Home GÜNCEL BEV Mentörlük ve Koçluk Projeleriyle Gençleri İş Hayatına Hazırlıyor

BEV Mentörlük ve Koçluk Projeleriyle Gençleri İş Hayatına Hazırlıyor

- Guncellenme Tarihi: 14 Ocak 2021 13:13
5 min read
BEV Mentörlük ve Koçluk Projeleriyle Gençleri İş Hayatına Hazırlıyor için yorumlar kapalı
0

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, 2021’in mütevelli heyeti toplantısını online platformda, geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

BEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur önderliğinde gerçekleşen, BEV Mütevelli Heyeti Üyeleri, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile BEV Bursiyerleri Gani Şekerci, Sadiye Sipahi, Sait Çakal ve Volkan Akgün’ün katıldığı toplantıda 2020 yılı değerlendirmesi yapılırken, 2021 yılı için de yeni hedefler belirlendi.

Toplantıda konuşan Aytuğ Onur Vakfın 2020 çalışmalarından bahsederken 2021’de büyüyerek yollarına emin adımlarla devam edeceklerini ifade etti.

2021’de 155 öğrenciye burs verilecek
Onur şunları söyledi; “2019-2020 yılı eğitim döneminde toplamda 100 öğrencimize burs verdik. 2021 Yılı burs desteğimizden yararlanan öğrenci sayımız 155 kişi olacak. Bu öğrencilerimiz, çoğunluğu Tıp ve Mühendislik fakültelerinden olmak üzere veterinerlik, hukuk, arkeoloji, psikoloji, gazetecilik gibi bölümlerde tahsil görmekteler.

Öğrencilerimiz Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi başta olmak üzere ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi gibi önemli üniversitelerimizde eğitim hayatlarını sürdürüyorlar. Ayrıca Covid-19’dan dolayı ülkemizde mahsur kalarak evlerine dönemeyen Kosova Uyruklu öğrencilerimiz için 2020 yılının Nisan Ayı’nda vakfımızın gerçekleştirdiği yardımlaşma kampanyası kapsamında 146 öğrenciye de destek olundu. Bununla birlikte geçmiş senelerde burs alan bursiyerlerimiz şimdilerde burs veren konumunda. Bu durumdan dolayı çok gururluyuz.”

“Öğrencilerimizi iş hayatına hazırlıyoruz”
Yeni dönemde de hedeflenen koçluk ve mentörlük programlarından bahseden Onur, “Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında okullarından mezun olmaya hazırlanan son sınıf üniversite öğrencilerinin emin adımlarla iş hayatına hazırlanmasını sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz KOÇLUK Projemizi, 2021 Yılı Eğitim Dönemi’nde de devam ettirmek arzusundayız. Bu sene bursiyerlerimize koçluk hizmetinin yanı sıra mentörlük hizmeti de sunacağız. Böylece mesleğinde duayen sanayicilerimiz, mesleki birikimlerini bu vasıta ile gençlerimizle paylaşmış olacaklar. Pandemi sürecinin getirdiği yeni düzen kapsamında koç ve öğrenci görüşmeleri bu yıl online platformda gerçekleşeceğinden farklı şehirlerde eğitim gören son sınıf öğrencilerimizin tümü koçluk desteğimizden yararlanma imkanına sahip olacaktır” dedi.

Başkan Onur’un ardından, BEV Kurucu Başkanı Naci Şahin ve Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de konuşma yaparak emeği olanlara teşekkür etti.

Projelerin, hedeflerin ve faaliyetlerin de konuşulduğu toplantı, finansal tabloların şeffaf bir şekilde paylaşılmasıyla son buldu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …