Home GÜNCEL Zabıtadan Başıboş Atlara Operasyon

Zabıtadan Başıboş Atlara Operasyon

- Guncellenme Tarihi: 30 Eylül 2020 15:18
2 min read
Zabıtadan Başıboş Atlara Operasyon için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yerleşim yerleri arasında başıboş dolaşan atları yakaladı. Kamyonlara yüklenen atlar, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı’na teslim edildi.

Sokaklarda başıboş bir şekilde dolaşan atlar çevreyi ve trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Parklara zarar veren atlar, çöp konteynerlerini de dağıtarak çevre kirliliğine sebep oluyor. Trafikte sürücülere zaman zaman zor anlar yaşatırken, güvenli bir şekilde trafik akışını engelliyor. Bu yöndeki şikayetleri değerlendiren Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Yunuseli ve Güneştepe Mahalleleri’nde başıboş dolaşan atları yakalamak için çalışma başlattı. Mahallede dolaşan 6 at, ekipler tarafından kamyonlara yüklenerek, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı’na teslim edildi. Atların sokak aralarında dolaşmasından dolayı tedirgin olduklarını belirten mahalle sakinleri, atların yakalanmasından dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti.

Zabıta ekipleri, atların toplanmasının ardından Yunuseli ve Güneştepe Mahallesi’nde şahsa ve kamuya ait arsalara kaçak olarak yapılan çadır, baraka ve ahırları da iş makinesi ile yıktı. Yıkımlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, 6 baraka ve 2 çadırın yıkımı gerçekleştirildi. Belediye yetkilileri, çevre ve görüntü kirliliğine kesinlikle izin vermeyeceklerini belirterek, vatandaşları kaçak baraka ve çadır yapmamaları konusunda uyardı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan’da Çocuklar Bayram Etti

Yıldırım Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında…