Home GÜNCEL İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Önder Akkaya: “Riskli gruplar mutlaka influenza aşısı yaptırmalı”

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Önder Akkaya: “Riskli gruplar mutlaka influenza aşısı yaptırmalı”

- Guncellenme Tarihi: 17 Kasım 2020 11:23
4 min read
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Önder Akkaya: “Riskli gruplar mutlaka influenza aşısı yaptırmalı” için yorumlar kapalı
0

Doruk Sağlık Grubu Yıldırım Hastanesi İç Hastalıkları uzmanı Dr. Önder Akkaya “Covid-19 virüsünün neden olduğu pandemiyle tüm dünyanın kritik süreçten geçtiği bu dönemde, yeni oluşabilecek bir influenza pandemisi süreci daha da zorlaştırma potansiyeline sahiptir. Bu nedenle influenza aşısının sezonu boyunca uygulanması önerilmektedir” dedi.

Açıklamasında, önümüzdeki kış mevsiminde belirtileri birbirine çok benzeyen influenza ile Covid-19’un karıştırılacağını, benzer vakalar görüleceğini ifade eden İç Hastalıkları uzmanı Dr. Önder Akkaya, “İnfluenza (grip), influenza virüslerinin yol açtığı bir solunum yolu hastalığıdır. Her yaş grubunda görülen bazı riskli gruplarda ağır seyretmekte ve daha fazla ölümlere neden olabilmektedir” şeklinde konuştu.

“Titreme ile yükselen ateş, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrısı ve halsizlik influenza hastaların çoğunda görülen belirtilerdir” diyen İç Hastalıkları uzmanı Dr. Önder Akkaya, içeriği her yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen mevsimsel influenza aşısının önemli ölçüde koruyucu özelliği olduğunu söyledi.

Doruk Sağlık Grubu Yıldırım Hastanesi İç Hastalıkları uzmanı Dr. Önder Akkaya açıklamasını şöyle tamamladı: “Aşağıda belirtilen durumlara sahip olanlar başta olmak üzere tüm çocuk ve erişkinlerin grip aşısı yaptırması, Covid-19 pandemisi sürecinde önemli katkılar sağlayacaktır. Özellikle bu risk grupları şunlardır; 65 yaş ve üzerindeki kişiler, Gebeler ve lohusalar, 6 ay-18 yaş arasında olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler, Diyabet hastalığı dâhil herhangi bir metabolik hastalığı olanlar, Astım dâhil kronik solunum yolu hastalığı olanlar, Kronik böbrek hastalığı olanlar, Kronik kalp ve damar sistemi hastalığı olanlar, Bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler (kronik kan hastalığı olanlar, kanser hastaları, immünsupresif ilaç kullananlar, HIV/AIDS hastaları), Huzurevi, bakımevi vb. ortamlarda yaşayanlar, Morbidobez olanlar (Vücut Kitle İndeksi VKİ ≥ 40 kg/m2 ). 6-59 ay arası çocuklar, Huzurevi, bakımevi vb. ortamlarda çalışanlar, Sağlık personeli ve sağlık kurumlarında çalışanlar, Kronik bakım gerektiren nörolojik hastalığı olanlar grip aşısı yaptırmalıdır.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …