Home GÜNCEL Bosab Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akyıldız Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

Bosab Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akyıldız Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

- Guncellenme Tarihi: 1 Mart 2021 13:46
5 min read
Bosab Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akyıldız Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi için yorumlar kapalı
0

Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi (BOSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akyıldız, pandemi sürecinin damgasını vurduğu 2020 yılı ve 4. çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisi, 2020 yılının son çeyreğinde, yüzde 5,9’luk büyüme kaydetti. Böylece Türkiye’nin 2020 yılı tamamında büyüme performansı yüzde 1,8 olarak gerçekleşti. Akyıldız, büyüme rakamlarına ilişkin olarak “Büyümede yüzde 1,8’lik oranla 2020’yi, pandemi krizine rağmen pozitif kapatan nadir ülkelerden birisi olduk. İhracat ağırlıklı sürdürülebilir büyümeye istikrarlı döviz kurlarının da eşlik etmesini bekliyoruz” dedi.

 

“BEKLENTİLERİN ALTINDA OLSA DA POZİTİF BÜYÜME SEVİNDİRİCİ”
BOSAB Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akyıldız, açıklanan rakamlara yönelik değerlendirme yaparken, pandemi sürecinin dünya ekonomisinde ciddi kayıplara yol açtığının altını çizdi. Erdoğan Akyıldız, “Türkiye ekonomisi, 2020 yılının son çeyreğinde, yüzde 5,9’luk büyüme kaydetti. Böylece Türkiye’nin 2020 yılı tamamında büyüme performansı yüzde 1,8 olarak gerçekleşti. Bu kriz ortamında 2020 yılını pozitif kapatan nadir ülkelerdeniz. Son çeyrek büyümesi için daha yüksek bir rakam bekleniyordu ancak büyüme yüzde 5,9 oldu. Beklentinin altında olsa da pozitif yönde bir büyüme olması hepimiz için sevindirici. Ülke olarak ekonomik yönden büyük hedeflerimiz var, bu hedeflerin gerçekleşmesi ve buna paralel olarak büyüme rakamlarının daha da yükselmesi için sanayicilere verilen destekler artarak devam etmeli” dedi.

DÜNYADA TEMİZ VE KALİTELİ ÜRETİMİMİZLE BİLİNİYORUZ
BOSAB Yönetimi olarak pandemi sürecinde de firmaların yanında olduklarını, onlardan gelen talep ve önerileri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) aracılığıyla ilgili bakanlıklara ve kurumlara aktardıklarını vurgulayan Akyıldız, vergi muafiyetleri, destek paketleri ve krediler konusunda da bölgedeki iş insanlarını sürekli bilgilendirdiklerini söyledi. Girişimci ruha sahip, dünya piyasalarını iyi bilen Türk iş dünyasının pandemi sürecinde dünya ülkelerine kıyasla güzel bir çizgide ilerlediğini kaydeden Erdoğan Akyıldız, “Türkiye dünyada temiz ve kaliteli üretimi ile bilinen bir ülke. Bu kaliteden ödün vermeden üretimlerimizin sağlıklı şekilde devam edebilmesi adına, hükümetimiz gereken konularda yanımızda oldu. Bu desteklerin devam etmesi, üretim üzerindeki maliyetlerin hafifletilmesi, finansmana erişimin kolaylaştırılması, iç ticaretin canlandırılması gibi konulara da ağırlık vererek ekonomimizi şahlandırarak, büyüme rakamlarımızı daha da ilerilere taşıyabiliriz” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey, Gelecek 100 Yıla Hazır

Ramazan ayının manevi coşkusunun en güzel şekilde yaşandığı Karacabey’de, Bursa Büyükşehir…