Home GÜNCEL Sevsinler algı haberlerinizi!..

Sevsinler algı haberlerinizi!..

- Guncellenme Tarihi: 30 Kasım 2020 13:47
5 min read
Sevsinler algı haberlerinizi!.. için yorumlar kapalı
0

Enbursa.com haber (!) sitesinde “Bursa’da şok ilişki yumağı! Alman dernekleri AK Parti’ye nasıl sızdı?” ve “Alman Derneğindeki AK Partili!” başlıklı iki haber yayınlandı. Her iki haberi de okuduktan sonra “Eeeee, yani?” diye sormayan, bu saçmalığa itibar eden var mı bilmiyorum.

Azıcık siyaset bilen kişi bu haberleri “Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı” şeklinde yorumlar.

Özetle; haberlerde AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Ömer Aybar’ın Türk Alman Kültür Derneği ile ilişkisi sorgulanıyor, daha ötesi derneğin AK Partiye sızdığı iddia ediliyor, Aybar üzerinden İl Başkanı Ayhan Salman yine hedefe oturtuluyordu.

Derneğe Hüseyin Ömer Aybar’ın değil, Almanya’da doğup büyüyen, lise dahil eğitimini orada tamamlayan, öğretmen olan eşinin üye olduğu, dernekten yardım isteyenlere ücretsiz kurslar, dil eğitimleri verdiğini belirtelim.

15 Temmuz darbe girişimi ve gezi olayları kapsamında 3 yıl tutuklu kalan, “Kızıl Soros” lakabıyla bilinen Osman Kavala ile derneği de hiçbir dayanak göstermeden ilişkilendiren haber dernek yöneticilerinde de şok etkisi yaratmış, hiçbir şekilde tanımadıkları bu şahısla ilgili bağlantı algısı yarattığı için bahse konu yayın organına dava açmaya hazırlanıyorlar. Derneğin 6 yıldır faal olmadığını, yılda bir toplantı yaptıklarını da antrparantez belirtelim.

Komik olan şu ki Ömer Aybar’la ilgili paylaşılan fotoğraflarla haberin içeriği hiç uyuşmuyor, Aybar’ın Ertuğrul Gazi’yi ziyaret fotoğrafı, dernekçe düzenlenen iftar yemeklerindeki fotoğraflar servis edilmiş, yani gerçekten dam üstünde saksağan..!

Nasıl habercilik anlayışı bu…!

Tamamen algı yönetimi..!

Anlatalım nasılmış…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Başkanı Ayhan Salman son derece uyum içinde Bursa’ya hizmet etmeye çalışıyorlar. Bazı rant çevreleri ise bu uyumdan hiç memnun değiller, zira Alinur Başkan onlara istedikleri rant alanlarını vermiyor. Dolayısıyla Alinur Başkanla kavga edecek bir il başkanı istiyorlar ki uyum bozulsun..! İl Başkanı Salman’ı hedefe koymalarının ana nedeni bu.

Yani kardeşim…

Habercilik, gazetecilik zordur, herkesin harcı değildir. Amaç gerçekten bu sektörden helal ekmek yemekse yaptığın haberin iddiasını belgelerle kanıtlaman gerekir… Haaa üzüm yemek değil de bağa çökmekse amaç o başka… O zaman yol da, yordam da, yöntem de doğrudur…

Ve fakat adını rant işlerine karıştıramadığınız Ayhan Salman ve Alinur Aktaş uyum içinde bu şehre hizmet etmeye devam edecek, bunu da aklınıza sokun, boşa emek harcamayın…

İl kongresi yaklaşırken size bir aday önereyim: Önce haberlerini kullanıp, sonra cami avlusuna kedi terk eder gibi bir anda sırtınızı döndüğünüz, şantajdan yargılanması devam eden Neco sizin için biçilmiş kaftan..! Bu kıyağımı da unutmayın.

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Mudanya’nın artık bir belediye başkanı var..!

Hepimizin malumu, 31 Mart yerel seçimleri hem Bursa’da hem Türkiye’de dengeleri değiştirdi…