Home GÜNCEL Bursa’nın ‘En Şey’ gazetecileri!.. (2)

Bursa’nın ‘En Şey’ gazetecileri!.. (2)

- Guncellenme Tarihi: 30 Kasım 2020 13:36
13 min read
Bursa’nın ‘En Şey’ gazetecileri!.. (2) için yorumlar kapalı
0

Gazeteci, meslektaşını veya bir siyasiyi yok etmek için siyasetçi veya iş adamı adına “tetikçilik” yapamaz, yapmamalıdır. Yaparsa ne mi olur? Siyasetçi olur, hatta milletvekili olur. Zengin olur, ünlü olur. Medyada köşe yazarı, şef, müdür ve hatta yönetici olur. Oğlu inşaat firmasına sorumlu mühendis bile olur. Tetikçi olur ama yine de GAZETECİ olmaz, olamaz.

Bir milletvekili bile olamadın ama sen Cennet ya… Ne bileyim, bir Nilüfer Belediye Başkanlığı yakışırdı sana sence dimi..! Ne üzücü..!

Cennet faslını geçip cehenneme doğru yol alalım..! Valla haşa buna ben karar veremem ama aramızda cehennemlik olma ihtimali yüksek gazeteciler de yok değil..!

ESAT KAPLAN, EMİN ADANUR, UYGAR KÜLHAŞOĞLU CEHENNEME GİDER Mİ?

Enbursa’nın Genel Yayın Yönetmeni, uzuuunn yıllar Olay TV Haber Koordinatörü olarak görev yapan Esat Kaplan’ın da sol görüşlü olduğu bilinir. Bunda bir bahis yok, aksine sol görüşlü gazeteci ve yazarların çoğalması, müspet eleştirilerle genelde ve yerelde hükümete ve şehir idarecilerine yön vermesi, yanlış uygulamaların durdurulmasına katkı sağlaması gerektiğine inananlardanım.

Ve fakat antin kuntin işlerle, feyk hesaplarla, kumpas kurgularıyla bir belediye başkanına özel hayatıyla ilgili çamur atmak ne sola, ne sağa, ne de liberale yaraşır..! Hele ki ortalıkta gazeteciyim ben diye dolaşıyorsan hiç mi hiç yakışmaz. Necmi’den ne farkın kalır…!

Esat Kaplan’ın bu konuyla ne ilgisi var açalım..! Açalım ki Esat Kaplan Bursa’nın en ney gazetecisi herkes bir fikre varsın..!

Geçen Mayıs ayında Uludagmedya.com isimli sitede iğrenç, bel altı, Alinur Başkana İFTİRA ATMAYI HEDEFLEYEN, operasyonun dibi haber paylaşıldı. Ercan Akyıldız’ın isteği ile ben de o sitede o haber paylaşılmadan bir buçuk ay öncesine kadar yazıyordum. Sonra site bakıma alındı falan dendi, kapatıldı. Bu arada sitenin EnBursa’nın yan kuruluşu ve finansörü olduğunu öğrendim.

Tam da bir buçuk ay sonra hiç unutamıyorum Ramazan ayında, ibadet ayında, günahlardan arınma, kendini ve nefsini terbiye etme ayında bir gece Emin Adanur bana yazarak iftardan sonra görüşmek istediğini, Ercan Akyıldız’ın da geleceğini söyledi. Neyse gittik.

Gittiğimde orada Emin Adanur, Ercan Akyıldız, Kenan Kibar ve 3 kişi daha vardı. Çağrılma amacımızın oraya gidene kadar uludagmedya.com’daki yenilenme, belki yayın politikasının konuşulması falandır diye düşünmüştüm. Fakat, o gece Nezir Asaroğlu üzerinden Alinur Aktaş Başkana yapılan bir operasyon olduğunu Emin Adanur açık açık anlattı.

Hedef sözde Nezir Asaroğlu idi. Asıl amaç Alinur Başkanı hırpalamaktı. Orada kaldığım süre boyunca yanlış yapıldığını anlatmaya çalıştım. Zira yapılan Enbursa’da bir haber değil, feyk hesaplarla Twitter’da paylaşımın kaynağı belirsiz şekilde yayılmasını sağlamaktı.

Emin Adanur’a şunu söylediğimi çok iyi hatırlıyorum “Senin verdiğin o parayla ben olmam, vermezsen de ölmem. Benim bir kaybım olmaz, ama sen yanlış yapıyorsun, böyle gazetecilik olmaz, seni bugün gaza getiren bünyende çalıştırdığın gazeteciler başka yerlerde işlerine devam eder ama Enbursa diye bir şey kalmaz dedim.” Cevabı “o gazetecileri ben yönlendiriyorum, onlar ben istersem onu yapıyor” oldu. Genel Müdür Uygar nerede diye sorduğumda, o paylaşımın Twitter’da paylaşılmasını organize ettiğini, işin başında olduğunu söyledi.

Ertesi gece kapalı olan site geç saatlerde açılmış ve o çirkin üstü haber siteye manşete konulmuştu. Ömrümce o haberden daha çirkin, daha karalayıcı, daha bel altı, daha ahlaksızca kaleme alınmış bir haber okumadım.

Dahası, baktım ki tek bir yazım koyulmuş siteye, keza Ercan Akyıldız’ın da öyle… Amaç o haberin bizim tarafımızdan da desteklendiğinin algısının yaratılmasıydı. Ne çirkin değil mi? Alinur Başkana operasyon çekerken beni de işin işine çekmeye, dahlimi sağlamaya çalışmaları… Gerçekten tiksindirici…

O HABERİ ULUDAĞMEDYA’DA KİM PAYLAŞTI?

Sitenin eski sahibi Ercan Akyıldız, yayını Enbursa’nın da sahibi olan Emin Adanur’a sattığını, şifrelerin kendisinde olmadığını, gece boyu o haberin kaldırılması için uğraştığını anlattı. Veee önemli nokta şu ki: Emin Adanur, Ercan Akyıldız’a şifrelerin Esat Kaplan’da olduğunu, bunun whatsapp yazışmalarında ispatlayacağını söylediğini de belirtelim.

Minareyi çalanlar kılıfını hazırlayamamıştı.! Şimdi halen Twitter’da ilkeli – ahlaklı basın martavalları ile ahkam kesen Emin Adanur, Esat Kaplan ve Uygar Külhaşoğlu’nun Enbursa’da yapamadıkları haberleri, en çirkin şekilde nasıl yaydıklarına ben gözlerimle şahit oldum. Ve o gün orası ile ilişiğimi kestim. Ahlaksızlığın ortağı olmayacağımı, Allah’tan başka hiç kimseden korkmayacağımı, operasyonlara alet olmayacağımı anlamamışlar yazık ki…

Aslında konuya en çok Ercan Akyıldız vakıf, aylardır kendisine bir yazı yaz, her şeyi dök ortaya diyorum, ama yazmıyor… Zaten yazsa bu tayfanın gerçek yüzleri şimdiye kadar ortaya çıkacak ve böyle at koşturamayacaklardı.

Bu çirkinüstü operasyonun mimarları Emin Adanur, Uygar Külhaşoğlu ve Esat Kaplan’dı..!

Bitiyorum bu üçlünün gazetecilik oyunlarına… Kaç kişiyi kandırabilirsiniz ki daha..! Bermuda şeytan üçgeni misali top çeviriyorsunuz ama gol hep sizin kaleye giriyor, haberiniz ola..!

Her ne sebep olursa olsun birinin kuklası, bir finansörün kılıç taşıyıcısı olmak, belden aşağı vurmak, ah almak… İnsanlığa sığmaz, o sebep bu tiplerin yatacak yeri yok bence..!

MUSTAFA GÜLTEKİN’İN ÇARKI, ÇARKI DÖNDÜRÜR MÜ?

Evet daha düne kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kapısından ayrılmayan, iş ve yardım isteyen Mustafa Gültekin de “ençarkedenler” arasında yerini aldı.

Kimle, hangi personelle çalışacağına karar vermek elbette ki başkanın tasarrufunda, oluyor mu böyle “bana ne, bana ne, beni al, beni al onu alma” yaklaşımları… Seni almayınca aleyhte yazma telaşları…!

Olmaz… Rızık Allah’tan! Bunu asla unutmayasın, bak sevilir sayılırdın, yazık etme kendine ey Mustafa..!

Sıradaki gelsin..! Evet, Alim Şahin..!

Şu ara başlığı attığım anda vazgeçtim hakkında yazmaktan, zira Alim Şahin gazeteci değil, oto elektrikçisidir, Necmi İnce’nin otopark değnekçisi olduğu gibi…

Yeri gelmişken iki gündür adını sanını vererek yazdığım arkadaşlara bir seslenişte bulunayım:

Adınız Bursa basın tarihine Necmi İnce’nin dostları olarak yazılmasın, vallahi yazık olur hepinize…

Evet sevgili okurlar, Bursa’nın “EN NEY” gazetecileriymiş bu arkadaşlar, vicdanı olan konuşsun, yazılar vicdanla yazılsın, vicdan terazisinde okunsun..!

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…