Home GÜNCEL HEY GENÇ!!! Sen KİMSİN?

HEY GENÇ!!! Sen KİMSİN?

- Guncellenme Tarihi: 23 Ekim 2020 14:24
5 min read
HEY GENÇ!!! Sen KİMSİN? için yorumlar kapalı
0

‘GENÇ İŞSİZLİK’ oranı, Nisan 2018’de Finansal istikrarsızlıkla başlamış, etkisini pandemi ve ekonomik krizle tavan yapmıştır.
15-34 yaş grubundaki 24 milyon gençten yalnızca %41,5’i çalışmaktadır; yani çalışan her genç bir şekilde başka bir gencin ekonomik sorumluluğunu taşıyor gözükmektedir.
*Bu %58.5’i ‘İŞSİZ’ sayılmayıp, iktisaden atıl kalmaktadır.
Üniversite mezunları; İŞSİZ oldukları için, KYK kredilerini ödeme fırsatı bulamadı, yükselen faizler nedeniyle borçları arttı ve bazı durumlarda haciz ile karşı karşıya kaldı.
“En güzel yıllarımız, geleceğimiz için duyduğumuz derin endişe içerisinde geçiyor.” Diyen Gençlik!

SEN KİMSİN?..

İşsiz,

Borçlu,

Hacizli

Veya “Beşinci devrenin kapısında dimdik bekleyen /dava taşı, sensin”.. Necip Fazıl’ın 1975 yılında yazdığı “gençliğe hitabe”de yer alıyor.
Sonunda Sen: Geleceğe umutla bakan ve çaresiz bir bireysin!..

Dışarda ki GENÇLİK!

Doksan yedi (97) yaşını dolduran Cumhuriyet gençleri, şu sözü asla unutmayacaklar:
“Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” ATATÜRK.

KİTLESEL hesaplaşmadan vaz geçip, 1924 Tevhit-i Tedrisat Kanununa uyarak, insanları ayırmadan cemaatlara ve tarikatlara göz yummazsak, bu GENÇLİĞİ kurtarabiliriz.
***
İşsizlik Çözümü, Nasıl Bulunur?

Dünyada bazı örnek firmalarda United Colors of Benetton’ın Fabrica ve 72 and Sunny ortaklaşa çalışmasıyla gerçekleşen, 30 Ekime kadar süren ; dünyadaki 15-29 yaş arası 100 milyon gencin işsiz olma durumuna farklı bir bakış açısıyla yaklaşılmak istenmiş ve gençler profesyonel çalışan gibi gösterilerek büyük puntolarla “Unemployee of the Year” (Yılın İşsizi ) yazılı posterlere basılmış.
“Yılın İşsizi” adı verilen kampanya kapsamında global anlamdaki genç işsizliğe dikkat çekilerek gençler işsizlik sorunu karşısında kendi yaratıcı çözümlerini üretmeye teşvik ediliyor. ‘unhatefoundation.org’ adresine giren iş sahibi olmayan gençler “un-work experience” isimli bir işsizlik özgeçmişi hazırladılar. Projeleri ve fikirleri onaylanan 100 işsiz gence ise 6.500 ABD doları veriliyor..

Günümüz Türkiye’sinde ki zenginler; yarıdan fazla İŞSİZ GENÇLERE, ‘İŞ, AŞ, GELECEK’ sağlayacak buna benzer çalışmalar yapabilirler..
Veya ülkemizin en zengini 5-6 müteahhit, bu türlü çalışmalar yapar mı?..

Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir. Cumhuriyetimizin 97. yılı Kutlu Olsun!

 

Load More Related Articles
  • Hedef Şaşırtma!

    Nereden baktığınıza bağlı bir davranış biçimi ‘hedef şaşırtma!… Bir iktidar Milletve…
  • Şatafat mı? İhtiyaçlar Hiyarerşisi mi?

    Bize çok yerinde bir örnek olacak ve bu gün yaşanan şatafata dur diyen bir insan psikoloji…
  • Değişim Şart Oldu!

    Temelde her anne-baba oğul ve kızı arasında bazı düşünce farklılıkları da olsa, bir gün ge…
Load More By Ali Özdemir
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hedef Şaşırtma!

Nereden baktığınıza bağlı bir davranış biçimi ‘hedef şaşırtma!… Bir iktidar Milletve…