Home GÜNCEL Eskiyen Parklar Yenileniyor

Eskiyen Parklar Yenileniyor

- Guncellenme Tarihi: 31 Ekim 2020 13:47
5 min read
Eskiyen Parklar Yenileniyor için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi Karaca Sokakta kullanım ömrünü doldurmuş olan çocuk oyun alanını yeniledi. Modern bir görünüm ve günümüz şartlarına uygun kullanım alanlarıyla bölgenin yeni yaşam alanı haline gelen parkta inceleme yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ilçe halkına bu tür alanlara sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulundu.

 

İnegöl Belediyesi, bir yandan yeni sosyal donatı alanları oluştururken bir yandan da eskiyen alanları yenileyerek adeta şehri süslüyor. Bu kapsamda Kemalpaşa Mahallesi Karaca Sokak üzerinde bulunan çocuk oyun alanında ciddi bir revizyon gerçekleştirildi. Parktaki oyun aletlerinin ömrünü tamamlaması nedeniyle yapılan yenileme çalışmasıyla, park modern bir görünüme kavuştu.

 

MODERN VE KULLANIŞLI BİR PARKA DÖNÜŞTÜ

Günümüz şartlarına uygun görünümü ve kullanım alanlarıyla bölgenin yeni çekim merkezi haline gelen parkı, Belediye Başkanı Alper Taban ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Taban, inceleme sonrası bir açıklama da yaparak şöyle konuştu: “Bugün Kemalpaşa Mahallesi Karaca Sokaktayız. Burada geçmişte var olan bir parkın yenilenmesini gerçekleştirdik. Burada bölgemizdeki vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda muhtarımız ve çalışma arkadaşlarımızın bildirimleriyle buradaki parkımızı düzenledik. 1550 m2’lik bir alan burası. İçerisinde yeşil alanımız, çocuk oyun alanı, fitness alanı, sert zemin alanlarımız var. Burada hem peyzajıyla hem oturup dinlenme anlamında masaları ve kamelyaları da yerleştirerek güzel bir hale dönüştürmüş olduk.”

 

“Arkadaşlarımız yaptıkları çalışmalarla mahallelerimizde buna uygun alanlar varsa planlamaya alarak hızlı şekilde buralarda bazen otoparkı olan, bazen içerisinde sadece çocuk parkı ve yeşil alanı olan bu tür alanları oluşturuyor. Burada da böyle bir fırsat olduğu için bunu gerçekleştirdik ama hedefimiz tabi tüm mahallelerde bunu mutlaka hayata geçirmek. Olmayan mahallelerde de kamulaştırmalarla uygun yerler bularak o alanlarda hayata geçirmek istiyoruz. Çocuklarımız sokağa çıktıklarında güvenli şekilde bu alanları kullanabilecekler.”

 

“BU ALANLARA VATANDAŞIMIZ DA SAHİP ÇIKMALI”

Açıklamasında zarar gören parklara ilişkin de konuşan Taban, “Bu alanları hayata geçirmek kolay ama yaptıktan sonra yaşatmak, koruyup kollamak çok da kolay olmuyor. O yüzden ben vatandaşlarımızın buralara sahip çıkmalarını istiyorum. Bugün Cumhuriyet Mahallesinde talihsiz bir olaya da şahit olduk. Bir kamelya devrilip parçalanmış halde ekiplerimiz tarafından bulundu. Bir insan niçin kamu malına zarar verir onu da anlamış değilim. Biz kimin ne problemi varsa kapımızı, gönlümüzü açmışız sorunları çözebilmek adına. Yine de bu noktada ben bu tür olaylara dikkat çekmek istiyorum. Burada herkese çok büyük görev düşüyor. Burayı sadece belediye koruyup kollayamaz. Herkesin sahip çıkması gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…