Home GÜNCEL “Üçüncü çeyreğe finans damgasını vurdu”

“Üçüncü çeyreğe finans damgasını vurdu”

- Guncellenme Tarihi: 30 Kasım 2020 11:04
2 min read
“Üçüncü çeyreğe finans damgasını vurdu” için yorumlar kapalı
0

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, 2020 üçüncü çeyreği için açıklanan büyüme rakamlarının aşırı iyimserlik yaratmaması gerektiğini ifade ederek, “İkinci çeyrekte düştüğümüz çukurdan, çıkış görünmüş gibi. Ancak büyümeyi finansın sırtlaması, daha çok dikkat etmemiz gerektiğini gösteriyor” dedi.
BUSİAD Başkanı Türkay, şunları ifade etti:
“İkinci çeyrekte yüzde 9.9 olan daralmanın ardından üçüncü çeyrekte yüzde 6.7’lik bir büyüme gerçekten mutluluk veriyor. Ancak finans sektörünün yüzde 41.1, sanayinin yüzde 8 büyümesi, bu büyümenin biraz şartların getirdiği bir durum olduğunu da gözler önüne seriyor. Beklentimiz eksi olmayan bir büyüme rakamı. Pandemi gelecek yıl etkisini azaltır ve çarklar gerektiği gibi dönerse, bir de buna söylenen reformlar eşlik ederse, gerçek büyümeyi tekrar hayata geçirmemizin önünde hiçbir engel olmaz. Üretimle gelecek bir büyüme kuşku yok ki cari açığı da ortadan kaldırmaya, döviz ihtiyacını azaltmaya ve istihdama da dönük olacaktır. Bir sanayici ve iş insanları olarak, üretimin önünde engellerin azaltılması sağlanırsa iş organizasyonunu yapacak deneyime sahibiz.”
Türkay, salgında gelinen noktanın ekonomi konuşmayı zora soktuğunu da hatırlatarak, “Elbette öncelik sağlıkta. Maske, mesafe ve hijyene azami dikkat etmezsek, üretim çarklarını da döndürmek zor olacak” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…