Home GÜNCEL Tügiad Üyelerini Pandemi Sonrasına Hazırlanıyor

Tügiad Üyelerini Pandemi Sonrasına Hazırlanıyor

- Guncellenme Tarihi: 24 Aralık 2020 14:07
7 min read
Tügiad Üyelerini Pandemi Sonrasına Hazırlanıyor için yorumlar kapalı
0

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi organize ettiği webinar ile üyelerini devam eden pandemi süreci ve sonrasında oluşacak ekonomik tabloya hazırlıyor.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi düzenlediği ‘TÜGİAD Webinar Buluşmaları’ kapsamında alanında uzman kişileri üyeleriyle buluşturarak bilgilendiriyor. TÜGİAD Bursa Şubesi organizasyonunda ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal moderatörlüğünde gerçekleşen webinara, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala ile Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ekonomist Prof. Dr. Erhan Arslanoğlu konuk konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasında organizasyondan dolayı TÜGİAD Bursa Şubesi’ne teşekkür eden Prof. Dr. Necmettin Ünal, dünya genelinde belirsizliklerin yaşandığı bir dönemden geçildiğini vurgulayarak, en önemli sorunun ekonomi olarak belirlenmekte zorlanan yol haritası ve pandemi sonrası yaşanacak süreç olduğunu söyledi.

“PANDEMİYLE EŞİTLİKÇİ YAKLAŞIMLARLA MÜCADELE EDİLEBİRLİR”

Pandeminin dünyada tüm ülkelerin işbirliğini esas alarak mücadele edebileceğini ancak eşitlikçi bir yaklaşımla pandemiye karşı başarı sağlanacağının altını çizen Uludağ Öğretim Üyesi ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, tüm dünyada yoksul ülkelerinde içine alındığı doğru bir takvim ve eşitlikçi bir anlayışla aşılamanın yapılması dahilinde 2022’nin Mayıs ayında bitebileceğini söyledi. Pala şöyle sözlerini sürdürdü, “Eğer biz var olan etkili aşıları şirketlerin kazançlarına bağlı kalmaksızın dünyanın 7 milyarlık nufüsunun en azından 5 milyarına aşı sağlanabilirsek 2021 yılının sonuna doğru pandemi de ciddi bir azalma ihtimali var. Dünyanın bu konuda önde gelen uzmanları aşılamada güçlü bir takvimin uygulanması halinde 2022’nin ilk baharının sonunu işaret ediyorlar. Bir ay adı vermek gerekiyorsa Mayıs ayında dünyanın pandemiden çokça uzaklaşmış olabileceğini varsayıyorlar. Ancak bu konuda bir parantez açarak devam ediyorlar eğer aşılamada istenilen koşullar yerine getirilemese yalnızca zengin ülkelerdeki orta ve üste sınıftakilerin aşılanacak bir politik hat izlenecek olursa o zaman bu pandeminin 2024’e kadar uzama ihtimaliyle karşı karşıyayız. Elbette bu zaman diliminde başka hatalıklar ve virüsler ortaya çıkmazsa bu salgını atlatırız” dedi.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK SORUNLARINDA BİRİ BORÇLANMA”

Tüm dünyada ekonomilerde daralmalar yaşandığını belirten Prof. Dr. Erhan Arslanoğlu, daralmanın çok sert ilerlediğini vurguladı. Dünyayı bekleyen en büyük sorunlardan birinin de borç yapılandırması olduğunu ifade eden Erhan Arslanoğlu, “Mevcut koşullarda aşıların durumu, ilaçlar, mutasyon haberleri geleceği bilmiyoruz. Pandemi öncesinde dünya güllük gülistanlık değildi. Neden böyle çünkü dünya böyle gelmiş böyle gideceğine benzemiyor. Yaşadığımız süreçteki dünyada büyük bir borçluluk söz konusu. Böyle bir borçluluk dönemleri ciddi bir borç yapılandırması olmadan kolay kolay aşılamamıştır. Türkiye dahil dünyayı ciddi bir borç yapılandırması bekliyor. Bu iş kolay değil hassas ve ciddi bir konudur. Bu borcu bir resetleyeceğiz. Gelir dağılımı sorunlarımız artarak devam ediyor. Covid ile beraber daha da artacağına benziyor. Ekonomistler pastayı büyütmekte zorlanıyor. Dünyanın bu sorunu çözmesi gerekiyor. Sosyal siyasal risklerin atıyor, bu risklerin ekonomik riskleri de artırma ihtimali var” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …