Home GÜNCEL Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur

Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2020 13:46
5 min read
Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur için yorumlar kapalı
0

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle farkındalık etkinliği oluşturan İnegöl Belediyesi, Beylik Hanı önünde oluşturduğu stantta ‘’Sessiz Kalma, Suça Ortak Olma’’ sloganı ile kadınlara yönelik yapılan şiddete dur dedi.

 

İnegöl Belediyesi, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde farklı bir etkinliğe imza attı. Beylik Hanı önünde oluşturulan stantta “Sessiz kalma suça ortak olma” sloganıyla “Şiddete Dur De” etkinliği gerçekleştirildi. Oluşturulan alanda renkli boyalara el izlerini basan kadınlara karanfil ve maske hediye edildi.

 

Kadına Şiddet ile Mücadele günü farkındalık etkinliğine İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, bazı meclis üyeleri, AK Parti kadın kolları katıldı. Etkinliği gören kadın ve erkek tüm vatandaşlar kadına yönelik şiddet konusuna dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinliğe destek verdi.

 

ŞİDDETTEN UZAK BİR DÜNYA DİLİYORUZ

Beylik Hanı önünde gerçekleşen program sırasında bir açıklama yapan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, ‘’Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde kadına yönelik şiddetler artmaktadır. Biz de bu olumsuz görüntülere sebebiyet vermemek için farkındalık oluşturmak amacıyla İnegöl Belediyesi olarak güzel bir etkinlik düzenledik. Bundan sonraki süreçte hem kadınlarımız hem de insanlarımıza şiddetsiz ve şiddetten uzak bir dünya olur diyoruz. Kıymetli Kaymakamımız ve beraberimizdeki heyetle bir farkındalık oluşturmak amacıyla buradayız. Hem Koronavirüs sürecinin hem de kadına yönelik şiddetlerin son bulmasını diliyoruz.’’ dedi.

 

KADINA ŞİDDETİN OLMADIĞI ORTAM HEPİMİZİN ORTAK ÖZLEMİ

İnegöl Belediyesi tarafından farkındalık etkinliğinin düzenlenmesine teşekkür ederek kadına şiddetin olmadığı ortamın hepimiz açısından ortak özlemi olduğunu belirten İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, ‘’Türkiye geneli olduğu gibi ilçemizde de kadına şiddetle mücadele için farkındalık oluşturmak amacıyla belediyemizin oluşturduğu standın açılışında birlikteyiz. Belediyemizin yaptığı hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Kadına şiddettin olmadığı bir ortam hepimizin ortak özlemi. Hiçbir şekilde bir olayın olmaması bizi mutlu eder. Ama ülkemizde maalesef zaman zaman kadına şiddet olaylarının yaşandığını biliyoruz. Her ne kadar 2020 yılında az artsa da hiç olmaması hepimizin dileği. Bu etkinliğin oluşmasında katkı veren Belediyemize, diğer kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemizde hiçbir olayın olmadığı günler diliyorum.’’ İfadelerine yer verdi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gastro İnegöl BURFAŞ Kafe Çok Yakında Hizmete Geçiyor

İnegöl Belediyesi’nin markası Gastro İnegöl ile Bursa Büyükşehir’in markası BURFAŞ Kafe, İ…