Home GÜNCEL Başkan Uğurdağ’dan Hammadde Üreticilerine Çağrı

Başkan Uğurdağ’dan Hammadde Üreticilerine Çağrı

- Guncellenme Tarihi: 22 Aralık 2020 15:33
4 min read
Başkan Uğurdağ’dan Hammadde Üreticilerine Çağrı için yorumlar kapalı
0

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, hammadde yetersizliği nedeniyle mobilya sektörünün durma noktasına geldiğini belirterek hammadde üreticilerini, iç piyasadan gelen talepleri dikkate almaya davet etti.

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, özellikle mobilya sektöründe hammadde sıkıntısından dolayı üretimlerin durma noktasına geldiğini belirterek hammadde üreticilerine çağrıda bulundu. Uğurdağ, “Hammadde üreticilerinin iç piyasayı arka plana atmasını kabul etmiyoruz” dedi.

ÜRETİM DURMA NOKTASINA GELDİ
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Son zamanlarda hammaddede yaşamış olduğumuz sıkıntılar mobilya üreten sanayicimizi, esnafımızı ve tüccarlarımızı çok zor duruma soktu. 2020 yılı zaten pandemi dolayısı ile çok zor geçiyor ve birçok olumsuz etkiyi de beraberinde getirmişti. Sanayicilerimiz, pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte dünyadaki birçok üreticinin üretimini durdurmasından kaynaklanan sebeplerden dolayı başta sünger ve cam gibi hammaddelerimiz olmak üzere birçok hammaddede aylardan beri temin noktasında ve fiyat artışlarından dolayı çok büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Özellikle son 2-3 aydır sanayimizde MDF, sunta, suntalam gibi hammaddelerde terminlerin şaşması, hammadde üretimi yapan fabrikalarımızın ihracatlarını çok fazla artırarak iç piyasaya ürün sevk etmemesinden kaynaklı sıkıntılar artmış durumda.”

“İÇ PİYASAYI ARKA PLANA ATMALARINI KABUL ETMİYORUZ”
“Bizler de mobilya sektörü olarak ihracat yapan bir sektörüz. Sanayicilerimiz ihracat ağırlıklı çalışmaktalar. Gerek fuarlarda gerek ikili iş görüşmelerinde ihracat bağlantıları gerçekleştirdiler ancak bu ihracat bağlantılarının birçoğunu hammadde sorunundan dolayı iptal etmek ya da terminlerini çok geciktirerek teslim etmek zorunda kaldılar. Hammadde üreticilerimiz, ihracat yapmak için iç piyasaya ürün sevk etmiyorlar, iç piyasadaki talepleri öngörmüyorlar, öncelik vermiyorlar. Ülkemizdeki hammadde üreticilerimiz belli. Bu çaptaki büyük üreticilerimiz ihracat yaparken iç piyasayı zor durumda bırakmasınlar. Üretim planlamalarında iç piyasayı 2. ya da 3. sırada olarak düşünmesinler. Hammadde üreten üreticilerimizin, esnaf ve sanayicilerimiz için doğru kararlar almalarını önemle rica ediyoruz. Hammadde probleminden kaynaklanan sebeplerden dolayı mobilya sektöründe üretimler durma aşamasına gelmiştir. Tüm hammadde üreten firmalarımıza sesleniyoruz, ihracat yapmayın demiyoruz ancak iç piyasayı da bu kadar geri plana almanızı da kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Zabıtadan Pide Gramajı Denetimi

Ramazan ayında ilçede faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştıran Osmang…