Home EKONOMİ YEP’E İŞ DÜNYASINDAN DESTEK

YEP’E İŞ DÜNYASINDAN DESTEK

- Guncellenme Tarihi: 30 Eylül 2020 14:31
5 min read
YEP’E İŞ DÜNYASINDAN DESTEK için yorumlar kapalı
0

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı, iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandı.
‘Yeni Dengelenme, Yeni Normal, Yeni Ekonomi’ ana temasıyla hazırlanan YEP ile ilgili görüşlerini açıklayan iş dünyası temsilcileri, YEP’in pandeminin yarattığı ekonomik kırılganlıkları en aza indirmek, sektörel faaliyetlerin sürdürebilirliğini sağlamak ve 2023 hedefleri için yol haritası belirleme adına faydalı olduğunu belirttiler.
İş dünyası temsilcilerinin görüşleri şu şekilde:

BALKANTÜRKSİAD YK Başkanı Berat Tunakan:
Ekonomide önümüzdeki 2 yılın yol haritasını oluşturan Yeni Ekonomi Programı (YEP), ihracat, katma değerli üretime ve istihdama verdiği önem açısından oldukça değerli. Açıklanan program bu sıkıntılı dönemde önümüzü daha ne görmemizi sağlayacaktır. Ülkemizin kalkınması için hayati öneme sahip olan bu unsurlarla birlikte, önümüzdeki hedeflere daha kararlı bir şekilde ilerleyeceğimize inancımız tam. YEP ile birlikte dengenin yeniden sağlanması, sürdürülebilir ve istihdam odaklı büyümeyi hedefleyen politikalar, önümüzdeki yıllarda dünyada önemli bir aktör olmamızı sağlayacaktır. Bu noktada, Covid-19 sürecinde önümüze çıkan fırsatları iyi değerlendirerek, yatırım, üretim, ihracat, istihdam ve finansal istikrara dayalı ekonomik dönüşümü sağlamalıyız.
BATISİAD YK Başkanı Ahmet Er:
Tüm dünyanın yaşadığı bu zorlu süreci, devletimizin sunduğu destek ve teşviklerle en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Bakanımızın da belirttiği gibi salgın döneminde milli gelirimizin yüzde 10’una tekabül eden 494 milyar lira destek sunulması, devletin vatandaşının bu zorlu süreçte yanında olduğunun önemli bir göstergesi. Yeni Ekonomi Program da, bu olağanüstü döneme uyan, 2021-2023 dönem hedefleri için uygun bir yol haritası. Salgının etkilerini azaltmak, üreticinin yükünü almak ve sektörel faaliyetlerin sürdürebilirliğini sağlamak adına önemli bulduğumuz YEP’in ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
GESİAD YK Başkanı Murat Kaya:
Pandemi birçok şeyle birlikte planlamalarımızı ve gelecek hedeflerimizi de revize etmemize neden oldu. Sayın Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomik Program da pandeminin etkileriyle revize edilmişe benziyor. Programda özellikle vurgulanan Yeni Normal, Yeni Ekonomi ve Yeni Dengelenme konuları bu olağanüstü dönemde önem arz ediyor. Salgının ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak, kurda dengeyi sağlamak ve her zaman söylediğimiz gibi ‘üretmek’ önümüzdeki en önemli hedeflerimiz olmalıdır. Bu planlamaların söylemde kalmadan eyleme geçirilmesi ve üretimin önünün sonuna kadar açılması ülkemizin ekonomik olarak eski düzeyine ulaşması en elzem konuların başında gelmektedir. Bir başka önemli konu da üreticinin moral ve motivasyonudur. Üreten ve istihdam sağlayan, ülke ekonomisinin gelişmesi için risk ve sorumluluk alan iş insanının da motivasyonu her daim yüksek tutulmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …