılın son çeyreğinde yüzde 5,9 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi, G20 ülkeleri içerisinde 2020 genelinde Çin’le birlikte pozitif büyümeyi başaran tek ülke olmuş ve bu zorlu süreci en az hafif hasarla atlatan ülkelerin başında yer almaktadır.
Elbette söz konusu büyüme performansımızın sürdürülebilir bir niteliğe kavuşabilmesi için, önümüzde uzun ve zorlu bir yol bulunmaktadır. Bu süreçte Covid-19’la mücadeleyi oldukça dikkatli bir biçimde sürdürerek, ekonomik aktivitedeki canlılığı muhafaza etmeliyiz. MÜSİAD olarak önümüzdeki dönemde, bugüne kadar üretim-ticaret-yatırım üçgeninde göstermiş olduğumuz çabanın üzerine çıkmamız gerektiğine inanıyoruz.
Bu bağlamda yılın son çeyreğinde hanehalkı tüketiminde gözlenen yüzde 8,2’lik artışı ve yatırımların yüzde 10,3 oranında genişlemesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bununla birlikte 2021 yılında net dış talebin büyümeye daha fazla katkı verebilmesi için, ihracata yönelik imalat üretimine mutlaka ağırlık vermemiz gerektiğini yineliyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey’de Zabıta Ekipleri Çocuklara Eğitim Verdi

Karacabey Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede eğitim gören öğrencilere t…